ZA

05/04/2024

Weertype

Weertype

| 16°

90 %

Windrichting

2-3 bft
Ook vandaag zien we nog veel lagedrukgebieden en die beïnvloeden nog steeds ons weer. Ze ligge [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 17°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is een betere dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met fl [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

| 13°

90 %

Windrichting

4 bft
Maandag neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

DI

7 mei

Weertype

Weertype

| 15°

20 %

Windrichting

3 bft
Dinsdag knapt het weer op. Een enkele bui is niet volledig uit te sluiten, maar de droge period [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Op de Atlantische Oceaan liggen depressies die ons weer beheersen. Het sturende laag ligt momenteel van Schotland tot over Scandinavië met verschillende kernen. De voor ons belangrijkste kern trekt daarbij vandaag van Schotland richting het zuiden van Zweden. In het kielzog van dit lagedrukgebied trekken storingen en buienlijnen over onze regio. Een volgende laag ligt intussen al klaar op de oceaan en staat te popelen om de plek van haar voorgangster in te nemen. De rest van de week gaat het dan ook dikwijls veel en langdurig regenen waarbij de temperaturen vlotjes richting de dubbele cijfers oplopen. Ook richting de kerstdagen blijft het zacht al wordt het dan tijdelijk wel iets droger. De koudere impulsen die tot gisteren nog in de pluim te zien waren, worden daarbij run per run steeds verder weg gepoetst zodat ook na de kerstdagen een gewoon doorzetten van de wisselvalligheid met zachte temperaturen en dikwijls regen aan de orde zal zijn. De winter keert voorlopig dan ook niet terug. Het meest koude wat in de pluim zit is hoogstens eens een enkele koudere nacht.

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag komen we weer in bijzonder zachte lucht terecht met maxima die zelfs weer richting 10 tot 12 graden zouden kunnen gaan oplopen. Het blijft erg wisselvallig met perioden van regen en/of buien en veel wind. Er trekken daarbij diverse storingen door de regio. De ene is nog niet helemaal weg of een volgende loopt al binnen zodat er maar hele korte drogere perioden voorkomen. Daarbij start de dag op veel plekken eerst nat (behalve aan zee waar het droger is). Vervolgens volgt dan een wat langere droge periode, maar later vanmiddag gaat het weer regenen.

Ook de nacht naar vrijdag blijft wisselvallig met eerst nog perioden van regen en buien en vrij veel wind. De minima blijven ook dan erg zacht en zitten daarbij opnieuw gemakkelijk rond een 8 à 9 graden. Later in de avond en in de nacht is het dan grotendeels wel droog geworden.

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

Morgen:

De vrijdag verloopt al even nat en winderig als de donderdag met opnieuw perioden van regen en buien. De temperaturen blijven erg hoog met ook dan weer maxima van een 10 tot een 12-tal graden. Het blijft winderig met een stevige zuidwestelijke wind. Die kan tijdelijk zelfs overal flink aantrekken met uitschieters van een 40 tot 60 km per uur.

In de avond en nacht wordt het geleidelijk aan droger, maar het blijft erg zacht met alweer minima rond een 8-9 graden.

Overmorgen:

Tegen zaterdag lijkt het geleidelijk aan wat droger te kunnen worden. Er is nog kans op wat verspreide buien, maar er zijn dan ook lange droge perioden. Het blijft zacht met maxima rond een 10 tot 11 graden.

Later:

Zondag, op kerstdag zelf, kan er weer een natte periode voorkomen. In de loop van de dag trekt dan weer een regenzone door de regio met perioden van regen en buien. De maxima zitten aanhoudend erg hoog en noteren weer zonder moeite in de dubbele cijfers.

Ook de hele volgende week blijft het zacht, winderig en regenachtig. Van tijd tot tijd trekken meer of minder actieve storingen met regen en wind door de regio en de temperaturen zitten daarbij telkens gemakkelijk rond of in de buurt van de dubbele cijfers.

Samenvatting:

Vandaag start nat, maar vervolgens volgt een wat drogere periode. Later vanmiddag gaat het dan opnieuw regenen. Maxima daarbij van 10 tot 12 graden bij een bij tijden stevige westelijke, later opnieuw zuidwestelijke wind.

Ook vanavond is het eerst nog regenachtig, de nacht verloopt vervolgens droger. Minima van rond een 8 à 9 graden.

Geert, donderdag 22 december, 06.30 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Nu het eind van het jaar nadert, is het ook tijd voor de eindejaars- en nieuwjaarswensen: