ZA

05/04/2024

Weertype

Weertype

| 16°

90 %

Windrichting

2-3 bft
Ook vandaag zien we nog veel lagedrukgebieden en die beïnvloeden nog steeds ons weer. Ze ligge [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 17°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is een betere dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met fl [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

| 15°

90 %

Windrichting

3-4 bft
Maandag neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

DI

7 mei

Weertype

Weertype

| 15°

20 %

Windrichting

3 bft
Dinsdag knapt het weer op. Een enkele bui is niet volledig uit te sluiten, maar de droge period [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

De luchtdruk blijft zeer hoog boven Europa. Een storing boven de Britse Eilanden schuurt tegen het Europese hoog aan en ligt net ten westen van onze kust. De wolkenvelden van deze zwakke storing kunnen ons vandaag tijdelijk meer beïnvloeden. Op de Atlantische Oceaan ligt een nieuw lagedrukgebied dat de komende dagen opnieuw voor anker zal gaan boven de Britse Eilanden. Door deze aanhoudende luchtdrukverdeling, zitten we bij ons met een diepe zuidelijke stroming die van over de Middellandse Zee en Frankrijk lucht aanvoert die afkomstig is van Noord-Afrika. Deze is bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. De maxima blijven dan ook nog tot en met woensdag erg hoog. Daarna kalven die geleidelijk aan wat af, maar blijven toch nog altijd zeer zacht voor de tijd van het jaar. Dat is nog steeds duidelijk in de pluimverwachting te zien. Het zijn vooral de nachtelijke minima die tegen het eind van de week weer een stuk lager zouden gaan zitten:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag blijven we in een zuidelijke stroming zitten met aanvoer van erg zachte lucht. De zwakke fronten die het voorbije weekend vooral boven de Britse Eilanden bleven haperen, zijn wel wat in onze richting opgeschoven waardoor er duidelijk veel meer bewolking aanwezig is. De zon krijgt het vandaag dan ook een flink stuk moeilijker en moet het dikwijls afleggen tegen flinke pakketten hoge en middelhoge bewolking die kunnen passeren. Er zullen zeker wel zonniger momenten voorkomen ook, maar meestal zijn er toch veel wolken. De zuidelijke wind blijft matig waaien, aan zee soms vrij krachtig. Ondanks de wolkenvelden, wordt het toch erg zacht. De maxima lopen gemakkelijk op naar een 16 tot zelfs misschien 17 graden.

De minima blijven ook hoog en gaan in de nacht naar dinsdag opnieuw amper onder de 8-9 graden uitkomen. Er is nog steeds erg veel bewolking en het is zelfs niet volledig uitgesloten dat de dikkere wolkenvelden een lokaal drupje regen lossen. Dat zal amper iets voorstellen, maar het kan wel.

 

Morgen:

Morgen wordt ook nog een erg fraaie dag. De aangevoerde lucht wordt er eigenlijk alleen maar zachter op zodat de maxima de neiging hebben om nog wat hoger uit te komen. We kunnen naar een 17 tot 18 graden gaan. Er is veel zon met af en toe wel eens een paar wolkenvelden en ook de zuidelijke wind waait steeds goed door. Er komen weer meer en bredere opklaringen voor.

De nachten blijven ook erg zacht met minimumtemperaturen die amper onder de 8-9 graden gaan zitten.

Overmorgen:

Woensdag lijkt het er sterk op dat het nog wat zachter kan worden en dat zou dan meteen de meest zachte dag van deze reeks zijn. Het is niet onmogelijk dat de temperaturen landinwaarts zelfs hier of daar een tik tegen de 20 graden zouden kunnen geven. Dat zijn onvoorstelbaar hoge maxima voor eind februari. Het blijft daarbij vrij zonnig met wat binnenwaaiende hoge wolken van de fronten boven de Britse Eilanden.

Later:

Donderdag verschijnen er weer meer wolken. De Britse fronten dringen door tot onze omgeving en de zon krijgt het dan weer moeilijker. Het wordt met een wat meer zuidwest gerichte wind ook iets minder zacht, maar we halen nog steeds gemakkelijk een 15-tal graden.

Samenvatting:

We krijgen alweer een voor de tijd van het jaar bijzonder zachte dag. De maxima lopen op naar 16-17 graden. Er is wel veel meer bewolking dan de voorbije dagen en de zon heeft het per momenten ronduit moeilijk of komt er zelfs niet door. De zuidenwind blijft matig tot vrij krachtig waaien.

Geert, maandag 22 februari, 07.05 uur.

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Met de eerste echte lentedagen, zijn de bijen weer volop wakker geworden: