MA

04/29/2024

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Een klein lagedrukgebied dat ons gisteren de vele wind en enkele buien bezorgde, ligt intussen [...]
Lees verder

DI

30 apr

Weertype

Weertype

| 20°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is het opnieuw onstabieler. We blijven daarbij dan wel in erg zachte lucht zitten waarbi [...]
Lees verder

WO

1 mei

Weertype

Weertype

10° | 20°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Woensdag zien een zelfde scenario. Overdag valt het nog wel mee al is de kans op een bui zeker [...]
Lees verder

DO

2 mei

Weertype

Weertype

10° | 21°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Donderdag draait de wind naar een meer noordelijke hoek en komt er opnieuw koelere lucht binnen [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied in het zeegebied tussen Schotland en Noorwegen beïnvloedt ons weer. Daar zijn een aantal fronten aan verbonden die over onze omgeving zullen trekken. Voorafgaandelijk aan die fronten kunnen er vandaag eerst een aantal buien vallen. De komende dagen vormt zich ten noorden van ons een complex lagedrukgebied met diverse kernen. Randstoringen van dat laag trekken vervolgens tijdens de tweede helft van de week via de Britse Eilanden over de Noordzee en kunnen sporadisch bij ons ook voor veel wind zorgen. Tegen het weekeind schuift de stroming geleidelijk meer naar het noorden door het oostwaarts trekken van het hoofdlaag en kunnen we een meer noordelijke wind krijgen. Er wordt daarmee de komende dagen dan ook geleidelijk steeds koelere lucht aangevoerd. Per momenten kunnen er de komende dagen ook stevige buien vallen en alle modellen komen stilaan op één lijn te staan dat er de komende dagen ook wel vrij veel neerslag zou kunnen gaan vallen.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zijn er meer wolken. Het wordt de overgangsdag naar wisselvalligheid. De dag start met een zware bewolking en zelfs al een lokale bui. Gaandeweg krijgen we te maken met een mix van opklaringen en wolken en kunnen er op meerdere plekken enkele buien gaan vallen. Dat zouden later op de dag zelfs eventueel onweerachtige buien kunnen zijn. De temperaturen gaan er op achteruit, maar toch kunnen we aan zee nog een graad of 19 à 20 verwachten terwijl dat boven land nog een ruime 21 graden kan zijn. Er komt ook meer wind te staan uit het zuidwesten.

Vanavond en in het eerste deel van de nacht trekt een front van west naar oost door de omgeving. Het is dan zwaar bewolkt met perioden van regen. Dat kan per momenten wel vrij intense regen zijn. Later in de nacht wordt het droger. De minima zitten daarbij rond een 12 à 13 graden bij een goed doorstaande zuidwestelijke wind.

Morgen:

Morgen zitten we in een compleet ander weertype. Het is een flink stuk koeler geworden met maxima die nog maar oplopen tot rond een 17-18 graden. Er zijn veel wolken en in de loop van de dag trekt ook nog een storing met perioden van regen of buien door onze regio. De wind spant ook aan en wordt matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee krachtig. Er zijn uitschieters mogelijk die later op de dag van 50 tot 70 km per uur kunnen halen boven land. Aan zee kan de wind in de namiddag zelfs uitschieten tot een ruime 80 km per uur.

Na de regen volgen dan buien. In de loop van de avond en nacht valt er regelmatig een bui en dat kan eventueel wel een felle bui zijn. De nachtelijke minima zitten daarbij dan weer rond een 12-tal graden.

Overmorgen:

Vrijdag is ook een koelere dag. We komen nog dieper in de koelere lucht terecht met maxima die verder teruglopen naar een 15 tot 17 graden. Gaandeweg de dag vallen er dan een aantal verspreide buien, maar er zijn ook plekken die het droog kunnen houden, al lijkt de buiigheid toch flink aangescherpt ten opzichte van de vorige dagen. De naar west draaiende wind blijft matig tot vrij krachtig en vlagerig waaien.

Later:

Ook zaterdag wordt een wisselvallige dag. De wind draait naar een noordelijke richting en blijft vrij stevig doorwaaien. Net als de vorige dagen staat er per momenten erg veel wind die fors kan uitschieten. De temperaturen zijn ronduit koel geworden met maxima tussen 14 en 16 graden. Er vallen regelmatig ook buien en dat kunnen forse buien zijn waarbij ook onweer kan voorkomen.

Samenvatting:

We starten de dag bewolkt met een enkele bui. Gaandeweg wordt het wisselend bewolkt met wolken en opklaringen en maxima rond 20 tot 21 graden. De kans op buien neemt overdag geleidelijk aan toe waarbij meerdere plekken vanmiddag met buien te maken krijgen. Er staat een aantrekkende zuidwestelijke wind.

Geert, woensdag 23 september, 06.35 uur.

Het is de tijd waarin de akebia vruchten maakt. Een wat onbekende klimplant, maar met prachtige bloemen in het voorjaar en wat mysterieuze vruchten in het najaar: