ZO

05/05/2024

Weertype

Weertype

| 17°

15 %

Windrichting

2-3 bft
Een lagedrukgebied boven het noorden van Nederland dat ons gisteren verspreide buien bezorgde ( [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

10° | 16°

90 %

Windrichting

3 bft
Morgen neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

DI

7 mei

Weertype

Weertype

11° | 16°

70 %

Windrichting

3 bft
Ook dinsdag is het weer nog niet al te best. Een lagedrukgebied blijft treuzelen in onze buurt [...]
Lees verder

WO

8 mei

Weertype

Weertype

10° | 15°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Woensdag is een betere dag. Het wordt droog met breder wordende opklaringen. Een noordelijke wi [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Vandaag en de komende dagen is hogedruk aan zet. Er vormt zich een sterk en groot hogedrukgebied dat van boven Frankrijk tot voor de Noorse kust ligt. Dat zal de komende dagen boven onze omgeving blijven liggen en met kern over Scandinavië terechtkomen. Daardoor krijgen we bij ons de komende dagen een noordoostelijke tot oostelijke aanvoer van zachte en steeds drogere lucht. Ook na het weekeind blijft het hoog in onze omgeving liggen en hoewel het dan geleidelijk aan verzwakt, lijkt het nog tot ver in de nieuwe week te kunnen standhouden. In de tweede helft van de week lijkt een lagedrukgebied weer aan belang te winnen en te zorgen voor nieuwe wisselvalligheid, maar dat is nog niet helemaal zeker. Toch zien we in de pluim vanaf donderdag weer een oplopende kans op wisselvalligheid, al is een terugkeer naar het koele en erg natte meiweer zeker niet aan de orde:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag blijft het betere weer bij ons. Er is veel ruimte voor de zon, al kunnen er lokaal toch nog wel eens wat wolkenvelden opduiken. Zo zitten er vanochtend eerst nog wat wolkenpartijen langs de Franse grens, maar ook elders kunnen er in de loop van de dag al eens wat wolken verschijnen. De zon is echter duidelijk volop aan zet. De maxima lopen met een oost tot noordoostelijke wind nog wat verder op en halen misschien landinwaarts al een 20 graden. Aan zee is het enkele graden koeler. Daar draait de wind vanmiddag onder invloed van wat zeebrieseffect terug naar het noorden.

Vanavond en vannacht is het helder tot hoogstens eens licht bewolkt. De minima dalen tot rond 7-8 graden. Tegen de ochtend kan het wat nevelig worden.

Morgen:

Ook morgen wordt een fraaie lentedag. Het is rustig met een zwakke noordoostelijke wind die later matig gaat waaien, zeker aan zee. De maxima lopen op naar 18 graden aan de kust tot 22 landinwaarts. Er is veel zon, al passeren er ook af en toe wel eens wat wolkenpartijen.

De nacht verloopt opnieuw rustig en vrij zacht met minima rond 8-9 graden.

Overmorgen:

Maandag kan de temperatuur nog wat hoger prikken. We halen dan landinwaarts al gemakkelijk een 22-23 graden. Aan zee telkens een paar graden minder. Het blijft zonnig en er staat telkens een zwakke tot matige noordoostelijke wind.

Later:

Ook dinsdag wordt een fraaie zomerse dag. De temperaturen klimmen nog wat hoger en halen op diverse plekken dan een zomerse 25 graden. De zon blijft volop aan zet en er zijn amper of geen wolken.

Samenvatting:

Vandaag wordt een erg fraaie lentedag. Er is veel zon, al zijn er lokaal al eens wat wolken mogelijk. De maxima lopen op naar 17-18 graden aan zee tot 20-21 landinwaarts. Er staat een zwakke noordoostelijke wind die aan zee vanmiddag wat zeebrieseffect krijgt.

Geert, zaterdag 29 mei, 08.55 uur.

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De nieuwe minuut van deze week gaat over kikkervisjes: