DI

05/07/2024

Weertype

Weertype

11° | 17°

80 %

Windrichting

3 bft
We zien op de weerkaarten een complex lagedrukgebied dat zich uitstrekt van over Frankrijk tot [...]
Lees verder

WO

8 mei

Weertype

Weertype

10° | 16°

15 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is het aanvankelijk zwaar bewolkt tot betrokken. Een zwakke storing trekt nog van noord [...]
Lees verder

DO

9 mei

Weertype

Weertype

| 18°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Donderdag is een mooie dag. De zon speelt volop mee al zijn er ook overdag geleidelijk ook wel [...]
Lees verder

VR

10 mei

Weertype

Weertype

| 21°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag wordt het nog beter. Een zwakke noordoostelijke tot zelfs oostelijke wind voert zachter [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden heeft een uitloper tot over onze regio. Dat zorgt voor een paar mooie, zonnige en geleidelijk ook warmere dagen. Woensdag trekt een zwak en inactief warmtefront voorbij waarna we tijdelijk in nog wat zachtere lucht terechtkomen. In de loop van donderdag nadert een storing en trekt het hoog zich terug. Het front van die storing zal vrijdag van west naar oost door onze regio trekken. In het weekeind komen we dan terecht in een stevige westelijke stroming waarin enkele actieve fronten voorbij trekken, vooral op zondag lijkt het flink te kunnen gaan regenen. Begin volgende week blijven we dan nog even in een onstabiele westelijke stroming zitten waarin ook nog enkele (minder actieve) fronten van west naar oost door onze omgeving trekken.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag profiteren we van de opbouw van een hogedrukgebied boven onze omgeving. Het is rustig en vrij zonnig tot zonnig met overdag landinwaarts opnieuw de vorming van stapelwolken. Aan zee is het ronduit zonnig. De maxima kunnen een enkel graadje hoger komen te zitten dan gisteren bij een zwakke wind uit een noordwestelijke tot noordelijke richting. Aan zee speelt in de loop van de dag ook wat zeebries-effect mee.

Vanavond en vannacht wordt opnieuw koel met minima die dalen naar een 7-8 graden landinwaarts, vlak aan de kust is het wat zachter.

Morgen:

Morgen wordt ook nog een fraaie dag. Er is nog steeds een mix van brede opklaringen en enkele wolkenvelden aanwezig en het blijft droog. Vooral landinwaarts duiken er in de loop van de dag weer een paar stapelwolken opzetten. Er kunnen tijdelijk ook wat meer hoge wolken meespelen doordat een zwak en inactief warmtefront passeert. We noteren maxima van vooraan de 20 graden aan de kust, terwijl dat landinwaarts weer wat hoger wordt met maxima rond een 22 tot een 23 graden. De wind blijft zwak waaien en komt nog steeds uit een noordwestelijke tot overdag meer westelijke hoek.

De minima blijven aan de koele kant en zitten ook in de nacht naar donderdag nog aan de lage kant, al schuiven er dan mogelijk wel al een aantal wolkenvelden binnen.

Overmorgen:

Donderdag schuiven er geleidelijk aan wat meer wolken binnen, maar het blijft nog droog. De maxima kunnen dan al naar een 23-24 graden oplopen terwijl de wind naar een meer westelijke richting trekt.

In de nacht naar vrijdag lopen er nog meer wolken binnen, waardoor de minima ook wat hoger blijven zitten, rond een tiental graden.

Later:

Vrijdag trekt er in de loop van de dag een front van west naar oost door onze omgeving. Het is zwaar bewolkt en zeker in de loop van de namiddag kunnen er perioden met wat regen of enkele buien voorkomen. De maxima blijven wel vooraan de 20 graden zitten.

Samenvatting:

Ook vandaag wordt een vrij zonnige tot zonnige dag. Aan zee is het ronduit zonnig, landinwaarts duiken er gaandeweg enkele stapelwolken op. De noordwestelijke wind voert nog steeds koelere lucht aan, maar het is toch alweer wat zachter dan gisteren met maxima rond 20 graden aan zee tot rond 21-22 landinwaarts.

Geert, dinsdag 21 juli, 09.45 uur.

 

In de nieuwe minuut van de week kijken we naar het knoopkruid: