VR

05/03/2024

Weertype

Weertype

10° | 13°

80 %

Windrichting

3-5 bft
We moeten al een hele tijd hetzelfde zeggen en dat is vandaag weer niet anders: lagedrukgebiede [...]
Lees verder

ZA

4 mei

Weertype

Weertype

| 17°

90 %

Windrichting

2-3 bft
De vooruitzichten voor morgen zijn op korte termijn helaas opnieuw veel slechter geworden. Zoal [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag is een beter dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met fli [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

| 17°

90 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een complex laag boven de Britse Eilanden beïnvloedt ons weer. Daarin zitten diverse subkernen en fronten waarvan er vooral morgen een aantal over onze omgeving gaan trekken in verzwakte vorm. Het lagedrukgebied blijft ons weer nog zeker tot aan het weekeind beïnvloeden. Tegen dan breidt een Europese hoog zijn invloed weer naar het noordwesten uit, terwijl op de Atlantische Oceaan tegen dan een stevige westcirculatie inzet. Aan de voorzijde van een volgende lagedrukgebied kunnen we vooral op zaterdag nog een redelijke dag krijgen. We zitten dan in een warme sector met vrij veel wind, maar wel met droge omstandigheden en vrij brede opklaringen. Tegen zondag loopt sneller dan eerst voorzien een volgende storing binnen met opnieuw perioden van soms intense regen. Ook een eerste blik op volgende week toont een aanhoudende westelijke circulatie in onze omgeving.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag blijven we in zachte lucht zitten, maar 20 graden halen zoals gisteren het geval was, zit er niet meer in. De maxima vallen wat terug op een 17-tal graden. We krijgen daarbij een mix van wolken en van tijd tot tijd erg brede opklaringen. Er zitten enkele buien over het zuiden en zuidoosten van ons land, maar bij ons blijft het droog. Eventueel kan er ergens in de loop van de dag toch een bui opduiken, maar dat echt wel de spreekwoordelijke uitzondering op de regel zijn. De droge perioden overheersen en de meeste plekken houden het de hele dag volledig droog. De zuid tot zuidwestelijke wind neemt wel geleidelijk wat gas terug al kan die zeker aan zee in de loop van de dag nog tijdelijk vrij krachtig tot krachtig worden. Er zijn nog pieken mogelijk van rond de 50 km per uur.

Vanavond en vannacht neemt de wind verder af en wordt die erg rustig. In de nog altijd brede opklaringen die er nog zijn, kan het nevelig en zelfs mistig worden. De minima blijven erg zacht en zitten rond een tiental graden.

Morgen:

Morgen wordt een licht wisselvallige dag. We krijgen dan een wisselend weerbeeld met een mix van wolken en opklaringen. Een lokale bui blijft in de ochtend wel mogelijk. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en uiteindelijk volgt er dan in de late middag / naar de avond toe wat regen op passage van enkele verzwakte storingen. De maxima zitten op vrijdag rond een 15 à 16-tal graden waarbij het dus toch nog steeds aan de zachte kant blijft.

Ook in de nacht naar zaterdag trekken nog wat restanten van storingen of verzwakte storingen door met veel wolken en kans op wat regen of een bui. De minima zitten daarbij weer rond een tiental graden.

Overmorgen:

Zaterdag lijkt het droger te blijven. Alleen in de ochtend valt er eerst eventueel nog een lokale bui, de rest van de dag is het droog met een mix van wolken en opklaringen. Het wordt ongeveer 15 graden. De opnieuw naar een meer zuidelijke hoek draaiende wind komt weer goed uit de verf. Die gaat vrij krachtig tot krachtig waaien aan de kust, boven land is die matig tot vrij krachtig.

De nacht naar zondag is aanvankelijk nog droog, maar de bewolking neemt toe en tegen de ochtend kan het wat gaan regenen vanaf de kust.

Later:

Zondag zag er eerst nog redelijk goed uit, maar die vooruitzichten zijn intussen bijgedraaid. In de (vroege) ochtend al, trekt een regenzone binnen vanaf de kust en krijgen we perioden met regen. Dat kan zelfs intense regen worden. Het gaat daarbij ook weer stevig waaien. Tijdens de regen halen we maar een 13 tot 14-tal graden. Pas later op de dag wordt het opnieuw droger met een aantal opklaringen.

Samenvatting:

Vandaag valt het weer best nog wel mee. Het blijft droog bij een mix van soms brede opklaringen en wat wolkenvelden. De maxima zitten rond een graad of 17 en er staat een goed doorblazende wind uit een zuid tot zuidwestelijke richting.

Geert, donderdag 22 oktober, 06.25 uur.

Het is weer paddenstoelentijd: