VR

04/26/2024

Weertype

Weertype

| 12°

80 %

Windrichting

2-3 bft
We zitten met een aantal lagedrukgebieden die ons weer nog steeds in negatieve zin blijven beï [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 16°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel w [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 17°

60 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 17°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Vandaag ligt een hogedrukgebied in onze buurt. Het centrum ervan ligt inmiddels wel al boven de Oostzee. Het zorgt overdag voor best aardig weer met flink wat zon en vrij aangename maxima, maar in de nachten wel met koelere temperaturen die zelfs een aantal graden onder het vriespunt zouden kunnen uitkomen. Dit hogedrukgebied trekt na het weekeind snel oostwaarts weg, waarna dan op dinsdag een zwakke storing toch weer tot onze omgeving zou kunnen doordringen met tijdelijk zelfs mogelijk weer wat lichte regen. Nadien komt een nieuw hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan afzakken, maar het is niet duidelijk waar dat precies zal terechtkomen al gaat de meerderheid van de oplossingen toch voor een positie opnieuw in onze buurt waarna het dan weer snel oostwaarts zou doortrekken. Enkele leden kiezen nog voor een meer noordelijke positie, maar die zijn in de minderheid. Waarschijnlijk keert naar volgend weekeind opnieuw meer lichte wisselvalligheid in ons weerbeeld terug door het oostwaarts wegtrekken van dit hoog waarna de invloed van de oceaan weer groter zou worden. De pluim weet het duidelijk ook nog steeds niet zo goed want we zien eigenlijk vanaf dinsdag al een beetje het uitwaaieren in alle richtingen van zowel de minima als de maxima en die onzekerheid wordt er alleen maar groter op naarmate de termijn vordert. Vanaf eind volgende week is er eigenlijk niet zo veel over te zeggen. Op hele lange termijn zien we ook duidelijk steeds meer lijntjes richting de 15 graden gaan, maar ook de wisselvalligheid neemt in de neerslagpluim dan weer toe:

 

 

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt ook een mooie zonnige dag, de naam zondag waardig dus. De zwakke wind draait verder door naar een zuidoostelijke hoek waardoor het eventueel wat schraal kan aanvoelen. Later op de dag trekt die wind geleidelijk wat in kracht aan en gaat wat harder waaien. Daardoor kan het iets frisser gaan aanvoelen.

In de nacht naar maandag wordt het opnieuw koud met minima die landinwaarts weer naar 1 à 2 graden onder het vriespunt kunnen dalen, maar toch wat minder koud dan in de vorige nacht omdat er wat meer wind blijft staan. Aan zee liggen de minima rond het nulpunt. Aan de grond vriest het wel overal. De wind zorgt er echter wel voor dat de lucht meer gemengd wordt en dus minder fel kan afkoelen.

Morgen:

Ook morgen mogen we nog aan het rijtje mooie dagen toevoegen met ook dan weer een erg zonnige dag waarbij de temperaturen weer tot rond een graad of 10 oplopen. Gaandeweg kan er wel wat lichte bewolking opduiken, zeker in de late middag en naar de avond toe.

Tegen de avond en nacht verschijnen er meer wolken en loopt zelfs de kans op een drup regen al op. De minima blijven dan ook een stuk hoger zitten met waarden rond een 4-5 graden.

Overmorgen:

Dinsdag trekt er een storing door met veel wolken en perioden van regen. Waarschijnlijk zal dat niet teveel zijn want die storing ziet er heel wat minder actief uit dan het eerder leek. Landinwaarts zal het waarschijnlijk zelfs droog blijven. De licht neerslag komt waarschijnlijk niet veel verder dan tot in de kustregio. We volgen dit verder op.

Tegen de avond is het alweer droog geworden en komen er weer opklaringen. Minima dan rond een 3-4 graden tegen woensdagochtend.

Later:

Woensdag wordt een licht wisselvallige dag met wolken en opklaringen. De maxima zitten alweer vooraan in de dubbele cijfers. Het blijft droog.

Samenvatting:

Ook vandaag is koud gestart met overal lichte nachtvorst, maar overdag wordt het aangenaam met temperaturen rond 10 graden. Er staat wel wat meer wind dan gisteren uit een zuidoostelijke richting en dat kan voor een iets frisser gevoel zorgen. Er zijn geen wolken. Vanavond en vannacht is het opnieuw koud met alweer overal lichte nachtvorst.

Geert, zondag 27 februari, 09.20 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Laat ons in deze grijze tijden nog eens teruggrijpen naar een mooie zonsopkomst met kleur: