DI

05/07/2024

Weertype

Weertype

11° | 17°

80 %

Windrichting

3 bft
We zien op de weerkaarten een complex lagedrukgebied dat zich uitstrekt van over Frankrijk tot [...]
Lees verder

WO

8 mei

Weertype

Weertype

10° | 16°

15 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is het aanvankelijk zwaar bewolkt tot betrokken. Een zwakke storing trekt nog van noord [...]
Lees verder

DO

9 mei

Weertype

Weertype

| 18°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Donderdag is een mooie dag. De zon speelt volop mee al zijn er ook overdag geleidelijk ook wel [...]
Lees verder

VR

10 mei

Weertype

Weertype

| 21°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag wordt het nog beter. Een zwakke noordoostelijke tot zelfs oostelijke wind voert zachter [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied ligt boven Europa en trekt snel verder door naar het zuidoosten. Het maakt de weg vrij voor een storing, horende bij een laag nabij IJsland. Deze storing trekt morgen al onze omgeving binnen en blijft dan even slepen om in het weekeind dan verder door onze omgeving te trekken. Deze storing wordt gevolgd door een noordwestelijke tot noordelijke stroming in de eerste helft van volgende week. Het bijhorende lagedrukgebied trekt dan vanaf IJsland richting Europa en trekt later in de week oostelijk weg. Daarna zouden we in een meer westelijk gerichte stroming terechtkomen. De pluim laat er vanochtend weinig illusie over bestaan: we keren vanaf het weekeind terug in een wisselvallig regime met flink oplopende neerslagkansen en in de loop van volgende week ook opnieuw erg lage maxima:

D

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zitten we nog onder de gunstige invloed van een hogedrukgebied waarbij de wind naar een zachtere zuidelijke hoek trekt en het misschien wel dicht tegen of rond de 20 graden zou kunnen worden. Zeker is het niet, het kan best zijn dat we bij 19 graden blijven steken. Er is veel zon, al kunnen er gaandeweg de dag ook wel eens wat wolkenvelden voorbij trekken. De wind waait daarbij maar zwakjes en speelt enkel een rol op de achtergrond. Verder kan het bij het krieken van de dag links of rechts eerst nog tijdelijk wat mistig zijn, maar dat trekt snel op.

In de nacht naar vrijdag koelt het dan weer fors af waarbij de minima tegen de ochtend landelijk en lokaal weer maar rond een 3-4 graden zullen uitkomen. Op andere plekken is dat rond 7-8 graden. Het schommelt wat afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden en bodem. Later in de nacht neemt de bewolking van het westen uit toe.

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

 

Morgen:

Tegen morgen draait de wind naar het zuidwesten en neemt overdag de bewolking geleidelijk weer toe op nadering van een storing die dan in het weekeind doortrekt. Toch kan de eerste regen van die storing ons morgen al bereiken. Later in de ochtend en zeker in de middag zijn er perioden met regen die vanaf de kust gaan binnenlopen. De temperaturen blijven eerst nog wat hoger zitten rond 18 graden, maar gaan naar omlaag van zodra de storing met regen binnenloopt.

In de avond en nacht blijft die storing wat liggen waarbij er perioden met regen gaan voorkomen. De nachtelijke minima blijven dan dankzij de bewolking weer een stuk hoger zitten, rond een graad of 10.

Overmorgen:

Zaterdag is het nog steeds zwaar bewolkt en wat regenachtig. Een zwakke storing trekt door onze omgeving met perioden van wat regen of enkele buien, maar er zijn zeker ook langdurige drogere perioden. De temperaturen zitten dan tijdens de perioden met neerslag uiteraard weer een stuk lager en halen weer niet veel meer dan een 16-17 graden. De wind trekt daarbij naar een koelere noordwestelijke tot westelijke hoek.

Later:

Tegen zondag komen we weer in een koelere noordwestelijke stroming terecht met wolken, opklaringen en enkele buien. De wind spant aan en er wordt koele lucht aangevoerd met maxima van 16-17 graden.

Ook begin volgende week neemt de wisselvalligheid het weer over. Onder regie van een lagedrukgebied dat vanaf de Britse Eilanden naar het Noordzeegebied doorschuift, komen storingen weer dichterbij met oplopende neerslagkansen. Ook de temperaturen gaan er dan weer op achteruit.

Samenvatting:

Het wordt vandaag na het optrekken van het lokale ochtendgrijs een mooie nazomerse dag met veel zon. Gaandeweg ook wel weer wat stapelwolken. De maxima lopen daarbij op naar waarden rond een 19 graden, lokaal misschien wel net 20. De wind waait zwak uit het zuiden.

Geert, donderdag 22 september, 06.35 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: