DO

05/02/2024

Weertype

Weertype

11° | 18°

50 %

Windrichting

3 bft
Lagedrukgebieden beïnvloeden ook vandaag nog steeds ons weer. Ze liggen boven de Britse Eiland [...]
Lees verder

VR

3 mei

Weertype

Weertype

10° | 14°

80 %

Windrichting

3-5 bft
Morgen is het aanvankelijk mogelijk regenachtig. Dat zou best een flink stuk van de dag kunnen [...]
Lees verder

ZA

4 mei

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag is een fraaie dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 19°

30 %

Windrichting

3 bft
Zondag komt er geleidelijk meer bewolking in de loop van de dag. Dat zou op wat regen kunnen ui [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied met kern ten noorden van de Azoren en west van de Britse Eilanden beïnvloedt ons weer. Het breidt zich geleidelijk weer verder uit richting Scandinavië en krijgt daar een aparte kern. Daardoor wordt met een weer naar noordoost draaiende wind weer wat koelere lucht aangevoerd. Daarin zit veel vocht met weer veel bewolking in en temperaturen die weer wat lager gaan zitten. Tijdelijk zijn daar al eens wat korte opklaringen in mogelijk, maar veel zal dat allemaal niet voorstellen, de bewolking blijft de hele periode overheersen. Vanaf zondag en naar begin volgende week zakt het hoog weer wat zuidelijker weg waardoor dan weer wat zachtere lucht binnentrekt met later volgende week ook een toenemende invloed van storingen. Je ziet in de pluim duidelijk dat de temperaturen vanaf maandag vooral overdag toch een stuk hoger gaan zitten, maar eerst hebben we nog een koel weekend te verwerken.

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een grotendeels droge dag met een mix van opnieuw heel veel wolken en maar enkele korte opklaringen. Het is dus dat de bewolking weer zal overheersen en het zou best wel eens kunnen dat vele plekken ook vandaag amper zon te zien krijgen want de aangevoerde lucht is weer erg vochtig. De temperaturen zitten daarbij in de ochtend om de dag te starten iets hoger dan voorzien. We zijn gezakt tot een 4-5 graden in Oost-Vlaanderen en tot 5-6 graden in West-Vlaanderen. Het wordt overdag dan maximaal een 5 tot 6-tal graden. De wind waait daarbij zwak uit het noordoosten, aan de kust soms matig. Er is daarbij een kleine kans dat er toch links of rechts een klein buitje valt, vooral dan in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen lijkt het droog te kunnen houden. Even zo goed zijn er in de loop van de dag toch een paar hele korte opklaringen mogelijk, maar verwacht daar niet te veel van.

In de nacht naar zaterdag is er nog steeds veel bewolking al zijn er heel tijdelijk en vooral ook maar lokaal wel al eens wat korte opklaringen mogelijk. Die worden echter snel weer opgevuld. De temperaturen liggen meestal rond 3-4 graden, maar tijdens zo’n korte opklaring kan dat tijdelijk richting 0 tot 2 graden zijn. Als er een opklaring verschijnt, vorm zich daarin wel gemakkelijk nevel en mist.

Hoor je het weerbericht van vandaag en de komende dagen ook graag nog eens in gesproken vorm, dat kan. Klik op onderstaande link (ook te vinden helemaal op het eind van dit weerpraatje) en luister naar het gesproken weerbericht of klik rechtstreeks door naar Youtube om het daar op een groter scherm te beluisteren. Maak meteen van de gelegenheid gebruik om eens rond te neuzen op mijn kanaal, een abonnement te nemen en ook de vele andere video’s daar eens te bekijken, maar kom nadien wel terug of lees nadien wel verder de verwachting voor de komende dagen ook die verder op deze site te vinden is:

 

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

Morgen:

Morgen wordt ook een rustige dag, maar de bewolking blijft wel overheersen. Niettemin zijn er verspreid over de dag toch zeker wel een aantal opklaringen mogelijk, maar met een afnemende wind zal het beter aanvoelen. Die wind komt wel nog steeds uit een noordoostelijke hoek. Het is een eerder koude dag met maxima rond een 3 tot maximaal 5 graden. De 3 vinden we eerder landinwaarts in Oost-Vlaanderen terug, de 5 in West-Vlaanderen en aan de kust.

In de nacht naar zondag zitten de minima dan weer rond of net onder of boven het vriespunt, opnieuw afhankelijk van de hoeveelheid opklaringen.

Overmorgen:

Zondag is het opnieuw grijs, bewolkt en miezerig. In de loop van de dag is wat lichte regen of motregen mogelijk. De maxima kunnen daarbij wel weer wat hoger geraken en zullen in de loop van de dag toch wel oplopen naar een 5-6 graden in Oost-Vlaanderen en zelfs 6-7 graden in West-Vlaanderen tot rond 8 graden aan zee. De wind draait daarbij dan wel naar een westelijke richting en dat is de reden van de wat hogere temperaturen.

In de nacht blijft het dan zachter met minima van rond 5 graden.

Later:

Maandag komt er in deze situatie niet veel verandering. Het is aanhoudend grijs, bewolkt en wat miezerig met soms wat lichte regen of motregen. We halen dan wel maxima van 7 tot 9 graden bij een matige west tot noordwestelijke wind.

Naar volgende week toe lijkt er weer verzachting te komen. Daarbij lopen zowel de nachtelijke minima als de maxima overdag weer enkele graden op. Er komt meer bewolking met kans op wat lichte regen of een bui, maar in de nachten blijft er toch kans op wat lichte nachtvorst, zeker als het wat opklaart.

Samenvatting:

Vandaag start met minima tussen 4 en 5 graden. In Oost-Vlaanderen geraken we gaandeweg de dag niet veel hoger dan tot rond die 5 graden, in West-Vlaanderen kan dat een graadje meer zijn. Het is overal zwaar bewolkt met vooral in West-Vlaanderen misschien eens een klein buitje. Toch zijn later vandaag, zeker in de middag, wel eens wat kortdurende opklaringen mogelijk. Het waait daarbij zwak boven land uit het noordoosten, aan zee soms matig.

Vanavond en vannacht is het zwaar bewolkt. Soms is er eens een korte opklaring. Minima rond 3 graden, maar in een opklaring kan het tijdelijk kouder zijn. Er kan zich ook wat lokale nevel of mist vormen.

Geert, vrijdag 27 januari, 06.30 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Nieuw! Wie dat wil, kan hier een GESPROKEN weerbericht beluisteren van vandaag, vrijdag 27 januari 2023. Dit is een proefproject en afhankelijk van tijd, weerbeeld en reacties hierop, zou het kunnen dat ik dit de komende tijd op meer regelmatige basis ga doen. Veel luisterplezier ermee. Als je trouwens doorklikt, dan kom je op mijn youtube-pagina terecht waar er nog veel meer leuke en interessante filmpjes te vinden zijn. Snuister daar gerust eens rond en abonneer je daar ook op, dan krijg je telkens een melding als er een nieuw filmpje opgeladen wordt: