ZA

05/04/2024

Weertype

Weertype

| 16°

90 %

Windrichting

2-3 bft
Ook vandaag zien we nog veel lagedrukgebieden en die beïnvloeden nog steeds ons weer. Ze ligge [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 17°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is een betere dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met fl [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

| 15°

90 %

Windrichting

3-4 bft
Maandag neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

DI

7 mei

Weertype

Weertype

| 15°

20 %

Windrichting

3 bft
Dinsdag knapt het weer op. Een enkele bui is niet volledig uit te sluiten, maar de droge period [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Nog steeds bepaalt een klein lagedrukgebied ons weer. Zowel in de hoogte als aan de grond ligt het intussen boven de Britse Eilanden, maar stuurt vanaf daar nog steeds in een westelijke stroming onstabiele lucht naar ons toe. Daarin ontstaan zowel vandaag als morgen nog altijd gemakkelijk een aantal verspreide buien. Tegen zondag komt een uitloper van het Azorenhoog naar ons toe. Toch weet ook een zwakke storing zich daar nog tussen te wurmen die zondag nog tijdelijk voor meer wolken en wat lichte regen kan zorgen. Na het weekeind bouwt die uitloper van het Azorenhoog zich boven onze omgeving snel op tot een sterk hogedrukgebied. Dat zorgt dan in de nieuwe week voor een diepe zuidelijke stroming met aanvoer van zeer warme lucht vanuit het zuiden. Tegen het midden van de week kunnen de temperaturen daarin oplopen naar (bijna) tropische waarden of meer.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag start met wat nevel, lokaal zelfs wat mist. Daarna is het eerst vrij zonnig tot zonnig. Geleidelijk aan vormen er zich dan in de loop van de ochtend weer wat stapelwolken. Die kunnen vanmiddag uitgroeien tot enkele lokale buien. Die kunnen nog altijd met onweer gepaard gaan. De meeste plekken houden het echter alweer droog. De buienkansen zijn sowieso weer wat kleiner geworden dan gisteren. Het is daarbij dan wel op vele plekken wisselend bewolkt met zon en wolken. De meeste zon vinden we vanmiddag aan de kust terug. De maxima zitten daarbij vanmiddag vooraan de 20 graden, tot rond 21-22 graden landinwaarts. Aan zee net iets minder. De wind zit daarbij in een westelijke hoek, aan zee later iets meer noordwest van richting.

Vanavond verdwijnen de laatste buien weer en in de nacht is het droog met een lichte bewolking. Doordat we in vochtigere lucht zitten, kan er weer wat nevel of een mistbank opduiken tegen de ochtend. Minima rond 11 à 12 graden.

Morgen:

Morgen komt een uitloper van het Azorenhoog dichterbij. Dat gaat zorgen voor een verdere stabilisatie. Het is in de ochtend meest licht bewolkt met in de loop van de dag toch ook weer de vorming van wat stapelwolken. Het is niet uitgesloten dat er daar links of rechts toch nog een enkele bui uit gevormd wordt, eventueel ook nog altijd met kans op een enkele lokale donderklap, maar die kans is morgen toch maar klein. Als er een bui opduikt, is het meestal een gewone regenbui en dan nog. Die ene bui valt maar heel plaatselijk. De maxima lopen weer iets hoger op dan de dagen voordien en gaan naar een 21 graden aan zee tot rond 22-23 graden landinwaarts.

In de nacht naar zondag neemt de bewolking geleidelijk aan weer wat toe bij minima rond een 11 graden.

Overmorgen:

Zondag is er opnieuw meer bewolking. Hoewel de luchtdruk oploopt, slaagt een storing van een Atlantisch lagedrukgebied er toch nog in tot in onze omgeving door te dringen. De wolken overheersen dan ook en er is kans op wat tijdelijke lichte regen. De maxima zitten rond een 18-19 graden aan zee en rond of vooraan de 20 graden landinwaarts. De westelijke wind waait tijdelijk weer wat harder.

Later:

Maandag is de lucht weer opgeklaard. Buien en storingen zijn verdwenen en we krijgen een licht bewolkte tot zonnige dag. De temperaturen lopen op naar waarden vooraan de 20 graden en de wind draait naar een noordelijke, later noordoostelijke richting. Het blijft droog.

Samenvatting:

Na een nevelige start, wordt het vandaag eerst vrij zonnig tot zonnig. Geleidelijk duiken er dan weer stapelwolken op die vanmiddag tot enkele verspreide lokale buien uitgroeien, eventueel nog met onweer. Het wordt een 19 graden aan zee tot 22 landinwaarts bij een zwakke tot matige westelijke wind.

Geert, vrijdag 19 juni, 06.30 uur.

Feest in de tuin: bijenfeest op de rozen: