ZO

04/28/2024

Weertype

Weertype

11° | 15°

60 %

Windrichting

4-5 bft
Een klein lagedrukgebied eist vandaag alle aandacht op de weerkaarten op. Het lag vanochtend aa [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 17°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

DI

30 apr

Weertype

Weertype

| 20°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Dinsdag is het opnieuw onstabieler. We blijven in erg zachte lucht zitten waarbij we zelfs rich [...]
Lees verder

WO

1 mei

Weertype

Weertype

| 19°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Woensdag zien een zelfde scenario. Overdag valt het nog wel mee al is de kans op een bui zeker [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zitten in een stevige westelijke stroming waarin lagedrukgebieden de dienst uitmaken. Een nieuwe stormdepressie trok en trekt daarbij net als haan voorgangster via de Noordzee richting Denemarken en dat levert bij ons een wisselvallig weerbeeld op met veel wolken en wind. Daarachter zit al snel weer een volgende lagedrukgebied waarvan de regenzone ons morgen bereikt. Nog tot en met woensdag blijven we te maken hebben met telkens nieuwe lagedrukgebieden die ons weer in negatieve zin beïnvloeden. Daarbij trekken steeds regelmatige storingen en buienlijnen door onze regio. Vanaf woensdag / donderdag gaat de luchtdruk stijgen en krijgen we met een hogedrukgebied te maken dat zich ten zuiden van ons boven Europa gaat installeren. Daarbij geraken we dan in een west tot noordwestelijke stroming met aanvoer van relatief zachte zeelucht. Dat hoog zou wel eens lang kunnen blijven hangen waarbij zwakke staartjes van storingen nog net tot bij ons zullen kunnen geraken. Voor liefhebbers van winterweer is dit zowat de slechts mogelijk denkbare luchtdrukverdeling die er kan zijn en dat zie je ook in de pluim. Behalve eens een wat koelere nacht of dag (en dan nog), zit er qua winterweer voorlopig tot in de verste verten niets in de pijplijn:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is het alweer erg wisselvallig. Een volgende storing maakt wat vertraging en komt pas tegen morgen op de radar, maar een bui blijft zeker mogelijk. Niet overal, maar gaandeweg de dag gaan er toch wel links en rechts eens een paar verspreide buien weten op te duiken. Toch zijn er ook betere momenten met wat opklaringen en maxima die nog steeds vooraan in de dubbele cijfers gaan zitten. Het is zelfs weer zachter dan gedacht. Zo start de dag al op vele plekken met een 11 tot 12 graden. Een waarde die we ook overdag nog lang vasthouden. Het waait daarbij ook weer stevig. In de vroege ochtend aan zee met pieken tot rond 70 km per uur, landinwaarts tot rond 50 km per uur. De wind neemt daarbij overdag wel langzaam in kracht af en zit wat meer in een westelijke hoek.

Vanavond is het rustiger geworden met een mix van wolken, opklaringen en nog een enkele bui. Ook de nacht verloopt zo licht wisselvallig met kans op een bui en wat minder hoge minima. Die kunnen dan tijdelijk zakken naar een 4 tot 6 graden tegen de ochtend. Tegen die tijd neemt de bewolking wel weer toe.

Hieronder vind je zoals gewoonlijk het video-weerbericht van vandaag. Gewoon klikken op de link en kijken. Ook onderaan dit weerbericht vind je nog een leuk weerfilmpje over de seizoenen. Daar kan je ook doorklikken naar mijn youtube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden en kennissen het bestaan van dit (gesproken) weerbericht te verspreiden? Ik weet dat veel mensen het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

Morgen:

Morgen staat er weer een regenzone op het menu. Die zou best weer vrij actief kunnen zijn met opnieuw perioden van intense regen. Het blijft zacht met maxima die ook dan weer gemakkelijk naar dubbele cijfers oplopen. Die zouden net als vandaag weer tot een graad of 12 kunnen oplopen. Er is wel duidelijk minder wind dan uit een zuidelijke richting.

De nacht naar woensdag is ook bewolkt en regenachtig met alweer erg hoge minima.

Overmorgen:

Woensdag knapt het een beetje op. De wind zoekt meer het noorden op en er wordt wat minder zachte lucht aangevoerd. Het weerbeeld is licht wisselvallig met een mix van wolken, opklaringen en enkele buien. Dat zou best nog wel een felle bui kunnen zijn.

In de nacht naar donderdag is het dan weer koeler.

Later:

Donderdag komt alles tot rust. Een hogedrukgebied ten zuiden van onze regio vormt zich en brengt rust in de atmosfeer. De wind neemt verder af, zoekt weer het westen tot zuidwesten op en voert een wisselende hoeveelheid bewolking aan. Het is dan tijdelijk wat minder zacht met maxima rond een 8-tal graden.

Later in de week stijgt de luchtdruk boven Europa met de vorming van een Europees hoog. Daarbij komen we weer in een vrij zachte zuidwestelijke stroming terecht. Eventueel zitten daar dan eens een paar minder zachte dagen en nachten tussen, maar niets dat op winter lijkt.

Samenvatting:

Het is vandaag wisselvallig. Aanvankelijk staat er in de vroege ochtend ook heel wat wind, maar die neemt overdag snel af en komt uit het westen. De rest van de dag verloopt licht wisselvallig met wolken, zonnige momenten en soms eens een bui. Het is erg zacht met maxima rond 11-12 graden.

Vanavond en vannacht blijft het licht wisselvallig met steeds kans op een lokale bui en met wat koelere minima rond 5 graden. Het waait wel veel minder hard uit het zuidwesten. Tegen de ochtend neemt de bewolking weer toe.

Geert, maandag 11 december, 06.20 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Herfst … 21september?? Neen! De herfst begint NOOIT op 21 september, maar altijd op 22 of 23 september. Ook dit jaar start die op 23 september. Om 8.50 uur in de ochtend om precies te zijn. Ook andere seizoenen starten niet altijd de 21ste. De lente bijna altijd op 20 maart trouwens. Hoe dat komt? Wel daar heb ik ooit eens een filmpje over gemaakt om dat uit te leggen. Je vindt het hieronder terug.

Als je trouwens doorklikt op “bekijken op Youtube”, dan kom je op mijn youtube-kanaal terecht met nog veel meer leuke en interessante filmpjes. Snuister daar gerust eens rond en abonneer je daar ook op, dan krijg je telkens een melding als er een nieuw filmpje opgeladen wordt.

Belangrijk vraagje: wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!