ZO

05/19/2024

Weertype

Weertype

10° | 20°

40 %

Windrichting

2-3 bft
Er is op de weerkaart ook vandaag nog steeds niet veel veranderd ten opzichte van de vorige dag [...]
Lees verder

MA

20 mei

Weertype

Weertype

11° | 18°

50 %

Windrichting

3 bft
Ook morgen blijft het licht wisselvallig. De droge perioden overheersen opnieuw, maar de kans o [...]
Lees verder

DI

21 mei

Weertype

Weertype

11° | 21°

70 %

Windrichting

2-3 bft
Dinsdag neemt de bewolking toe met kans op wat regen later op de dag. Het blijft wel zacht met [...]
Lees verder

WO

22 mei

Weertype

Weertype

15° | 18°

100 %

Windrichting

3-4 bft
Voor woensdag blijft het spannend. Enkele modellen, waaronder ook het Europese, tonen een nieuw [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied, afkomstig van de Britse Eilanden, ligt inmiddels boven onze omgeving. Daarbij komen we enkele dagen in rustig weer terecht met meer zon en geleidelijk wat recht krabbelende temperaturen. Dit hoog trekt vrij snel door en tegen vrijdag op zaterdag arriveert een storing, horende bij een nieuw lagedrukgebied. Deze storing trekt in het weekeind door onze omgeving en wordt gevolgd door een noordwestelijke tot noordelijke stroming in de eerste helft van volgende week. Het bijhorende lagedrukgebied trekt dan vanaf IJsland richting Europa en trekt later in de week oostelijk weg. Op de Atlantische Oceaan vormt zich daarbij weer een blokkerend hogedrukgebied waardoor we volgende week nu veel langer dan in eerdere verwachtingen te zien was, in een koele noord tot noordwestelijke stroming zouden blijven zitten.

D

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zitten we helemaal onder een hogedrukgebied in rustig weer. Opklaringen en wolken wisselen af, al kan er wel tijdelijk weer meer bewolking zijn doordat er nog een zwakke storing door het hoog heen loopt. Het blijft echter wel droog. De wind draait daarbij naar een oost tot zuidoostelijke hoek en waait maar erg zwakjes meer en wordt in de loop van de dag meer veranderlijk van richting. Het kan iets zachter worden met maxima die lokaal toch alweer naar een 17-tal graden kunnen oplopen.

De nacht naar donderdag wordt koud. In de heldere lucht kunnen de temperaturen tegen de ochtend flink onderuit gaan met minima die dalen richting een 3 tot 5 graden. Ook dan kan links of rechts zelfs de eerste grondvorst van het seizoen om de hoek loeren …

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

 

Morgen:

Ook morgen zitten we nog onder de gunstige invloed van een hogedrukgebied waarbij de wind naar een zachtere zuidelijke hoek trekt en het misschien wel dicht tegen of rond de 20 graden zou kunnen worden. Zeker is het niet, het kan best zijn dat we bij 19 graden blijven steken. Er is veel zon, al kunnen er gaandeweg de dag ook wel eens wat wolkenvelden voorbij trekken.

In de nacht naar vrijdag koelt het dan weer fors af, maar niet zo fel als tijdens de vorige nachten.

Overmorgen:

Tegen vrijdag draait de wind naar het zuidwesten en neemt overdag de bewolking geleidelijk weer toe op nadering van een storing die dan in het weekeind doortrekt. De temperaturen blijven nog wat hoger zitten rond 18 tot 20 graden, wat het toch wat aangenamer laat aanvoelen dan dezer dagen het geval is.

In de avond en nacht trekt dan een storing binnen waarbij er perioden met regen gaan voorkomen. De nachtelijke minima blijven dan dankzij de bewolking weer een stuk hoger zitten, rond een graad of 10.

Later:

Zaterdag is het zwaar bewolkt en wat regenachtig. Een zwakke storing trekt door onze omgeving met perioden van wat regen of enkele buien. De temperaturen zitten dan tijdens de perioden met neerslag uiteraard weer een stuk lager.

Tegen het eind van de week en volgend weekeind neemt de wisselvalligheid het weer over. Ons hogedrukgebiedje trekt oostwaarts weg en vanaf de Britse Eilanden komen storingen weer dichterbij met oplopende neerslagkansen. Ook de temperaturen gaan er dan weer op achteruit. Volgende week zouden we dan weer in een koele en onstabiele noordelijke tot noordwestelijke stroming terechtkomen.

Samenvatting:

Vandaag start koud, maar overdag ziet het er met veel zon een stuk vriendelijker uit. Toch trekken er ook wel eens wat wolkenvelden voorbij. De maxima halen daarbij rond 17 graden bij een zwakke en meest veranderlijke wind.

Geert, woensdag 21 september, 06.40 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: