MA

04/29/2024

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Een klein lagedrukgebied dat ons gisteren de vele wind en enkele buien bezorgde, ligt intussen [...]
Lees verder

DI

30 apr

Weertype

Weertype

| 20°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is het opnieuw onstabieler. We blijven daarbij dan wel in erg zachte lucht zitten waarbi [...]
Lees verder

WO

1 mei

Weertype

Weertype

10° | 20°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Woensdag zien een zelfde scenario. Overdag valt het nog wel mee al is de kans op een bui zeker [...]
Lees verder

DO

2 mei

Weertype

Weertype

10° | 21°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Donderdag draait de wind naar een meer noordelijke hoek en komt er opnieuw koelere lucht binnen [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een depressie met kernen boven de Britse Eilanden en de Noorse kust; trekt verder naar het oosten weg. Wij komen daarbij terecht in een westelijk gerichte stroming die koelere lucht aanvoert. De echte overgang naar koelere lucht vindt vandaag plaats. Vanaf morgen gaat de luchtdruk boven Europa weer wat stijgen, maar vanaf de Atlantische Oceaan voeren depressies de druk op waardoor we volgende week in een zonale, westelijke stroming terechtkomen. We krijgen dan de hele week koelere temperaturen waarbij er van tijd tot tijd een (eerder zwakke) storing tot bij ons geraakt met wat regen of een enkele bui. Later in de week bereikt frissere lucht ons en kan het nog wat koeler worden. Het waait daarbij de hele tijd flink door en vooral tegen woensdag zou er wel eens erg veel wind kunnen komen te staan.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een licht wisselvallige en minder warme dag met redelijk veel wind. We krijgen daarbij een mix van wolken en opklaringen, waarbij er gaandeweg de dag ook nog een aantal verspreide buien gaan vallen. Een enkele bui zou zelfs met een donderklap kunnen gepaard gaan. De opklaringen worden wel gaandeweg de namiddag steeds breder. De maxima zitten dan vooraan de 20 graden en de wind draait naar een meer westelijke richting. Die blijft wel vrij krachtig tot krachtig, mogelijk zelfs tijdelijk hard waaien aan de kust. Boven land is die matig tot vrij krachtig en waait vlagerig. Aan zee zijn uitschieters mogelijk tot rond de 65 km per uur, boven land tot rond de 50 km per uur.

Vanavond is het wisselend bewolkt en droog. De wind neemt langzaam wat af, maar verdwijnt zeker niet. In de nacht wisselen wolken en opklaringen elkaar af bij minima rond een 13 à 14-tal graden. De kans op een bui wordt dan weer groter, zeker tegen de ochtend.

Morgen:

Ook morgen is het minder warm met maxima die vooraan de 20 graden zitten. Het is daarbij licht wisselvallig met een mix van wolkenvelden en opklaringen. Gaandeweg de dag is al eens een (lichte) bui mogelijk, maar veel plekken houden het ook gewoon de hele dag droog. Het blijft wel flink doorwaaien met ook op zondag een goed doorstaande westelijke wind die aan de kust vrij krachtig tot krachtig kan uitpakken. Boven land waait die matig tot vrij krachtig. Er blijven uitschieters mogelijk tot rond de 50 km per uur.

In de nacht is het wat rustiger met een mix van wolken en opklaringen.

Overmorgen:

Ook op maandag zal het wat minder warm zijn met maxima vooraan de 20 graden. Het algemene weerbeeld blijft licht wisselvallig; wolken en opklaringen wisselen elkaar af en er kan plaatselijk al eens een lokale bui aan te pas komen. Het blijft vrij winderig, al neemt de wind op maandag tijdelijk wel wat in kracht af.

In de nacht naar dinsdag neemt de bewolking weer toe.

Later:

Dinsdag trekt een regenzone binnen. De dag begint nog droog met opklaringen en wolkenvelden, maar gaandeweg de dag neemt de bewolking en ook de wind weer toe en uiteindelijk volgt er in de namiddag regen. Het wordt niet veel warmer dan een 20-tal graden.

Samenvatting:

Het wordt een wisselvallige zaterdag. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en er valt af en toe een lokale bui. Eventueel zelfs met een donderklap. De temperaturen zijn een stuk lager geworden en zitten maximaal rond 21 tot 23 graden. Er staat ook een pittige westelijke wind met uitschieters tot 65 km per uur aan zee, tot rond de 50 km per uur landinwaarts.

Geert, zaterdag 22 augustus, 9.35 uur.

Het is de tijd van de wespen. Je vindt ze weer overal in grote getale terug: