VR

03/29/2024

Weertype

Weertype

| 14°

50 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied dat nog steeds nabij Ierland ligt, beheerst ons weer (het kreeg trouwens int [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

90 %

Windrichting

2 bft
Morgen lijkt er vrij veel regen te kunnen gaan vallen. Een regenzone schuift vanuit Frankrijk i [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

MA

1 apr

Weertype

Weertype

| 12°

90 %

Windrichting

3 bft
Maandag wordt waarschijnlijk ook een echte off-dag met een regenzone die in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied met kernen enerzijds tussen de Britse Eilanden en IJsland en anderzijds boven de Britse Eilanden, beïnvloedt ons weer. Een storing, verbonden aan dat laag, zal vandaag onze regio beïnvloeden. Boven Scandinavië is de luchtdruk hoog. Vanaf morgen komt een nieuwe uitloper van het Azorenhoog ons weer in bescherming nemen. Die trekt tegen maandag door naar het oosten. Daarna lijken we voor lange tijd in een west tot noordwestelijke stroming terecht te komen met minder warme temperaturen en een soort van gematigd, licht wisselvallig zomerweer. Wat daarbij opvalt zijn enerzijds aanhoudend vrij mooie dagen met een zeer gelijkmatig temperatuurbeeld tussen 20 en 25 graden en anderzijds een verder doorzettende droogte waarbij de neerslagpluim weer zo goed als een flat line wordt hoewel er in tegenstelling tot gisteren nu toch wel een licht neerslagsignaal te zien is, wat wijst op het eventueel voorkomen van een enkele lokale bui en toch ook wat meer wolkenvelden:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt het snel onstabieler. We zitten nog wel tijdelijk in een hele warme luchtsoort, maar er de dag start al met heel veel wolkenvelden met een oplopende kans op regen- en onweersbuien. Dat kunnen felle buien zijn. Later op de dag stroomt met een tijdelijk naar west draaiende wind ook merkelijk minder warme lucht binnen. Sowieso is het echter al van in de ochtend onder de bewolking veel koeler geworden met maxima nog van 18-19 graden aan zee tot misschien nog net een 21-22 in Oost-Vlaanderen voordat het front ook daar binnenloopt. In West-Vlaanderen halen we maar maximaal 20 graden als alles meezit. Tijdens de neerslag kan het kwik zelfs verder zakken naar een 14 tot 16 graden en het kan overdag vooral landinwaarts langdurig en veel gaan regenen.

In de avond en nacht is het sowieso koeler geworden met een naar west gedraaide wind. Er kan dan nog steeds een bui opduiken bij minima rond een 11-12 graden tegen de ochtend.

Morgen:

Morgen is het koeler. Er is eerst nog redelijk wat bewolking met kans op een bui, maar later op de dag komen er geleidelijk weer meer en bredere opklaringen. Met een naar west gedraaide wind halen we dan wel maar maxima meer rond een 20-21 graden. Aan zee is het wat minder warm en daar moeten we morgen met een 19-tal graden al tevreden zijn. De wind zit daarbij overal in een westelijke richting en waait meest matig, soms vrij krachtig aan de kust.

In de avond en nacht valt de wind dan weg en krijgen we bredere opklaringen met minima die tegen de ochtend dalen naar een 8 à 9 graden, wat duidelijk koeler is dan tijdens de voorgaande nachten.

Overmorgen:

Zaterdag is het weer alweer opgeknapt en krijgen we aangename maxima die alweer oplopen naar een 20-21 graden aan de kust tot een 23-tal graden landinwaarts. De wind zit daarbij in het zuidwesten en waait matig terwijl we aankijken tegen een mix van brede opklaringen en landinwaarts wat stapelwolken. Aan de kust is het zonniger, maar wel opnieuw met een zeebries.

Later:

Zondag kan het opnieuw wat warmer worden en lopen de maxima landinwaarts zelfs weer naar een 25-tal graden op. Het is daarbij vrij zonnig tot zonnig met wat stapelwolkjes.

Volgende week blijft het weerbeeld vrij fraai, maar minder warm en schakelen we nadien over naar een westelijke stroming met maxima vooraan de 20 graden en een licht wisselvallig weerbeeld. Eventueel valt er daarbij eens een enkele lichte en lokale bui.

Samenvatting:

Vandaag neemt de bewolking snel toe, gevolgd door regen vanuit Frankrijk. Het kan een groot deel van de dag regenachtig worden. Voor de regen uit halen we nog 18 tot 22 graden, maar in de regen dalen de temperaturen flink. Tegen de late(re) middag wordt het geleidelijk aan weer droger vanaf het westen.

Geert, donderdag 30 juni, 06.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: