VR

04/26/2024

Weertype

Weertype

| 12°

80 %

Windrichting

2-3 bft
We zitten met een aantal lagedrukgebieden die ons weer nog steeds in negatieve zin blijven beï [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 16°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel w [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 17°

60 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 17°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een diepe depressie nabij IJsland neemt de regie over ons weer geleidelijk aan over. De depressie trekt de weg open voor meer lagedrukgebieden en randstoringen van dit laag die ons weer tot diep in de nieuwe week zullen beïnvloeden. Een eerste storing komt daarbij vanmiddag al van het westen binnen en trekt in de namiddag al van west naar oost over onze regio. Deze wordt in het weekeind al gevolgd door diverse randstoringen en ook volgende week is het een komen en gaan van buienlijnen en neerslagzones. We komen daarbij vanaf maandag ook in veel koelere lucht terecht waarbij de temperaturen een flink stuk gaan dalen. Het sturende laag komt daarbij ook steeds dichter in onze buurt te liggen en schuift via de Britse Eilanden geleidelijk meer en meer richting het Noordzeegebied. De pluim toont duidelijk de forse val in temperaturen vanaf maandag:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag krijgen we eerst nog meer van hetzelfde mooie weer van gisteren, maar dat zal wel snel veranderen. De dag start zonnig en het blijft nog even vrij zonnig tot zonnig met brede opklaringen en aangename maxima die weer gemakkelijk oplopen naar een 15-16 graden. De wind blijft matig waaien uit het zuiden. In de loop van de ochtend echter, neemt de bewolking al toe en komen er meer en meer wolken opzetten. Een storing met regen komt vervolgens in de namiddag via de Franse grens binnen. Vanmiddag volgt dan ook overal een periode van regen waarbij de regen vrij snel van west naar oost door onze regio zal trekken. Het is dan maar een 13-14 graden meer. De wind speelt opnieuw goed mee. Eerst nog uit een zuidelijke, maar gaandeweg de dag uit een meer zuidwestelijke richting.

Vanavond is het dan ook alweer droog geworden. In de nacht en dan vooral na middernacht, kunnen er echter alweer enkele verspreide buien opduiken. De minima dalen daarbij tegen de ochtend naar een 8 à 9 graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Morgen:

Morgen wordt het wisselvalliger. Er schuiven storingen dichterbij en de regenkansen worden groter, maar de dagperiode lijkt in eerste instantie toch overwegend of zelfs volledig droog te blijven. Zeker in de ochtend. In de namiddag trekt een storing binnen en vergroot de kans op wat regen of enkele buien. Daar zouden zelfs enkele pittige buien kunnen tussen zitten. De maxima halen desalniettemin toch nog een 14-15 graden bij een pittige zuidwestelijke wind.

In de avond trekken de buien en regen geleidelijk aan weg. In de nacht naar zondag een droog weerbeeld met minima rond 8-9 graden tegen de ochtend.

Overmorgen:

Zondag zien we ook meest droge perioden in de ochtend, maar in de namiddag schuift een storing dichterbij met een toenemende kans op regen. Dat zou dan ook zelfs pittige regen kunnen worden. Het blijft ook matig tot vrij krachtig waaien en we zitten daarbij nog steeds in vrij zachte lucht met maxima van een 14-15 graden.

Later:

Maandag wordt een erg wisselvallige dag. Er zijn perioden met regen en buien en die kunnen intens zijn. De temperaturen gaan dalen en komen nog maar rond een 11 à 12 graden maximaal uit terwijl er ook flink wat wind komt te staan uit een meer westelijke hoek.

Samenvatting:

Vandaag is een dag met verschillende gezichten. De dag begint erg zonnig, maar de bewolking neemt snel toe gevolgd door regen in de namiddag. Voor de regen uit wordt het nog 15-16 graden, tijdens de regen hebben we nog een 13-14 graden te pakken. Het waait daarbij ook flink uit het zuiden, later zuidwesten.

Geert, vrijdag 29 oktober, 06.45 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Het is weer paddenstoelentijd en de nog altijd meest tot de verbeelding sprekende paddenstoel is en blijft toch wel de vliegenzwam: