FAQ items aan het laden...

Over …

De weermicrobe zit er bij mij al lang in. Het begon in het ouderlijke huis in Assebroek bij Brugge met een heel eenvoudige thermometer en regenmeter. Binnen de kortste keren stond er in de tuin al snel een volwaardig weerstation met eigen gebouwde weerhut. Het bleef daar niet bij: eigen ontvangst van weerkaarten en satelliet-foto’s via schotel en andere antennes op en rond het dak maakten het station compleet.

Van het één kwam uiteraard het ander en al snel werd de hobby uitgebreid naar het maken van eigen weersverwachtingen die vroeg en laat door diverse media opgepikt werden. Eerst door de lokale Vrije Brugse Radio Omroep. Een toen nog stadszender, waar ik tot op vandaag nog steeds de dagelijkse weerberichten voor verzorg. Al heel snel daarna volgden nog een reeks radiozenders uit de provincie.
Begin jaren ’90 werd ik vervolgens vaste radio-weerman van de kabelradio Flandria. Kabelradio bleek echter in Vlaanderen geen vaste voet aan de grond te krijgen, maar toen Radio 2 West-Vlaanderen een nieuwe weerman zocht voor de dagelijkse radiobabbels in de ochtend, middag en avond, vonden ze bij mij een vaste stek. Intussen verzorg ik zowel op radio 2 West- als Oost-Vlaanderen dagelijks weerpraatjes in de ochtend en de middag.
Daarna volgden nog de West-Vlaamse regionale TV Focus-WTV en ook Stad Oostende krijgt op dagelijkse basis een eigen stadsverwachting. Daarnaast zijn er ook nog diverse occasionele begeleidingen van evenementen.

Om de grote vraag naar een regionaal weerbericht bij te houden en voor iedereen bereikbaar te maken, lanceerde ik intussen ook deze eigen site, waar je in combinatie met mijn vele sociale media dagdagelijks een regionaal weerbericht kunt vinden. De site wordt intussen dagelijks door vele duizenden mensen bezocht. De trouwe bezoekers en volgers weten dat mijn weerpassie daarbij naadloos overgaat in een grote liefde voor alles wat natuur is. Ons gezin vond daarbij een vaste plek in het landelijke Ursel, waar we ons ook volop kunnen uitleven in een grote tuin: www.keigathof.be is daar een uitvloeisel van. Een andere passie waarin ik ook heel veel inspiratie vind voor nog een andere hobby: fotografie. Ook daarvan is op deze site wel één en ander terug te vinden 😉

Geert