MA

04/29/2024

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Een klein lagedrukgebied dat ons gisteren de vele wind en enkele buien bezorgde, ligt intussen [...]
Lees verder

DI

30 apr

Weertype

Weertype

| 20°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is het opnieuw onstabieler. We blijven daarbij dan wel in erg zachte lucht zitten waarbi [...]
Lees verder

WO

1 mei

Weertype

Weertype

10° | 20°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Woensdag zien een zelfde scenario. Overdag valt het nog wel mee al is de kans op een bui zeker [...]
Lees verder

DO

2 mei

Weertype

Weertype

10° | 21°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Donderdag draait de wind naar een meer noordelijke hoek en komt er opnieuw koelere lucht binnen [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Op de Noordzee bevindt zich een uitloper van het Azorenhoog die zich snel oostwaarts uitbreidt. Daardoor krijgen we enkele rustige dagen waarbij dat hoog van maandag tot en met woensdag ons weer zal beïnvloeden. Vandaag kan er op de oostelijke flank van dit hoog met een noordelijke stroming nog wel een buitje vanaf de Noordzee tot bij ons geraken. Tegen donderdag wordt het hoog oostwaarts weg geduwd onder toenemende druk van Atlantische lagedrukgebieden die vanaf de Britse Eilanden dichterbij komen. Die zouden dan vanaf donderdag ons weer meer beïnvloeden. Merk op: de mogelijke weersverbetering en opwarming aan het eind van de week is zo goed als volledig uit alle modellen verdwenen. Integendeel zou het opnieuw wisselvallig worden en blijven met vanaf donderdag tot en met het weekeind de invloed van lagedrukgebieden en de daaraan verbonden neerslagsystemen.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt het tijdelijk wat rustiger onder invloed van een uitloper van het Azorenhoog. Het wordt grotendeels droog en een stuk rustiger al is vooral in de ochtend toch nog een laatste lokale bui zeker niet uitgesloten. De stroming is nog steeds noordelijk en daarmee kunnen nog enkele lichtje buitjes vanaf de Noordzee aangevoerd worden die nog net tot onze omgeving doordringen. De meeste plekken houden het echter lang of zelfs volledig droog. Het eventuele lichte buitje beperkt zich echt wel tot een heel lokaal gebeuren. Doordat de zon zich meer laat zien en de wind aan de ketting gaat, komen de temperaturen een klein stukje hoger te zitten en kan het landinwaarts toch weer een 20 tot 21 graden worden.

Vanavond en vannacht blijft het droog. De minima kunnen iets lager uitkomen tegen de ochtend omdat er wat meer opklaringen zijn en de aangevoerde lucht van oorsprong ook wat koeler is. We stranden tegen de ochtend rond een 13-14 graden aan de kust en rond 11-12 graden landinwaarts. Het is daarbij rustig weer met vorming van wat nevel of een lokale mistbank.

Morgen:

Morgen is er eerst ruimte voor brede opklaringen, later komt er toch weer meer bewolking opzetten. De maxima zitten aan de koele kant rond een 18-19 graden bij een zwakke en veranderlijke wind. Later draait die naar west tot noordwest waarbij de bewolking weer een beetje toeneemt.

In de avond en nacht naar woensdag blijft het licht tot wisselend bewolkt en droog. De minima dalen daarbij tegen de ochtend weer naar een 11 à 12-tal graden landinwaarts, aan zee is dat net iets hoger.

Overmorgen:

Woensdag wordt een licht wisselvallige dag met een mix van wolken en opklaringen. De temperaturen blijven daarbij rond een graad of 20 uitkomen landinwaarts, aan zee iets minder hoog.

Later:

Tegen donderdag komt een volgende Atlantisch lagedrukgebied dicht in de buurt. De fronten die daaraan verbonden zijn, rollen dan vanuit het westen binnen en zorgen in de loop van de dag voor perioden met regen. Het gaat daarbij ook weer harder waaien. De temperaturen blijven rond dezelfde waarden zitten als de vorige dagen en hangen rond 18 tot 20 graden.

Samenvatting:

Mogelijks valt er vandaag links of rechts nog een enkele bui. Veel plekken houden het echter (het grootste deel van de dag) droog. Maxima rond een 18 tot 20-tal graden bij een mix van wolken en opklaringen en een matige noordelijke wind.

Geert, maandag 31 augustus, 6.25 uur.

De nieuwe minuut van de week gaat over koïvissen: