ZA

05/18/2024

Weertype

Weertype

12° | 20°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Er is op de weerkaart nog niet veel veranderd ten opzichte van de vorige dagen. We zien enerzij [...]
Lees verder

ZO

19 mei

Weertype

Weertype

10° | 20°

40 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is het beter en droger. Wel moeten we in de ochtend rekening houden met vorming van neve [...]
Lees verder

MA

20 mei

Weertype

Weertype

10° | 19°

30 %

Windrichting

3 bft
Ook maandag blijft het licht wisselvallig. De droge perioden overheersen opnieuw, maar de kans [...]
Lees verder

DI

21 mei

Weertype

Weertype

11° | 21°

70 %

Windrichting

2-3 bft
Dinsdag neemt de bewolking toe met kans op wat regen later op de dag. Het blijft wel zacht met [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Vandaag profiteren we eerst nog heel even van een wig van hoge luchtdruk, maar die ligt inmiddels wel al boven Duitsland en trekt snel nog verder weg naar het oosten. We moeten onze blik dan ook naar het westen richten waar een lagedrukgebied ligt boven de Britse Eilanden en dat breidt zijn invloed snel over onze regio uit. We bevinden we ons daarbij vandaag in de zogenaamde ‘warme sector’ van dat lagedrukgebied en tegen de avond wordt dat dan gevolgd door een koufront met wat buien of wat regen, vooral in de komende nacht. Woensdag en in de tweede helft van de week lijken we in een ‘Belgische variant’ van de zomer terecht te komen met nog steeds aanvoer van warme lucht (maar geen hitte meer) onder regie van een lagedrukgebied bij de Britse Eilanden waarbij het bij ons licht onstabiel blijft. Tegen het weekeind zou het echter weer zomers warm kunnen worden, hoewel de vooruitzichten voor zaterdag een stuk minder geworden zijn doordat de invloed van een lagedrukgebied een stuk groter zou zijn dan in eerdere verwachtingen zat. Momenteel piekt op zaterdag het neerslagsignaal, maar dat kan in komende berekeningen zomaar weer een flink stuk minder worden (zoals we dat dikwijls zien gebeuren);

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt het met een naar zuid draaiende wind opnieuw wat warmer, maar de kans op buien stijgt tegen de avond. Overdag is er nog weinig aan de hand en is het eerst in de ochtend nog grotendeels vrij zonnig om de dag te starten. Gaandeweg de ochtend, maar zeker vanmiddag, neemt de bewolking dan steeds verder toe. Eerst zijn dat nog hoge wolken waar de zon vlot doorheen raakt, maar geleidelijk aan komen er ook steeds meer andere wolken aan te pas. Het gaat ook harder waaien. Het kan niettemin wel tot 28 graden worden landinwaarts, aan zee tot rond 25 graden want de zeebries zou achterwege moeten blijven.

Gaandeweg de avond en nacht trekt een regen- en buienzone voorbij. Daarbij kan er dan tijdelijk wat regen vallen of zijn enkele buien mogelijk. Het lijkt allemaal ook weer niet zo erg actief te zijn naarmate het dichterbij komt, dus heel veel neerslag zal er waarschijnlijk niet vallen. Veel meer dan enkele liters water per vierkante meter lijken het weer niet te worden, hoewel het er eerder nog wel actiever uitzag. Misschien dat lokaal enkele meer actieve buien iets meer kunnen achterlaten, maar veel plekken zullen het weer met heel weinig moeten stellen.

Hieronder vind je zoals gewoonlijk het video-weerbericht van vandaag. Gewoon klikken op de link en kijken. Het filmpje over de wind, staat helemaal aan het eind van dit weerbericht. Daar kan je ook doorklikken naar mijn youtube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden en kennissen het bestaan van dit (gesproken) weerbericht te verspreiden? Ik weet dat veel mensen hier vragende partij voor zijn, maar het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

 

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

Morgen:

Morgen is het dan een beetje zomer op zijn Belgisch geworden. Het is wisselend bewolkt met maxima dan rond 23 graden landinwaarts en rond 21 à 22 graden aan de kust. Er is vooral in de ochtend en aan zee kans op een enkele verspreide bui en ook weer tegen de avond. Elders is het droog. Er staat ook een vrij goed doorstaande west tot zuidwestenwind te blazen.

In de avond en nacht dalen de minima tot rond een 15-tal graden.

Overmorgen:

Ook donderdag wordt een beetje een Belgische zomerdag met maxima rond of vooraan de 20 graden aan de kust, landinwaarts is dat iets hoger. Het is veelal vrij zonnig, al trekken er soms ook wel eens wat wolkenpartijen voorbij. Er is een kleine kans op een heel enkele verspreide bui.

Later:

Vrijdag zou het weer warmer kunnen worden en is landinwaarts zelfs weer een zomerse 25’er mogelijk. Het is ook dan vrij zonnig met soms wat wolkenvelden, maar de zon overheerst.

In het weekeind zit er voor de zaterdag vrij veel onzekerheid in de weerkaarten. Het leek er eerst op dat we opnieuw een erg warme dag zouden krijgen, maar dat is een beetje afgezwakt. Er is ook kans op perioden met buien en/of regen.

Samenvatting:

Vandaag start zonnig, maar gaandeweg de ochtend al loopt er bewolking binnen en spant de wind aan. Dat zijn eerst hoge wolken waar de zon vlot doorheen geraakt, maar zeker later vanmiddag komen er ook andere wolken binnen. Het wordt wel zomers warm van 25 graden aan de kust tot 28 graden dieper landinwaarts.

Vanavond en vannacht kan er wat regen of enkele buien vallen, maar het is allemaal weer minder geworden dan het er eerst naar uitzag. Een lokale bui kan wat feller zijn, maar op veel plekken valt er weer maar erg weinig. Minima rond 15-16 graden bij een nog steeds goed doorstaande zuidwestelijke wind.

Geert, dinsdag 11 juli, 09.20 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Het moet niet altijd even spectaculair zijn, hoewel … Deze zonsondergang met op de achtergrond een koor van sprinkhanen van 7 juli ll. mocht er echt wel zijn. Geniet je een minuutje mee?

Als je trouwens doorklikt op “bekijken op Youtube”, dan kom je op mijn youtube-kanaal terecht met nog veel meer leuke en interessante filmpjes. Snuister daar gerust eens rond en abonneer je daar ook op, dan krijg je telkens een melding als er een nieuw filmpje opgeladen wordt.

Belangrijk vraagje: wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!