DI

05/07/2024

Weertype

Weertype

11° | 17°

80 %

Windrichting

3 bft
We zien op de weerkaarten een complex lagedrukgebied dat zich uitstrekt van over Frankrijk tot [...]
Lees verder

WO

8 mei

Weertype

Weertype

10° | 16°

15 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is het aanvankelijk zwaar bewolkt tot betrokken. Een zwakke storing trekt nog van noord [...]
Lees verder

DO

9 mei

Weertype

Weertype

| 18°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Donderdag is een mooie dag. De zon speelt volop mee al zijn er ook overdag geleidelijk ook wel [...]
Lees verder

VR

10 mei

Weertype

Weertype

| 21°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag wordt het nog beter. Een zwakke noordoostelijke tot zelfs oostelijke wind voert zachter [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Ook vandaag wordt ons weer in de ochtend nog heel tijdelijk beïnvloed door een gebied van hoge luchtdruk boven Frankrijk dat ons met een uitloper nog even beschermt tegen nieuwe Atlantische storingen. Het hoogje trekt echter snel door naar het oosten en later vandaag neemt een nieuw Atlantisch laag de fakkel over en komt tegen halverwege de week opnieuw tussen de Britse Eilanden en IJsland te liggen. Dat laag zal dan weer zorgen voor aanvoer van veel zachtere lucht, maar die is gestoord waarbij opnieuw regelmatig storingen over onze regio zullen trekken. Je ziet in de pluim dan ook snel de zachte lucht terugkeren. Dat gaat gepaard met regen, wind en buien. Het lijkt erop dat we echter vrij snel opnieuw in wat minder zachte lucht zullen terechtkomen tegen het eind van de week en komend weekeind. Bij dat alles blijft het de eerste dagen erg wisselvallig, MAAR: als je kijkt naar de pluim dan zie je daar vanaf maandag een “zaagtandbeweging” optreden. Dat wil zeggen: relatief hoge maxima en lage minima en dat duidt op mooie dagen met veel zon overdag, maar dan wel koudere nachten in de opklaringen. Even zien of dat bevestigd wordt de komende runs, maar dat duidt wel op een aantal mooie lentedagen onder de vleugels van een hogedrukgebied:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is er aanvankelijk nog een beetje ruimte voor enkele zonnige momenten, maar de bewolking zal overdag toch weer vrij snel toenemen. Dat zijn eerst nog hoge wolken, maar gaandeweg de dag komt er ook andere bewolking bij. Tegen het eind van de ochtend, maar zeker in de loop van de middag zou weer wat regen kunnen binnenlopen. De eerste druppels vallen waarschijnlijk ergens rond 14-15 uur aan zee en breiden zich daarna over de regio uit. De maxima zitten daarbij rond 8 à 9 graden bij een geleidelijk weer naar zuid(west) draaiende en overdag weer wat toenemende wind. Tegen het eind van de dag kan het kwik misschien nog net een sprongetje maken naar een 10-tal graden.

Vanavond en vannacht is het zwaar bewolkt tot betrokken, maar meest droog en komt er weer zachtere lucht binnen. Veel minder dan 7 graden wordt het dan niet en de temperaturen lopen dan eerder wat op naar de ochtend toe.

Hieronder vind je ook weer het video-weerbericht. Gewoon klikken op de link en kijken. Dezelfde link staat ook helemaal aan het eind van dit weerbericht. Daar kan je ook doorklikken naar mijn youtube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden en kennissen het bestaan van dit gesproken weerbericht te verspreiden? Ik weet dat veel mensen hier vragende partij voor zijn, maar het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

 

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

Morgen:

Morgen zitten we dan weer helemaal terug in de zachte lucht met maxima van rond 13 tot wel 15 graden. Een stevige zuid(west)elijke wind is er dan ook weer bij en het is wisselend tot zwaar bewolkt waarbij er wat lichte verspreide regen of een bui kan vallen. Vooral in de middag dan. De droge perioden lijken in de ochtend toch weer te kunnen overheersen.

Ook de nachten worden dan weer veel zachter met minima rond 10 graden of meer.

Overmorgen:

Donderdag wordt een licht wisselvallige dag, maar het zou best kunnen dat meerdere plekken het dan droog weten te houden. Er is kans op wat regen of een bui, maar die is niet zo groot. Het is wel nog steeds vrij zacht met maxima rond 13-14 graden en een stevige zuidwestelijke wind erbij.

In de nacht naar vrijdag komen er meer intense perioden van regen en buien voor. Vooral later in de nacht kan het fors gaan regenen bij opnieuw vrij zachte minima die rond 8-9 graden blijven zitten.

Later:

Vrijdag lijkt een echte regendag te worden. Het kan daarbij erg intens regenen waarbij een paar erg actieve storingen door onze regio ‘spoelen’ waarbij er flink wat water kan vallen. Het is daarbij nog steeds erg zachte met maxima van 12 à 13 graden.

Ook in de nacht naar zaterdag zijn er nog perioden met regen en/of buien te verwachten.

Tegen het weekeind lijken de temperaturen weer wat gas terug te nemen. Zowel de maxima als de minima gaan er dan weer wat op achteruit. Dat gaat dan wel weer gepaard met aanhoudende wisselvalligheid met vooral op zaterdag nog kans op regen, buien en ook weer meer wind. Zondag lijkt het daarentegen helemaal droog te worden en kan de zon zich weer meer laten zien. Waarschijnlijk krijgen we dan begin volgende week een aantal droge dagen met zon die lente-achtig zullen aanvoelen. De nachten zijn dan wel weer wat kouder.

Samenvatting:

De dag begint nog met zon, vooral landinwaarts en in Oost-Vlaanderen. Vanuit West-Vlaanderen neemt de bewolking echter snel toe. Vanmiddag wordt dat geleidelijk aan gevolgd door wat regen. De temperaturen zijn eerst nog koud met zelfs wat lichte vorst, maar die lopen overdag geleidelijk op tot 8-9 graden in de late middag. Dat gaat gepaard met een matige zuidelijke wind. Aan zee kan die later vrij krachtig worden.

Vanavond en vannacht is het zwaar bewolkt tot betrokken met minima rond 7-8 graden. Het is meest of volledig droog.

Geert, dinsdag 28 maart, 06.30 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Nieuw! Je kan hier het video-weerbericht beluisteren van vandaag. Dit is een proefproject en afhankelijk van tijd, weerbeeld en reacties hierop, is het de bedoeling dat ik dit de komende tijd op meer regelmatige basis ga doen. Veel luisterplezier ermee. Als je trouwens doorklikt op “bekijken op Youtube”, dan kom je op mijn youtube-kanaal terecht met nog veel meer leuke en interessante filmpjes. Snuister daar gerust eens rond en abonneer je daar ook op, dan krijg je telkens een melding als er een nieuw filmpje opgeladen wordt.

Belangrijk vraagje: wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!