ZO

05/05/2024

Weertype

Weertype

| 17°

15 %

Windrichting

2-3 bft
Een lagedrukgebied boven het noorden van Nederland dat ons gisteren verspreide buien bezorgde ( [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

10° | 16°

90 %

Windrichting

3 bft
Morgen neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

DI

7 mei

Weertype

Weertype

11° | 16°

70 %

Windrichting

3 bft
Ook dinsdag is het weer nog niet al te best. Een lagedrukgebied blijft treuzelen in onze buurt [...]
Lees verder

WO

8 mei

Weertype

Weertype

10° | 15°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Woensdag is een betere dag. Het wordt droog met breder wordende opklaringen. Een noordelijke wi [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied met kern nog steeds nabij Denemarken, beïnvloedt nog heel even nog ons weer. De neerslaggebieden van dit laag liggen echter boven Nederland en bereiken ons niet meer. Toch is er wel nog veel bewolking die bij dit laag hoort boven onze omgeving aanwezig. Vanaf vandaag echter, krijgen we ook met drukstijgingen in onze buurt te maken, wat uitloopt op de vorming van een hogedrukgebied boven het Noordzeegebied en onze omgeving tegen het eind van de week. Dat werpt een dam op tegen nieuwe lagedrukgebieden en storingen zodat we een aantal dagen rustig, zachter en droog weer voorgeschoteld krijgen. Door opwarming van de aanwezige luchtmassa kunnen we in het weekend zelfs landinwaarts al een voorzichtige 20 graden noteren. Het hoog schuift vervolgens geleidelijk meer en meer onze kant op en zal ook in het begin van de nieuwe week ons weer in positieve zin beïnvloeden waarbij de lucht steeds warmer wordt. Mogelijks loopt dit tegen het midden van de week uit op een zomerse 25 graden! De pluim van vandaag laat deze aanstaande weersverbetering heel duidelijk zien. Het wordt geleidelijk warmer en de neerslagpluim is opgedroogd:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zal het voor onze regio geleidelijk verder beter worden. Eerst is er in de ochtend nog veel bewolking. In de middag echter, komen er meer en bredere opklaringen, al is een laatste buitje dieper landinwaarts nog steeds niet uitgesloten. Aan zee zijn er dan brede opklaringen en wordt het vrij zonnig tot zonnig. Landinwaarts wisselen stapelwolken en opklaringen elkaar af. De wind draait geleidelijk meer en meer naar het westen en later noordwesten, maar toch kan het dankzij de zonnige intermezzo’s vanmiddag een graadje warmer worden. We halen dan een 14 tot 16-tal graden.

In de nacht naar vrijdag is het rustig en droog en licht tot wisselend bewolkt. Minima rond 7-8 graden en er kan zich eventueel wat nevel of mist vormen.

Morgen:

Morgen is de periode van wisselvalligheid en koelte voorbij. Het blijft dan droog en er komen brede opklaringen, al zijn er overdag ook nog wel wolkenvelden die zich vormen. De maxima kunnen wat hoger uitkomen en gaan richting 15-16 graden aan zee tot 17-18 graden landinwaarts. De wind zit dan in een noordelijke tot noordoostelijke hoek en waait zwak tot matig.

De nacht naar zaterdag verloopt vervolgens rustig en licht tot wisselend bewolkt. De minima zitten tegen de ochtend weer ergens rond een 7-8 graden.

Overmorgen:

Zaterdag blijft het betere weer bij ons. Er is wel nog wat onzekerheid over de hoeveelheid bewolking. Het zou best kunnen dat er nog flink wat wolkenvelden aanwezig zijn, maar de zon doet zeker haar best om er toch ook periodiek bij te zijn. De maxima lopen met een oost tot noordoostelijke wind nog wat verder op en halen misschien landinwaarts al een 20 graden. Aan zee is het enkele graden koeler.

Later:

Ook zondag wordt een fraaie lentedag. Het is rustig met een zwakke noordoostelijke wind die later matig gaat waaien, zeker aan zee. De maxima lopen op naar 18 graden aan de kust tot 22 landinwaarts. Er is veel zon, al passeren er ook af en toe wel eens wat wolkenpartijen.

Samenvatting:

De bewolking overheerst vandaag eerst nog. Later op de dag verschijnen er meer en bredere opklaringen, zeker aan zee. Het blijft meest droog al is een enkel buitje landinwaarts niet volledig uit te sluiten. Maxima rond 15 graden bij een zwakke tot matige west tot noordwestelijke wind die in de loop van de dag weer wat kan toenemen.

Geert, donderdag 27 mei, 07.05 uur.

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De nieuwe minuut van deze week gaat over kikkervisjes: