VR

05/03/2024

Weertype

Weertype

10° | 13°

80 %

Windrichting

3-5 bft
We moeten al een hele tijd hetzelfde zeggen en dat is vandaag weer niet anders: lagedrukgebiede [...]
Lees verder

ZA

4 mei

Weertype

Weertype

| 17°

90 %

Windrichting

2-3 bft
De vooruitzichten voor morgen zijn op korte termijn helaas opnieuw veel slechter geworden. Zoal [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag is een beter dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met fli [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

| 17°

90 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een sturend laag met kernen tussen IJsland en de Britse Eilanden en voor de Noorse kust, beïnvloedt nog steeds ons weer. Het is een complex laag met diverse storingen en kernen van lage druk. Het laag zorgt voor het ontstaan van buien op zee waarvan er af en toe eentje tot boven land kan drijven, al lijken de meeste buien wel telkens op zee te blijven. Op de Atlantische Oceaan zien we verder ook een intussen goed op gang komende westcirculatie die nieuwe lagedrukgebieden aanvoert. De rol van het sturende laag wordt morgen dan ook snel overgenomen door een nieuw lagedrukgebied dat vanaf de oceaan de plek van het vorige overneemt. Daarin zitten ook de restanten van tropische orkaan Epsilon. ook dat laag gaat de komende dagen voor anker tussen IJsland en de Britse Eilanden. Voorlopig blinkt ons weer dan ook uit in wisselvalligheid met van tijd tot tijd de doortocht van een storing. De temperaturen komen daarbij uit rond vrij normale waarden voor de tijd van het jaar.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag lijkt het tijdelijk wat beter te kunnen worden, al blijft een bui tot de mogelijkheden behoren. We krijgen een mix van wolken en opklaringen. Sommige opklaringen kunnen best wel breed uitvallen. Daarbij vormen er zich boven zee telkens gemakkelijk buien. Enkele daarvan kunnen tot boven land geraken. Vooral vanochtend wordt die kans tijdelijk groter op doortocht van een troglijn. Daarbij vallen er ook tijdelijk landinwaarts een aantal buien. Daarna wordt het dan vanmiddag weer meest droog met brede opklaringen, maar tegen de avond nadert weer zo’n troglijn met tijdelijk een aantal buien boven land ook. De temperaturen vallen terug op een vrij normale 13-tal graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind. Vooral tijdens en rond buien is het uitkijken voor eventuele uitschieters in de wind.

Tegen de avond loopt de buienactiviteit op doortocht van een tweede buienlijn op en kunnen ook landinwaarts meerdere plekken weer met een bui te maken krijgen. Ook in de nacht naar dinsdag zijn enkele buien te verwachten. De minima dalen tot rond een 6 à 7-tal graden.

Morgen:

Morgen is het overdag nog meest droog, maar steeds blijft de kans op een lokale bui toch wel aanwezig. De maxima blijven rond een 13-tal graden hangen bij een ook altijd stevig doorblazende wind uit een zuidwestelijke hoek. In de loop van de middag neemt de bewolking ook toe op nadering van een regenzone die tegen de late middag / avond aan de kust arriveert en dan landinwaarts zal trekken.

Tegen de avond en nacht nadert een storing en gaat het opnieuw regenen. De nacht verloopt van ook in natte omstandigheden met redelijk wat wind en wat hogere temperaturen. Die blijven rond een tiental graden zitten.

Overmorgen:

Woensdag wordt een wisselvallige dag. Er zijn veel wolken en perioden met regen en/of buien. De maxima komen niet van hun plaats en zitten alweer rond een 13-tal graden. Er is ook nog steeds redelijk wat wind aanwezig, telkens uit een zuid tot zuidwestelijke richting.

Later:

Donderdag krijgen we een volgende regenzone op bezoek. In de loop van de dag krijgen we dan ook een periode met regen. Het blijft met maxima rond een 13-tal graden vrij normaal voor de tijd van het jaar.

Samenvatting:

Vandaag wordt wisselvallig. In de ochtend is er een tijdelijke periode met de passage van een aantal buien, daarna krijgen we dan weer beter weer met brede opklaringen en enkele wolkenvelden. Tegen de avond volgt een tweede buienlijn. Maxima rond 13 graden en er staat een bij momenten stevige zuidwestelijke wind.

Geert, maandag 26 oktober, 06.25 uur.

Het is herfst, dus genieten we even van de prachtige herfstkleuren van de miscanthus: