VR

04/26/2024

Weertype

Weertype

| 12°

80 %

Windrichting

2-3 bft
We zitten met een aantal lagedrukgebieden die ons weer nog steeds in negatieve zin blijven beï [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 16°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel w [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 17°

60 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 17°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Vanaf vandaag komt een nieuwe uitloper van het Azorenhoog ons weer in bescherming nemen. Die bouwt zich in het weekend op en trekt tegen maandag door naar het oosten. Daarna lijken we voor lange tijd in een west tot noordwestelijke stroming terecht te komen met minder warme temperaturen en een soort van gematigd, licht wisselvallig zomerweer. Wat daarbij opvalt zijn enerzijds aanhoudend vrij mooie dagen met een zeer gelijkmatig temperatuurbeeld tussen 20 en 25 graden en anderzijds een verder doorzettende droogte waarbij de neerslagpluim weer zo goed als een flat line wordt. Er zitten weliswaar kleine neerslagsignalen in de pluim, maar veel stelt dit echt niet voor:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is het koeler. We starten de dag daarbij met een heldere hemel, maar gaandeweg verschijnt er geleidelijk ook wat stapelbewolking met zelfs kans op een enkele tijdelijke bui later op de dag. Vooral in de eerste helft van de middag dan, maar later in de middag dag komen er geleidelijk weer meer en bredere opklaringen. Met een naar west tot zuidwest gedraaide wind halen we wel maar maxima meer rond een 20-21 graden. Aan zee is het wat minder warm en daar moeten we met een 19-tal graden al tevreden zijn. De wind zit daarbij overal in een westelijke richting en waait meest matig, soms vrij krachtig aan de kust. Zeker later vanmiddag kan die aan zee zelfs naar een 5 (6?) Bft gaan aanleunen.

In de avond en nacht valt de wind dan weg en krijgen we bredere opklaringen met minima die tegen de ochtend dalen naar een 8 à 9 graden, wat duidelijk koeler is dan tijdens de voorgaande nachten.

Morgen:

Morgen is het weer alweer opgeknapt en krijgen we aangename maxima die alweer oplopen naar een 20-21 graden aan de kust tot een 22-tal graden landinwaarts. De wind zit daarbij in het zuidwesten en waait matig terwijl we aankijken tegen een mix van brede opklaringen en landinwaarts wat stapelwolken. Aan de kust is het zonniger, maar wel opnieuw met een zeebries.

De nacht naar zondag verloopt rustig met brede opklaringen en minima rond een 10-tal graden, landelijk iets minder.

Overmorgen:

Zondag kan het opnieuw wat warmer worden en lopen de maxima landinwaarts zelfs weer naar een 23-tal graden op. Dat is wel iets minder warm dan dat het er in eerdere verwachtingen naar uitzag, maar dit blijven toch best wel aardige temperaturen. Het is daarbij vrij zonnig tot zonnig met wat stapelwolkjes.

Later:

Maandag zou dan nu de warmere dag kunnen worden met maxima die dan naar een 24-tal graden kunnen oplopen landinwaarts. Aan zee telkens iets minder, maar ook daar toch een graad of 21. Er blijft veel zon met enkele stapelwolkjes.

Volgende week blijft het weerbeeld vrij fraai, maar minder warm en schakelen we nadien over naar een westelijke stroming met maxima vooraan de 20 graden en een licht wisselvallig weerbeeld. Eventueel valt er daarbij eens een enkele lichte en lokale bui.

Samenvatting:

Vandaag is er weer veel zon, al verschijnen er overdag en vooral landinwaarts ook wel weer stapelwolken. Eventueel valt daar zelfs een enkele bui uit. De maxima zitten daarbij rond 21 graden landinwaarts en 19 aan zee. Daar kan er later vandaag tijdelijk ook vrij veel wind komen te staan.

Geert, vrijdag 01 juli, 06.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: