ZO

05/05/2024

Weertype

Weertype

| 17°

15 %

Windrichting

2-3 bft
Een lagedrukgebied boven het noorden van Nederland dat ons gisteren verspreide buien bezorgde ( [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

10° | 16°

90 %

Windrichting

3 bft
Morgen neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

DI

7 mei

Weertype

Weertype

11° | 16°

70 %

Windrichting

3 bft
Ook dinsdag is het weer nog niet al te best. Een lagedrukgebied blijft treuzelen in onze buurt [...]
Lees verder

WO

8 mei

Weertype

Weertype

10° | 15°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Woensdag is een betere dag. Het wordt droog met breder wordende opklaringen. Een noordelijke wi [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

De lagedrukgebieden geraken uitgespeeld. Vandaag en de komende dagen is hogedruk aan zet. Er vormt zich een sterk en groot hogedrukgebied dat van boven Frankrijk tot voor de Noorse kust ligt. Een laag dat de voorbije dagen nog ons weer negatief beïnvloedde, wordt hierdoor verder naar het oosten weggedrukt en is voor ons weer niet meer van belang. We moeten onze ogen nu richten op het zich vormende hoog dat de komende dagen boven onze omgeving blijft liggen en met kern over Scandinavië lijkt terecht te komen. Daardoor krijgen we bij ons de komende dagen een noordoostelijke tot oostelijke aanvoer van zachte en steeds drogere lucht. Ook na het weekeind blijft het hoog in onze omgeving liggen en hoewel het dan geleidelijk aan verzwakt, lijkt het nog tot ver in de nieuwe week te kunnen standhouden. De pluim ziet er dan ook de eerste dagen lente-achtig uit, maar op termijn zelfs zomers zacht en droog:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is de periode van wisselvalligheid en koelte voorbij. Het blijft droog en er komen brede opklaringen, al zijn er overdag ook nog wel wolkenvelden die zich vormen. In de loop van de dag neemt de bewolking zelfs weer toe en gaat bij momenten ook weer overheersen, maar er volgt geen neerslag meer. De zon blijft ook wel steeds in de buurt. De maxima kunnen wat hoger uitkomen en gaan richting 14-15 graden aan zee tot 17-18 graden landinwaarts. De wind zit dan in een noordelijke tot noordoostelijke hoek en waait zwak tot matig. Aan zee is er later vanmiddag wel duidelijk een zeebrieseffect.

De nacht naar zaterdag verloopt vervolgens rustig en licht tot wisselend bewolkt. De minima zitten tegen de ochtend weer ergens rond een 7-8 graden. Er kan zich ook weer wat nevel en mist vormen.

Morgen:

Morgen, zaterdag, blijft het betere weer bij ons. Er is wel nog wat onzekerheid over de hoeveelheid bewolking. Het zou best kunnen dat er nog flink wat wolkenvelden aanwezig zijn, maar de zon doet zeker haar best om er toch ook periodiek bij te zijn. De maxima lopen met een oost tot noordoostelijke wind nog wat verder op en halen misschien landinwaarts al een 20 graden. Aan zee is het enkele graden koeler.

Overmorgen:

Ook zondag wordt een fraaie lentedag. Het is rustig met een zwakke noordoostelijke wind die later matig gaat waaien, zeker aan zee. De maxima lopen op naar 18 graden aan de kust tot 22 landinwaarts. Er is veel zon, al passeren er ook af en toe wel eens wat wolkenpartijen.

Later:

Maandag kan de temperatuur nog wat hoger prikken. We halen dan landinwaarts al gemakkelijk een 22-23 graden. Aan zee telkens een paar graden minder. Het blijft zonnig en er staat telkens een zwakke tot matige noordoostelijke wind.

Samenvatting:

Vandaag zijn er per momenten nog veel wolken. Die kunnen tijdelijk overheersen. De maxima geraken tot aan een 16-17 graden landinwaarts, rond 14-15 graden aan zee en er staat eerst weinig of geen wind, later wordt die zwak tot matig uit noordelijke hoek.

Geert, vrijdag 28 mei, 07.40 uur.

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De nieuwe minuut van deze week gaat over kikkervisjes: