DO

05/02/2024

Weertype

Weertype

11° | 18°

50 %

Windrichting

3 bft
Lagedrukgebieden beïnvloeden ook vandaag nog steeds ons weer. Ze liggen boven de Britse Eiland [...]
Lees verder

VR

3 mei

Weertype

Weertype

10° | 14°

80 %

Windrichting

3-5 bft
Morgen is het aanvankelijk mogelijk regenachtig. Dat zou best een flink stuk van de dag kunnen [...]
Lees verder

ZA

4 mei

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag is een fraaie dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 19°

30 %

Windrichting

3 bft
Zondag komt er geleidelijk meer bewolking in de loop van de dag. Dat zou op wat regen kunnen ui [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Lagedrukgebieden blijven nog steeds ons weer bepalen en daar komt nog niet veel verandering in, hoewel dat niet altijd betekent dat het aanhoudend slecht weer is. Gisteren en vandaag zijn bijvoorbeeld wel wat betere dagen omdat de regengebieden ons wat links laten liggen. Toch blijft lagedruk de komende dagen steeds de toon zetten. Je ziet nog steeds het ene lagedrukgebied na het andere naar onze regio aangevoerd worden. De ene is nog niet helemaal verdwenen of er ligt al een volgende klaar … Ze worden in een stevige westelijke stroming aangevoerd vanaf de Atlantische Oceaan en trekken dan telkens via de Britse Eilanden richting West-Europa. De stroming blijft bij ons dan ook de hele tijd zuidwestelijk tot zuidelijk. Het blijft wachten op een stabiele periode met hogedrukgebieden. Je ziet al tot en met donderdag dat de onstabiliteit het opnieuw wint en dat er zowel rond dinsdag als rond donderdag weer uitgebreide neerslagsignalen in de pluim zitten:

 

 

 

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Noot vooraf: vakantie … We zijn een weekje met verlof wat wil zeggen dat de dagelijkse weerupdate er tot en met volgend weekeind telkens iets later op de ochtend aankomt. Er is ook voor een weekje geen videoweerbericht, maar de tekst wordt wel telkens per dag vernieuwd. Veel leesplezier dus:

Vandaag is het opnieuw minder warm dan gisteren. We halen wel nog 17-18 graden, lokaal zelfs mogelijk nog een 19-tal. De dag start daarbij wel met flink wat zon na doortocht van een zwakke storing de voorbije nacht, maar dat blijf niet duren. Later op de dag schuift er geleidelijk aan weer meer bewolking binnen, maar het blijft wel droog. In tegenstelling tot eerdere verwachtingen, zal er geen neerslag aan te pas komen vandaag. De nog steeds zuidelijke tot zuidwestelijke wind blijft wel vrij hard doorwaaien al is die toch duidelijk veel minder in het weerbeeld aanwezig dan gisteren.

In de avond en nacht is het zwaar bewolkt tot betrokken, maar een nieuwe regenzone lijkt ten zuiden van ons te blijven zodat het in onze regio droog zal blijven. Het koelt daarbij af tot rond een graad of 9.

 

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

Morgen:

Morgen wordt het licht wisselvallig. Wolken en opklaringen vormen dan het decor waarbij er verspreid over de dag links of rechts al eens een enkele bui zou kunnen opduiken, al moeten we daar ook niet al te veel van verwachten. Het is nog altijd erg zacht met maxima die ook dan gemakkelijk weer richting een 18-tal graden kunnen oplopen.

In de avond en nacht naar dinsdag trekt een regenzone dichterbij en gaat het regenen. Dat is dan opnieuw bij zachte minima van rond een 8-tal graden.

Overmorgen:

Dinsdag wordt zoals de kaarten nu aan het draaien zijn toch wel een duidelijk mindere dag. Het is dan wisselend tot zwaar bewolkt. In de ochtend trekt een regenzone weg en overdag is het dan wisselend bewolkt met doortocht en vorming van een aantal verspreide buien. De wind wordt meer westelijk en voert ook koelere lucht aan met maxima die dalen naar een 14-tal graden.

Ook in de nacht naar woensdag is nog een bui mogelijk, al trekken de meeste dan toch wel duidelijk weg. Het is dan frisser met minima rond 5-6 graden tegen de ochtend.

Later:

Woensdag wordt weer een betere dag. Mogelijk houden we het dan zelfs volledig droog bij maxima die weer wat winst pakken en nar 15-16 graden oplopen. Er zijn dan ook duidelijk weer meer en bredere zonnige perioden aanwezig.

In de tweede helft van de week blijft het wisselvallig met vooral donderdag weer de doortocht van meer actieve fronten met regen en buien. Tegen het eind van de week zou het opnieuw zachter kunnen worden.

Samenvatting:

Vandaag start erg mooi met flink wat zon en brede opklaringen. Gaandeweg de dag schuiven er echter wolken binnen en wordt het geleidelijk wisselend bewolkt. We houden het wél droog bij nog steeds erg zachte maxima. Die zijn minder hoog dan gisteren, maar zitten toch nog altijd tussen 17 en 19 graden. Er staat daarbij nog steeds een uitgesproken zuid tot zuidwestelijke wind, maar die waait ook minder hard dan gisteren.

Vanavond en vannacht is het wisselend tot zwaar bewolkt, later zelfs betrokken, maar het blijft droog. Minima daarbij rond een 8 à 9 graden.

Geert, zondag 07 april, 10.20 uur

Ps: Voor nieuwe (en ook terugkerende) bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

 

Extra nieuws: Dit jaar vieren de Sterrenjutters in Koksijde hun 10 jarig jubileum. Meer info daarover en wat er daar allemaal te doen is, vind je via deze link: https://www.duinenhuiskoksijde.be/nl/de-sterrenjutters-vieren-feest

De astronomische lente begint … meestal en eigenlijk zo goed als altijd de 20ste maart! Ook dit jaar begon die op 20 maart om 4.06 in de ochtend. Dus NIET de 21ste! We leren dat verkeerd aan. Hieronder leg ik in een video uit waarom dat zo is.

Als je trouwens doorklikt op “bekijken op Youtube”, dan kom je op mijn youtube-kanaal terecht met nog veel meer leuke en interessante filmpjes. Snuister daar gerust eens rond en abonneer je daar ook op, dan krijg je telkens een melding als er een nieuw filmpje opgeladen wordt.

Belangrijk vraagje: wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!