DO

05/16/2024

Weertype

Weertype

13° | 17°

100 %

Windrichting

2-3 bft
Er is op de weerkaart nog niet veel veranderd ten opzichte van de vorige dagen. We zien enerzij [...]
Lees verder

VR

17 mei

Weertype

Weertype

| 18°

40 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is het front naar het noorden doorgeschoven, maar de kern van het sturende lagedrukgebie [...]
Lees verder

ZA

18 mei

Weertype

Weertype

10° | 17°

70 %

Windrichting

3 bft
Zaterdag lijkt in grote lijnen op de vrijdag. Er zijn lange droge perioden, maar even zo goed k [...]
Lees verder

ZO

19 mei

Weertype

Weertype

11° | 19°

40 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag is het beter en droger. De kust houdt het dan zelfs waarschijnlijk de hele dag droog bij [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied boven Scandinavië heeft een uitloper over de Noordzee tot over het zuiden van de Britse Eilanden. Net noord van de Wadden ligt nog een klein lagedrukgebiedje dat geleidelijk naar het zuiden trekt. De uitloper van het hoog komt geleidelijk over onze omgeving te liggen en zorgt voor erg rustig weer. Door het kleine laagje zijn er echter wel nog veel wolken en zelfs mogelijk nog een buitje. Tegen donderdag wijkt de uitloper van het hoog onder invloed van toenemende druk van Atlantische lagedrukgebieden. Die sturen op donderdag en vrijdag een aantal (verzwakte) fronten tot over onze omgeving. In de loop van het weekeind komen we daarna onder invloed van een zonale stroming. Dat zou echter tijdelijk zijn want na het weekeind zou de invloed van hogedrukgebieden op ons weer opnieuw groter worden.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een dag met veel bewolking. De dag start al met uitgebreide wolkenvelden en die hebben niet echt de neiging om veel op te lossen, maar zijn erg hardnekkig. In de loop van de dag zijn een aantal bredere opklaringen mogelijk, maar waarschijnlijk blijft de bewolking toch de hele dag overheersen. Daarbij zou er aan de kust zelfs nog een enkel licht buitje kunnen vallen. De maxima zitten aan de koele kant rond een 18-19 graden, lokaal net tot tegen de 20, bij een zwakke en noordelijke wind. Tegen het eind van de dag kan die wat meer noordwest worden van richting.

Vanavond en vannacht blijft het zwaar tot wisselend bewolkt en droog. De minima dalen daarbij tegen de ochtend weer naar een 11 à 12-tal graden landinwaarts, aan zee is dat net iets hoger. Er staat amper of geen wind meer.

Morgen:

Ook morgen wordt een licht wisselvallige dag met een mix van wolken en opklaringen. Er is daarbij nog altijd kans op een licht buitje links of rechts. Sowieso zijn er ook morgen veel wolken en overheersen die dikwijls het weerbeeld. De temperaturen blijven daarbij rond een graad of 20 uitkomen landinwaarts, aan zee iets minder hoog.

In de nacht naar donderdag neemt vervolgens de bewolking toe. De minima zitten dan weer wat hoger en blijven rond een 13 à 14 graden hangen.

Overmorgen:

Tegen donderdag komt een Atlantisch lagedrukgebied dicht in de buurt. De fronten die daaraan verbonden zijn, rollen dan vanuit het westen binnen en zorgen in de loop van de dag voor veel wolken en mogelijk ook wat perioden met lichte regen. Veel regen staat er echter niet op het menu. De doortrekkende fronten zijn flink verzwakt. Het zou mij zelfs niet verwonderen als we het grotendeels droog houden op vele plekken. Het gaat daarbij ook weer harder waaien. De temperaturen blijven rond dezelfde waarden zitten als de vorige dagen en hangen rond 18 tot 20 graden.

In de nacht naar vrijdag blijft het zwaar bewolkt met minima rond 13-14 graden en kans op wat lichte, verspreide regen.

Later:

Vrijdag moeten we ook een aantal zwakke fronten verwerken. Er is opnieuw veel bewolking en doorheen de dag zou er al eens wat lichte regen kunnen vallen. De temperaturen blijven pas op de plaats maken en zitten meest rond 18-19 graden.

Samenvatting:

Vandaag is er veel bewolking. De temperaturen starten rond 12 graden, zijn tegen de middag tot 18 graden opgeklommen en deze namiddag noteren we 18 tot 20 graden bij een zwakke noordelijke wind en veel wolken. Aan zee valt mogelijk nog een licht buitje.

Geert, dinsdag 01 september, 6.25 uur.

De nieuwe minuut van de week gaat over koïvissen: