DO

04/25/2024

Weertype

Weertype

| 11°

70 %

Windrichting

3 bft
Een Atlantisch hoog ligt ongeveer pal in het midden van de Atlantische Oceaan, maar speelt voor [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui of perioden met regen besta [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 17°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 18°

80 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zitten onder de gunstige invloed van een uitloper van het Azorenhoog. Die bouwt zich in het weekend verder op en trekt tegen maandag door naar het oosten. Daarna lijken we voor lange tijd in een west tot noordwestelijke stroming terecht te komen met minder warme temperaturen en een soort van gematigd, licht wisselvallig zomerweer. Aanstuurder hiervan is een hoog ten westen van en boven de Britse Eilanden, maar in de laatste verwachtingen zien we dat dit hoog minder en minder doortrekt naar het continent. Integendeel lijkt een lagedrukgebied voor de kust van Scandinavië gaandeweg zijn invloed wat meer op ons weer uit te breiden. Je ziet stelselmatig dat de temperatuursverwachtingen in de pluim steeds iets lager uitkomen en dat de neerslagkansjes groeien. Dat wijst vooral later in de week op een wat wisselvalliger weerbeeld met kans op meer wolken en al eens een enkel lokaal buitje. Hoewel de temperaturen daarbij zeker niet slecht zijn, blijven ze toch erg gematigd. Op langere termijn lijkt het hoog toch dichterbij te komen, maar dat blijft steeds buiten de betrouwbare verwachtingstermijn zitten:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is het weer alweer opgeknapt en krijgen we aangename maxima die alweer oplopen naar een 20-21 graden aan de kust tot een 22-tal graden landinwaarts. De wind zit daarbij in het zuidwesten en waait matig terwijl we aankijken tegen een mix van brede opklaringen en landinwaarts wat stapelwolken. Aan de kust is het zonniger, maar wel opnieuw met een zeebries.

Vanavond is het rustig en eerst nog opgeklaard, maar gaandeweg verschijnen er steeds meer wolken en gaat de bewolking overheersen. Minima rond een 12-tal graden.

Morgen:

Zondag kan bewolkt starten, maar de zon wint het snel opnieuw. Het wordt ongeveer even warm als vandaag met maxima die landinwaarts oplopen naar een 22 tot 23-tal graden op. Dat is wel iets minder warm dan dat het er in eerdere verwachtingen naar uitzag, maar dit blijven toch best wel aardige temperaturen. Het is daarbij vrij zonnig tot zonnig met wat stapelwolkjes.

De nacht naar maandag verloopt rustig en licht bewolkt tot helder. Minima opnieuw rond een 10 tot 12-tal graden.

Overmorgen:

Ook de maandag zit vandaag iets minder warm in de verwachtingen. Het wordt opnieuw gemakkelijk een warme dag met maxima rond 22-23 graden, maar veel meer zit er niet in. Aan zee telkens iets minder, maar ook daar toch een graad of 21. Er blijft veel zon met enkele stapelwolkjes.

Later:

Dinsdag wordt het zoals het er nu naar uitziet toch iets wisselvalliger. Er blijft veel zon, maar er zijn ook wolken en de kans op een bui is niet uitgesloten. De maxima halen opnieuw waarden vooraan de 20 graden.

Ook verder volgende week blijft het weerbeeld vrij fraai, maar minder warm en schakelen we nadien over naar een westelijke stroming met maxima vooraan de 20 graden en een licht wisselvallig weerbeeld. Van tijd tot tijd trekken er daarbij wel eens wolkenvelden voorbij. Eventueel valt er daarbij eens een enkele lichte en lokale bui.

Samenvatting:

Vandaag wordt een vrij aardige dag met flink wat ruimte voor de zon, maar ook wel eens een paar wolken. Het wordt daarbij ongeveer een 22 graden landinwaarts, lokaal tot 23. Aan zee zitten we rond 20-21 graden.

Geert, zaterdag 02 juli, 06.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: