MA

05/06/2024

Weertype

Weertype

10° | 16°

100 %

Windrichting

2-3 bft
Een lagedrukgebied boven het noorden van Nederland dat ons gisteren verspreide buien bezorgde ( [...]
Lees verder

DI

7 mei

Weertype

Weertype

11° | 16°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

WO

8 mei

Weertype

Weertype

10° | 15°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Ook dinsdag is het weer nog niet al te best. Een lagedrukgebied blijft treuzelen in onze buurt [...]
Lees verder

DO

9 mei

Weertype

Weertype

| 17°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Woensdag is een betere dag. Het wordt droog met breder wordende opklaringen. Een noordelijke wi [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Vandaag profiteren we tijdelijk van de opbouw van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt echter snel door en ligt tegen vanavond al boven Duitslabd. Vervolgens komen we onder invloed van een Brits lagedrukgebied waarvan het warmtefront komende nacht al door onze omgeving trekt. Morgen bevinden we ons dan in de zogenaamde ‘warme sector’ van dat lagedrukgebied en tegen tegen de avond wordt dat dan gevolgd door een koufront met opnieuw wat buien of regen. Woensdag en in de tweede helft van de week lijken we in een ‘Belgische variant’ van de zomer terecht te komen met nog steeds aanvoer van warme lucht (maar geen hitte meer) onder regie van een lagedrukgebied bij de Britse Eilanden waarbij het bij ons licht onstabiel blijft. Tegen het weekeind zou het echter weer zomers warm kunnen worden:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag lijkt nog best wel een aardige dag te kunnen zijn. We kunnen zeker nog rond een 25 graden en meer halen, landinwaarts dan. Aan zee is het minder warm, maar ook daar kan het toch nog een graad of 22-23 worden. De buienkans is zo goed als afwezig bij een matige naar zuidwest gedraaide wind. In de middag is er aan de kust wel een tijdelijke zeebries te verwachten uit een noordwestelijke hoek en daar wordt het dan een 22 tot 23-tal graden.

De nacht naar dinsdag verloopt rustig en erg zacht met minima rond 15 tot 16 graden. Er schuift gaandeweg de nacht geleidelijk aan ook meer bewolking binnen.

Hieronder vind je zoals gewoonlijk het video-weerbericht van vandaag. Gewoon klikken op de link en kijken. Het filmpje over de wind, staat helemaal aan het eind van dit weerbericht. Daar kan je ook doorklikken naar mijn youtube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden en kennissen het bestaan van dit (gesproken) weerbericht te verspreiden? Ik weet dat veel mensen hier vragende partij voor zijn, maar het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

 

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

Morgen:

Morgen wordt het met een naar zuid draaiende wind opnieuw wat warmer, maar de kans op buien stijgt weer tegen de avond. Overdag is er nog weinig aan de hand en is het vrij zonnig, maar de bewolking neemt wel al toe. Het kan wel tot 28 graden worden landinwaarts, aan zee tot rond 25 graden want de zeebries zou achterwege moeten blijven.

Gaandeweg de avond trekt een regen- en buienzone voorbij. Daarbij kan er dan tijdelijk wat regen vallen of zijn enkele buien mogelijk. Het lijkt allemaal ook weer niet zo erg actief te zijn naarmate het dichterbij komt, dus heel veel neerslag zal er waarschijnlijk niet vallen.

Overmorgen:

Woensdag is het dan een beetje zomer op zijn Belgisch geworden. Het is wisselend bewolkt met maxima dan rond 23 graden landinwaarts en rond 21 à 22 graden aan de kust. Er is vooral in de ochtend en aan zee kans op een enkele verspreide bui.

Later:

Ook donderdag wordt een beetje een Belgische zomerdag met maxima rond of vooraan de 20 graden aan de kust, landinwaarts is dat iets hoger. Het is veelal vrij zonnig, al trekken er soms ook wel eens wat wolkenpartijen voorbij. Er is een kleine kans op een heel enkele verspreide bui.

In de tweede helft van de week lijken we een soort van ‘Belgische’ variant op de zomer te krijgen. Het is dan licht wisselvallig met soms wolken, dan weer zon en kans op een regen- of onweersbui. Het lijkt daarbij wel voorlopig zomers warm te blijven met maxima tussen 20 en 25 graden. Tegen het eind van de week kan het weer warmer worden.

Samenvatting:

Vandaag wordt best een aardige zomerdag. Het is vrij zonnig tot zonnig met soms eens wat wolken en snel oplopende temperaturen. Die halen landinwaarts vlotjes de 25 graden grens en zelfs wat meer. Aan zee noteren we een 22-23 graden. Landinwaarts staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind, aan zee een zeebries uit noordwest.

Vanavond en vannacht is het rustig, wat meer bewolkt en erg zacht met minima rond 15 tot 16 graden.

Geert, maandag 10 juli, 08.55 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Het moet niet altijd even spectaculair zijn, hoewel … Deze zonsondergang met op de achtergrond een koor van sprinkhanen van 7 juli ll. mocht er echt wel zijn. Geniet je een minuutje mee?

Als je trouwens doorklikt op “bekijken op Youtube”, dan kom je op mijn youtube-kanaal terecht met nog veel meer leuke en interessante filmpjes. Snuister daar gerust eens rond en abonneer je daar ook op, dan krijg je telkens een melding als er een nieuw filmpje opgeladen wordt.

Belangrijk vraagje: wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!