DO

05/02/2024

Weertype

Weertype

11° | 18°

50 %

Windrichting

3 bft
Lagedrukgebieden beïnvloeden ook vandaag nog steeds ons weer. Ze liggen boven de Britse Eiland [...]
Lees verder

VR

3 mei

Weertype

Weertype

10° | 14°

80 %

Windrichting

3-5 bft
Morgen is het aanvankelijk mogelijk regenachtig. Dat zou best een flink stuk van de dag kunnen [...]
Lees verder

ZA

4 mei

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag is een fraaie dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 19°

30 %

Windrichting

3 bft
Zondag komt er geleidelijk meer bewolking in de loop van de dag. Dat zou op wat regen kunnen ui [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Tussen een wegtrekkend laag boven Scandinavië en een hoog boven Europa, staat bij ons een stevige zuidwestelijke stroming. Daarin trekken nog een aantal oudere fronten en restanten van fronten door.  Aan de voorzijde van een volgende lagedrukgebied kunnen we vooral op zaterdag nog een redelijke dag krijgen. We zitten dan in een warme sector met vrij veel wind, maar wel met droge omstandigheden en vrij brede opklaringen. Tegen zondag loopt sneller dan eerst voorzien een volgende storing binnen met opnieuw perioden van soms intense regen. Ook een eerste blik op volgende week toont een aanhoudende westelijke circulatie in onze omgeving. Daarin trekken regelmatig storingen mee met perioden van regen en buien en van tijd tot tijd ook veel wind. De temperaturen zijn de eerste dagen nog zacht, maar zakken na het weekeind geleidelijk naar meer normale waarden voor de tijd van het jaar.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een licht wisselvallige dag. De ochtend start wel zoals voorzien met nevel en mist. Die kan plaatselijk erg dicht hangen met zichtbaarheden van minder dan 200 meter. De mist trekt geleidelijk op en gaat over in lage bewolking. We krijgen dan vervolgens een wisselend weerbeeld met een mix van wolken en opklaringen. Een lokale bui blijft mogelijk. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en uiteindelijk volgt er dan in de late middag / naar de avond toe wat regen of enkele verspreide buien op passage van enkele verzwakte storingen. De maxima zitten vanmiddag ongeveer rond 16-17 graden waarbij het dus toch nog steeds aan de zachte kant blijft. In de loop van de dag krijgen we ook met een aantrekkende zuidwestelijke wind te maken.

Ook in de nacht naar zaterdag trekken nog wat restanten van storingen of verzwakte storingen door met veel wolken en kans op wat regen of een bui. De minima zitten daarbij weer rond een tiental graden.

Morgen:

Morgen lijkt het droger te blijven. Alleen in de ochtend valt er eerst eventueel nog een lokale bui of wat verspreide regen op doortocht van nog enkele zwakke fronten(restanten). De rest van de dag is het droog met een mix van wolken en opklaringen. Het wordt ongeveer 15 graden. De opnieuw naar een meer zuidelijke hoek draaiende wind komt weer goed uit de verf. Die gaat vrij krachtig tot krachtig waaien aan de kust, boven land is die matig tot vrij krachtig.

De nacht naar zondag is aanvankelijk nog droog, maar de bewolking neemt toe en tegen de ochtend kan het wat gaan regenen vanaf de kust.

Overmorgen:

Zondag wordt een mindere dag. In de vroege ochtend al, trekt een regenzone binnen vanaf de kust en krijgen we perioden met regen. Dat kan zelfs intense regen worden. Het gaat daarbij ook weer stevig waaien. Tijdens de regen halen we maar een 13 tot 14-tal graden. Pas later op de dag wordt het opnieuw droger met een aantal opklaringen. De kust en het westen van het land zouden het in de middag tijdelijk droger kunnen houden, maar landinwaarts volgt er nieuwe regen. Die hoort bij een frontale golf die vanaf de Ardennen opnieuw westwaarts trekt.

In de nacht naar maandag blijft het zwaar bewolkt tot bewolkt met nog steeds kans op perioden van regen en/of buien. De minima zitten rond een 6-tal graden tegen de ochtend.

Later:

Maandag blijft het erg wisselvallig. Nieuwe storingen lopen snel binnen en zorgen voor bewolkte perioden met regen en/of buien. Het blijft tamelijk stevig waaien uit het zuidwesten en de maxima zitten daarbij rond een vrij normale waarde van een 13 à 14-tal graden.

Samenvatting:

We starten vandaag de dag met nevel en mist. Die lost geleidelijk op, maar gaat over in lage bewolking. Gaandeweg de dag verschijnen er ook al eens een paar opklaringen, maar tegelijk neemt de kans op regen of enkele buien toe. Maxima rond een 16 à 17-tal graden bij een aantrekkende zuidwestelijke wind.

Geert, vrijdag 23 oktober, 06.30 uur.

Het is weer paddenstoelentijd: