ZA

05/04/2024

Weertype

Weertype

| 16°

90 %

Windrichting

2-3 bft
Ook vandaag zien we nog veel lagedrukgebieden en die beïnvloeden nog steeds ons weer. Ze ligge [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 17°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is een betere dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met fl [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

| 15°

90 %

Windrichting

3-4 bft
Maandag neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

DI

7 mei

Weertype

Weertype

| 15°

20 %

Windrichting

3 bft
Dinsdag knapt het weer op. Een enkele bui is niet volledig uit te sluiten, maar de droge period [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Op de Atlantische Oceaan liggen depressies die ons weer beheersen. Het sturende laag ligt momenteel over Scandinavië met verschillende kernen. Een volgende laag ligt intussen al klaar op de oceaan en staat te popelen om de plek van haar voorgangster in te nemen. Een randstoring van dat laag nadert ons snel en zal later vandaag zorgen voor perioden met soms intense regen waarbij de temperaturen weer vlotjes richting de dubbele cijfers oplopen. Ook richting de kerstdagen blijft het zacht al wordt het morgen tijdelijk wel iets droger. Met kerstdag zelf staat opnieuw regen op het menu. De koudere impulsen die eerder nog in de pluim te zien waren, zijn intussen volledig weg gepoetst zodat ook na de kerstdagen een gewoon doorzetten van de wisselvalligheid met zachte temperaturen en dikwijls regen aan de orde zal zijn. De winter keert voorlopig dan ook niet terug. Het meest koude wat in de pluim zit is hoogstens eens een enkele koudere nacht.

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag start droog, maar dat is slechts schijn. Een nieuwe actieve regenzone komt snel dichterbij en zorgt later vanochtend alweer voor perioden met regen. Een groot deel van de dag verloopt dan ook al even nat en winderig als de donderdag met opnieuw perioden van regen en buien. De temperaturen blijven erg hoog met ook dan weer maxima van een 10 tot een 12-tal graden. Zelfs een lokale piek tot 13 graden is mogelijk. Later vanmiddag wordt het dan geleidelijk aan weer droog en in de tweede helft van de middag zijn enkele opklaringen mogelijk. Het blijft winderig met een stevige zuidwestelijke wind. Die kan tijdelijk zelfs overal flink aantrekken met uitschieters van een 40 tot 60 km per uur.

In de avond en nacht is het dan droog met een wisselende bewolking, maar het blijft erg zacht met alweer minima rond een 8-9 graden.

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

Morgen:

Morgen lijkt het geleidelijk aan wat droger te kunnen worden. Er is nog kans op wat verspreide buien, maar er zijn dan ook lange droge perioden. Het blijft zacht met maxima rond een 10 tot 11 graden. Er zijn dan ook langere perioden met wat zonneschijn bij een wisselende bewolking.

In de avond en nacht naar zondag neemt de bewolking geleidelijk aan weer toe, maar het blijft nog droog. Ook dan is het weer erg zacht met minima rond een 8-9 graden.

Overmorgen:

Zondag, op kerstdag zelf, kan er weer een natte periode voorkomen. In de loop van de dag trekt dan weer een regenzone door de regio met perioden van regen en buien. De maxima zitten aanhoudend erg hoog en noteren weer zonder moeite in de dubbele cijfers.

Tegen de avond wordt het droog en klaart het mogelijk tijdelijk weer een beetje op. De nacht verloopt andermaal erg zacht met minima rond alweer een 8 à 9 graden.

Later:

Maandag trekt een volgende regenachtige zone door onze omgeving. Het gaat dan om een buienlijn waarachter wat minder zachte lucht zit die dan tijdelijk op maandag en dinsdag over onze regio ligt. In de nachtelijke opklaringen zou het kwik dan tijdelijk rond of dicht tegen het vriespunt kunnen gaan zitten met vorst aan de grond.

Ook de hele volgende week blijft het zacht, winderig en regenachtig. Van tijd tot tijd trekken meer of minder actieve storingen met regen en wind door de regio en de temperaturen zitten daarbij telkens gemakkelijk rond of in de buurt van de dubbele cijfers.

Samenvatting:

Na een droge start van de vrijdag, komt er al snel meer en veel bewolking opzetten, gevolgd door regen. Die duurt tot een stuk in de middag. In de tweede helft van de middag wordt het geleidelijk aan droog met wat schuchtere opklaringen. Het is daarbij zeer zacht met pieken van 12 tot 13 graden. Er staat ook erg veel wind uit het zuidwesten. Die kan uitschieten tot een 40 à 50 km per uur.

Vanavond en vannacht is het droog met wat opklaringen en minima rond 8-9 graden.

Geert, vrijdag 23 december, 05.05 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Nu het eind van het jaar nadert, is het ook tijd voor de eindejaars- en nieuwjaarswensen: