ZA

05/04/2024

Weertype

Weertype

| 16°

90 %

Windrichting

2-3 bft
Ook vandaag zien we nog veel lagedrukgebieden en die beïnvloeden nog steeds ons weer. Ze ligge [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 17°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is een betere dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met fl [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

| 15°

90 %

Windrichting

3-4 bft
Maandag neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

DI

7 mei

Weertype

Weertype

| 15°

20 %

Windrichting

3 bft
Dinsdag knapt het weer op. Een enkele bui is niet volledig uit te sluiten, maar de droge period [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden heeft nog steeds een uitloper tot over onze regio. Dat zorgt voor een paar mooie, zonnige en geleidelijk ook warmere dagen. Later vandaag en vannacht trekt een zwak en inactief warmtefront voorbij waarna we tijdelijk in nog wat zachtere lucht terechtkomen. In de loop van donderdag nadert een storing en verdwijnt het hogedrukgebied. Het front van die storing zal vrijdag van west naar oost door onze regio trekken. In het weekeind komen we dan terecht in een stevige westelijke stroming waarin enkele actieve fronten voorbij trekken waarbij het van tijd tot tijd flink lijkt te kunnen gaan regenen. Begin volgende week blijven we dan nog even in een onstabiele westelijke stroming zitten waarin ook nog enkele (minder actieve) fronten van west naar oost door onze omgeving trekken. Later in de week stijgt de kans op warm zomerweer.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt ook nog een fraaie dag. Er is nog steeds een mix van brede opklaringen en enkele wolkenvelden aanwezig en het blijft droog. Vooral landinwaarts duiken er in de loop van de dag weer een paar stapelwolken op. Er kunnen later vanmiddag tijdelijk ook wat meer hoge wolken meespelen doordat een zwak en inactief warmtefront dichterbij komt en later vannacht passeert. We noteren maxima van vooraan de 20 graden aan de kust, terwijl dat landinwaarts weer wat hoger wordt met maxima rond een 22 tot een 23 graden. De wind blijft zwak waaien en komt nog steeds uit een noordwestelijke tot noordelijke hoek.

De minima blijven aan de koele kant en zitten ook vanavond en vannacht nog aan de lage kant, al schuiven er dan mogelijk wel meer hoge wolkenvelden binnen.

Morgen:

Morgen schuiven er geleidelijk aan wat meer wolken binnen, maar het blijft nog droog. De maxima kunnen dan al naar een 23-24 graden oplopen terwijl de wind naar een meer westelijke tot zuidwestelijke richting trekt.

In de nacht naar vrijdag lopen er nog meer wolken binnen, waardoor de minima ook wat hoger blijven zitten, rond een tiental graden. Gaandeweg de avond en nacht neemt ook de kans op wat verspreide regen of een bui toe.

Overmorgen:

Vrijdag trekt er in de loop van de dag een front van west naar oost door onze omgeving. Het is zwaar bewolkt en zeker in de loop van de voormiddag kunnen er perioden met wat regen of enkele buien voorkomen. In de namiddag gaan de droge perioden opnieuw overheersen en kunnen er vanaf de kust weer meer en bredere opklaringen binnenlopen. De maxima blijven wel vooraan de 20 graden zitten.

In de avond en nacht naar zaterdag is het wisselend bewolkt met nog een kleine kans op een enkele bui, maar de meeste plekken houden het droog. De minima zitten vooraan de dubbele cijfers.

Later:

Zaterdag krijgen we een volgende storing binnen. De dag start nog droog met een wisselende, maar toenemende bewolking. Later op de dag wordt het zwaar bewolkt tot betrokken en krijgen we perioden met regen of buien binnen. De maxima vallen terug op een waarde rond een 20-tal graden en het gaat ook weer harder waaien uit een zuidwestelijke richting.

Samenvatting:

Vandaag wordt nog een fraaie dag met veel zon. Geleidelijk aan ontwikkelen er zich landinwaarts weer wat stapelwolken en later vandaag schuift ook wat hoge bewolking binnen. De maxima lopen nog een graadje hoger op dan gisteren en halen tussen21 en 23, lokaal 24 graden bij een zwakke tot matige noordelijke wind.

Geert, woensdag 22 juli, 06.25 uur.

In de nieuwe minuut van de week kijken we naar het knoopkruid: