VR

04/26/2024

Weertype

Weertype

| 12°

80 %

Windrichting

2-3 bft
We zitten met een aantal lagedrukgebieden die ons weer nog steeds in negatieve zin blijven beï [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 16°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel w [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 17°

60 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 17°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een groot hogedrukgebied domineert onze weerkaarten. Het ligt met kern boven het oosten van de Britse Eilanden en neemt nog steeds in kracht toe. Dit Britse hoog schuift de komende dagen geleidelijk verder oostwaarts Europa in. Daarbij wordt er droge en tijdelijk eerst ook nog vrij koude continentale lucht aangevoerd waarbij er ook vandaag nog wat meer wind komt te staan. Het hoog schuift de komende dagen oostwaarts op waarbij de kern geleidelijk wat naar het zuiden trekt. Op termijn kantelt daardoor de stroming meer naar zuidoost tot zuid waarbij geleidelijk zachtere lucht aangevoerd wordt. Toch blijven de nachten vrij koel, maar veel meer dan wat hele lichte nachtvorst levert dat voor onze regio niet op en zelfs dat gaat er tegen het midden van de week grotendeels uit. Het blijft over de hele periode droog. Pas tegen het weekeind neemt de kans op wat verspreide regen stilaan weer toe:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Ook vandaag komt de zon er weer volop door. De wolkenvelden die er eventueel nog tijdelijk zouden kunnen zijn, gaan verdwijnen en het wordt weer volop zonnig. De maxima zijn door aanvoer van wat koelere lucht net als gisteren wel getemperd en zitten rond een 8 à 9 graden. Er staat ook nog steeds een schrale noordoostelijke tot oostelijke wind. Die zorgt ervoor dat de gevoelstemperaturen wat lager zitten, net zoals dat gisteren ook het geval was. Die wind kan tegen de late middag aan de kust weer tijdelijk vrij krachtig worden. Ook landinwaarts is die vandaag nog goed voelbaar.

De nacht naar dinsdag kan net zoals de vorige nachten vooral landinwaarts weer wat lichte nachtvorst opleveren. Tegen de ochtend zitten de minima daar weer rond een 1 à 2 graadjes onder nul. Aan zee blijft het kwik nog net licht positief. Het vriest wel overal aan de grond, maar problemen levert dat niet op. De wegen liggen er droog bij, dus gladheid is niet aan de orde.

Morgen:

Morgen is het rustig en zonnig. Na een koele start van de dag met lichte nachtvorst, lopen de temperaturen overdag dan weer naar dubbele cijfers op met een 10 à 12 graden. De noordoostelijke tot oostelijke wind is veel getemperd en waait maar zwak meer. Die draait later zelfs naar zuidoost. Het zal dus morgen meteen weer een stuk aangenamer aanvoelen dan vandaag. Enerzijds door de hogere temperaturen en anderzijds doordat er dus veel minder wind zal zijn.

Ook de nacht naar woensdag kan nog een enkel graadje vorst opleveren.

Overmorgen:

Woensdag wordt het ook zonnig en meteen ook een stuk zachter. De temperaturen doen echt hun best en lopen dan al gemakkelijk op naar een 15-tal graden. De wind neemt af en draait naar zuid tot zuidoost. Er zijn nog steeds geen wolken en de zon kan volop schijnen.

In de nacht naar donderdag koelt het nog wel af, maar waarschijnlijk blijven de minima dan net positief. De lichte nachtvorst zou dan verdwijnen uit de lucht al kan het aan de grond nog wel lichtjes gaan vriezen.

Later:

Ook donderdag wordt een uitgelezen dag met veel zon en hoge temperaturen. Die zouden dan zelfs boven de 15 graden kunnen uitkomen terwijl er opnieuw volop ruimte is voor de zon en amper of geen bewolking. De wind waait daarbij zwak uit een zuidelijke hoek.

Samenvatting:

Vandaag wordt opnieuw een hele mooie dag, maar wel weer eentje met een frisse toets. Er staat nog steeds een goed doorstaande noordoostelijke tot oostelijke wind die het voor het gevoel kouder laat aanvoelen dan het is. Aan zee kan die wind zelfs tijdelijk vrij krachtig worden. We halen daarbij maxima rond een graad of 9.

Geert, maandag 07 maart, 06.15 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Laat ons in deze grijze tijden nog eens teruggrijpen naar een mooie zonsopkomst met kleur: