VR

04/26/2024

Weertype

Weertype

| 12°

80 %

Windrichting

2-3 bft
We zitten met een aantal lagedrukgebieden die ons weer nog steeds in negatieve zin blijven beï [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 16°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel w [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 17°

60 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 17°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een groot hogedrukgebied domineert onze weerkaarten. Het ligt met kern boven de Britse Eilanden en neemt in kracht toe. Het Britse hoog schuift de komende dagen geleidelijk verder oostwaarts Europa in. Daarbij wordt er droge en tijdelijk ook vrij koude continentale lucht aangevoerd waarbij er vandaag ook wat meer wind komt te staan. Het hoog schuift de komende dagen oostwaarts op waarbij de kern geleidelijk wat naar het zuiden trekt. Op termijn kantelt daardoor de stroming meer naar zuidoost tot zuid waarbij geleidelijk zachtere lucht aangevoerd wordt. Toch blijven de nachten vrij koel, maar veel meer dan wat hele lichte nachtvorst levert dat voor onze regio niet op en zelfs dat gaat er tegen het midden van de week grotendeels uit. Het blijft over de hele periode droog:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

De voorziene wolken voor vandaag zijn (gelukkig) niet op de afspraak. De zwakke storing die ten westen van onze regio ligt, trekt al snel westwaarts weg zodat de bewolking enkel over zee blijft liggen. Boven land is het grotendeels helder al is het niet helemaal onmogelijk dat er soms eens wat lichte bewolking opduikt. Er komt wel meer wind te staan uit het noordoosten. Die kan aan zee zelfs tijdelijk vrij krachtig worden en dat zorgt voor een veel minder gevoel. In elk geval koelt het ook wat verder af met maxima rond een 8 à 9 graden.

De nacht naar maandag zou er ook nog tijdelijk wat meer bewolking kunnen zijn, maar heel weinig. We noteren weer minima rond of net onder het nulpunt landinwaarts, maar veel meer dan -1 zal het niet worden omdat er ook vannacht nog redelijk wat wind blijft staan. Aan zee blijven de minima zelfs gemakkelijk rond 2-3 graden hangen.

Morgen:

Ook morgen komt de zon er weer volop door. De wolkenvelden die er dan eventueel nog zouden zijn, gaan verdwijnen en het wordt weer volop zonnig. De maxima zijn door aanvoer van wat koelere lucht wel getemperd en zitten rond een 8 à 9 graden. Er staat ook nog steeds een schrale noordoostelijke tot oostelijke wind.

Ook de nacht naar dinsdag kan wat lichte nachtvorst opleveren.

Overmorgen:

Op dinsdag is het rustig en zonnig. Na een koele start van de dag met lichte nachtvorst, lopen de temperaturen overdag dan weer naar dubbele cijfers op met een 10 à 12 graden. De noordoostelijke tot oostelijke wind is veel getemperd en waait maar zwak meer. Die draait later zelfs naar zuidoost.

Ook de nacht naar woensdag kan nog een enkel graadje vorst opleveren.

Later:

Woensdag wordt het ook zonnig en meteen ook een stuk zachter. De temperaturen doen echt hun best en lopen dan al gemakkelijk op naar een 13 tot zelfs 14 graden. De wind neemt af en draait naar zuid tot zuidoost.

Samenvatting:

Vandaag is het wat minder qua temperaturen. We halen een 8 à 9 graden, maar dat voelt ook wat minder aan door een goed doorstaande noordoostelijke wind. Die kan aan zee zelfs vrij krachtig worden. De zon is er wel volop bij. Er zijn slechts sporadisch eens een paar wolkenvelden te bespeuren.

Geert, zondag 06 maart, 09.45 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Laat ons in deze grijze tijden nog eens teruggrijpen naar een mooie zonsopkomst met kleur: