VR

05/03/2024

Weertype

Weertype

10° | 13°

80 %

Windrichting

3-5 bft
We moeten al een hele tijd hetzelfde zeggen en dat is vandaag weer niet anders: lagedrukgebiede [...]
Lees verder

ZA

4 mei

Weertype

Weertype

| 17°

90 %

Windrichting

2-3 bft
De vooruitzichten voor morgen zijn op korte termijn helaas opnieuw veel slechter geworden. Zoal [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag is een beter dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met fli [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

| 17°

90 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een sturend laag met kern tussen IJsland en de Britse Eilanden, beïnvloedt ons weer. Het is een complex laag met diverse storingen en kernen van lage druk. Een randstoring van dit laag stuurde vandaag in de vroege ochtend een storing door onze omgeving. Daarachter zitten nog enkele troglijnen met telkens een verhoogde buienactiviteit, al lijken de meeste buien wel telkens op zee te blijven. Op de Atlantische Oceaan zien we verder ook een intussen goed op gang komende westcirculatie die nieuwe lagedrukgebieden aanvoert. De rol van het sturende laag wordt begin volgende week dan ook snel overgenomen door nieuwe lagedrukgebieden die vanaf de oceaan de plek van de vorige telkens overnemen. Voorlopig blinkt ons weer dan ook uit in wisselvalligheid met van tijd tot tijd de doortocht van een storing. De temperaturen dalen daarbij geleidelijk aan naar vrij normale waarden voor de tijd van het jaar.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een mindere dag. In de vroege ochtend trok een regenzone binnen vanaf de kust en kregen we perioden met regen. De storing trekt vrij snel voorbij en in de ochtend is het alweer meest droog geworden. Pas later vandaag komen er ook een aantal opklaringen achteraan. Toch liggen al snel nieuwe buien op de loer en tegen de late middag drijven er vanaf de kust geleidelijk aan felle buien binnen. Die zouden zeker aan zee zelfs onweerachtig kunnen worden tegen de avond. De maxima komen vandaag niet veel hoger uit dan rond een 14-tal graden.

Vanavond en vannacht blijft het zwaar bewolkt tot bewolkt met nog steeds kans op perioden van regen en/of buien. De minima zitten rond een 8-tal graden tegen de ochtend. Sommige buien kunnen dan zeker aan zee fel zijn, met onweer erbij. De wind neemt wel flink in snelheid af en wordt meer west tot zuidwest.

Morgen:

Morgen lijkt het tijdelijk wat beter te kunnen worden, al blijft een bui tot de mogelijkheden behoren. We krijgen dan verder een mix van wolken en opklaringen. Sommige opklaringen kunnen best wel breed uitvallen. De temperaturen vallen terug op een vrij normale 13-tal graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Tegen de avond loopt de buienactiviteit op en kunnen meerdere plekken met een bui te maken krijgen. Ook in de nacht naar dinsdag zijn enkele buien te verwachten. De minima dalen tot rond een 5 à 6-tal graden.

Overmorgen:

Dinsdag is het overdag nog meest droog, maar steeds blijft de kans op een lokale bui toch wel aanwezig zijn. De maxima blijven rond een 13-tal graden hangen bij een ook altijd stevig doorblazende wind uit een zuidwestelijke hoek.

Tegen de avond en nacht nadert een storing en gaat het opnieuw regenen.

Later:

Woensdag wordt een wisselvallige dag. Er zijn veel wolken en perioden met regen en/of buien. De maxima komen niet van hun plaats en zitten alweer rond een 13-tal graden.

Samenvatting:

Vandaag is er de hele tijd veel bewolking, al zijn vanmiddag ook tijdelijk enkele opklaringen mogelijk. Maxima daarbij van 14 tot 15 graden. Het is daarbij meest droog, al loopt gaandeweg de dag de kans op een lokale bui toch echt wel op. De zuidwestelijke wind waait daarbij meestentijds matig tot vrij krachtig. Tegen de avond neemt de kans op een lokale bui toe.

Geert, zondag 25 oktober, 09.25 uur.

Het is herfst, dus genieten we even van de prachtige herfstkleuren van de miscanthus: