ZA

04/27/2024

Weertype

Weertype

| 17°

90 %

Windrichting

2-3 bft
We zitten met een aantal lagedrukgebieden die ons weer nog steeds in negatieve zin blijven beï [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

11° | 17°

60 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 18°

40 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

DI

30 apr

Weertype

Weertype

| 20°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Dinsdag is het opnieuw onstabieler. We blijven in erg zachte lucht zitten waarbij we zelfs rich [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zitten intussen in een stevige westelijke stroming waarin lagedrukgebieden de dienst uitmaken. Een stormdepressie trok en trekt daarbij via de Noordzee richting Denemarken en dat levert bij ons een wisselvallig weerbeeld op met veel wolken en wind. Daarachter zit al snel een volgende lagedrukgebied waarvan de regenzone ons later vandaag alweer bereikt. Dat front trekt vanavond snel oostwaarts weg waarna we dan van maandag tot en met woensdag met nieuwe lagedrukgebieden te maken krijgen die ons weer in negatieve zin beïnvloeden. Daarbij trekken dan regelmatige storingen en buienlijnen door onze regio. Vanaf woensdag / donderdag gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we met een hogedrukgebied te maken dat zich ten zuiden van ons boven Europa gaat installeren. Daarbij geraken we dan in een west tot noordwestelijke stroming met aanvoer van relatief zachte zeelucht. Dat hoog zou wel eens lang kunnen blijven hangen waarbij zwakke staartjes van storingen nog net tot bij ons zullen kunnen geraken. Voor liefhebbers van winterweer is dit zowat de slechts mogelijk denkbare luchtdrukverdeling die er kan zijn en dat zie je ook in de pluim. Behalve eens een wat koelere nacht of dag, zit er qua winterweer voorlopig tot in de verste verten niets in de pijplijn:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een wisselvallige en vooral later vanmiddag ook weer natte dag. Er trekt dan een regenzone door onze omgeving met perioden van regen en die kan weer intens zijn. Het is wel zo dat die regenzone maar later op de dag zal arriveren en dat we zeker ook eerst nog een behoorlijke periode krijgen met droge omstandigheden. Vanochtend vroeg nog met wat opklaringen, maar die maken snel plaats voor een steeds verder toenemende bewolking. Waarschijnlijk is het pas in de tweede helft van de middag dat de regen zal inzetten. De temperaturen lopen zelfs nog wat verder op en halen op diverse plekken zelfs een graad of 12 als hoogste waarden. De zuidwestelijke wind waait aanvankelijk nog stevig door, zeker aan de kust. Gaandeweg de dag neemt die dan af om tegen de avond weer wat aan te trekken.

Vanavond regent het eerst nog wat, maar het wordt al snel droog met een enkele verspreide bui. Ook in de nacht naar maandag is nog wat regen mogelijk of enkele verspreide buien. Ook dat wordt een zachte nacht met minima rond een graad of 10. De zuidwestelijke wind blijft goed doorwaaien.

Hieronder vind je zoals gewoonlijk het video-weerbericht van vandaag. Gewoon klikken op de link en kijken. Ook onderaan dit weerbericht vind je nog een leuk weerfilmpje over de seizoenen. Daar kan je ook doorklikken naar mijn youtube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden en kennissen het bestaan van dit (gesproken) weerbericht te verspreiden? Ik weet dat veel mensen het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

Morgen:

Morgen is het alweer wisselvallig. Een volgende storing maakt dan wat vertraging, maar een bui blijft zeker mogelijk. Toch zijn er dan ook betere momenten met wat opklaringen en maxima die nog steeds vooraan in de dubbele cijfers gaan zitten. De wind neemt daarbij langzaam in kracht af en zit wat meer in een westelijke hoek.

Ook de nacht verloopt licht wisselvallig met kans op een bui en wat minder hoge minima. Die kunnen dan tijdelijk zakken naar een 4 tot 6 graden tegen de ochtend.

Overmorgen:

Dinsdag staat er weer een regenzone op het menu. Die zou best weer vrij actief kunnen zijn met opnieuw perioden van intense regen. Het blijft zacht met maxima die ook dan weer gemakkelijk naar dubbele cijfers oplopen.

De nacht naar woensdag is ook bewolkt en regenachtig met alweer erg hoge minima.

Later:

Woensdag knapt het een beetje op. De wind zoekt meer het noorden op en er wordt wat minder zachte lucht aangevoerd. Het weerbeeld is licht wisselvallig met een mix van wolken, opklaringen en enkele buien.

Later in de week stijgt de luchtdruk boven Europa met de vorming van een Europees hoog. Daarbij komen we weer in een vrij zachte zuidwestelijke stroming terecht. Eventueel zitten daar dan eens een paar minder zachte dagen en nachten tussen, maar niets dat op winter lijkt.

Samenvatting:

Vandaag start nog met opklaringen en vrij veel wind. Zeker aan zee. Die wind neemt langzaam af terwijl de bewolking langzaam toeneemt. Uiteindelijk raakt het zwaar bewolkt tot betrokken en volgt er in de late middag regen. Het is erg zacht met maxima rond 10 tot 12 graden.

Vanavond regent het eerst nog, later wordt het snel droger en de nacht verloopt licht wisselvallig met wolken, opklaringen en enkele buien. De minima dalen amper onder de 10 graden. Er blijft een flink doorstaande zuidwestelijke wind staan.

Geert, zondag 10 december, 08.25 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Herfst … 21september?? Neen! De herfst begint NOOIT op 21 september, maar altijd op 22 of 23 september. Ook dit jaar start die op 23 september. Om 8.50 uur in de ochtend om precies te zijn. Ook andere seizoenen starten niet altijd de 21ste. De lente bijna altijd op 20 maart trouwens. Hoe dat komt? Wel daar heb ik ooit eens een filmpje over gemaakt om dat uit te leggen. Je vindt het hieronder terug.

Als je trouwens doorklikt op “bekijken op Youtube”, dan kom je op mijn youtube-kanaal terecht met nog veel meer leuke en interessante filmpjes. Snuister daar gerust eens rond en abonneer je daar ook op, dan krijg je telkens een melding als er een nieuw filmpje opgeladen wordt.

Belangrijk vraagje: wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!