ZA

05/04/2024

Weertype

Weertype

| 16°

90 %

Windrichting

2-3 bft
Ook vandaag zien we nog veel lagedrukgebieden en die beïnvloeden nog steeds ons weer. Ze ligge [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 17°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is een betere dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met fl [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

| 13°

90 %

Windrichting

4 bft
Maandag neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

DI

7 mei

Weertype

Weertype

| 15°

20 %

Windrichting

3 bft
Dinsdag knapt het weer op. Een enkele bui is niet volledig uit te sluiten, maar de droge period [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Op de Atlantische Oceaan liggen depressies die ons weer beheersen. Die trekken één voor één over onze omgeving met hun fronten en buienlijnen. Daarbij blijft het zeer zacht. Vandaag komen we tijdelijk in wat rustiger vaarwater terecht met een wigje van hoge luchtdruk, maar vanavond is daar al een volgende storing. Ook morgen lijkt iets rustiger te verlopen, maar op donderdag en vrijdag zijn er al volgende actieve storingen in aantocht. Winterse toestanden zijn daarbij voorlopig tot in de verste verten totaal niet aan de orde. Het meest koude wat in de pluim zit is hoogstens eens een enkele koudere nacht. Integendeel zien we richting de wissel van oud en nieuw zelfs lijntjes die richting een ongelooflijke waarde van om en bij de 15-16 graden trekken … Onder andere de operationele run toont deze toch wel ongelooflijke waarde rond die dagen en hoewel we steeds dichterbij komen, blijven deze hoge waarden steeds maar in de pluim zitten. Dit zijn waarden die eigenlijk theoretisch niet mogelijk zouden mogen zijn, maar in het nieuwe klimaat kan er veel … Na de wissel van oud en nieuw lijkt het geleidelijk weer minder zacht te worden, maar veel meer dan normale temperaturen lijken dat voorlopig toch niet te worden:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Laat mij ook vandaag nog starten met mijn kerst- eindejaarswensen over te maken. Voor wie ze nog niet eerder zag, hierbij nog eens de link naar die wensen:

Vandaag start koud, maar dat is maar heel tijdelijk. De bewolking neemt overdag alweer toe, maar we zitten wel nog in koudere lucht met maxima rond een 5 tot 7-8 graden. Het lijkt op vele plekken lang droog te kunnen blijven, maar zeker niet overal. Er trekken vanuit Frankrijk een paar verspreide buien over de regio, vooral over het zuiden van de regio dan al is er elders in de loop van de dag ook wel een enkele bui niet uitgesloten. De opnieuw naar zuidwest draaiende wind wordt daarbij geleidelijk aan matig, aan de kust soms vrij krachtig. Pas later in de middag of tegen de avond kan het weer gaan regenen en komt zachtere lucht alweer dichterbij.

Vanavond en vannacht is het dan regenachtig met minima die rond 8-9 graden blijven zitten.

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

Morgen:

Morgen lijkt het overdag ook wat beter te kunnen blijven. De dag begint nog met wat regen, maar het wordt snel droger. Een kleine wig van hoge luchtdruk houdt volgende storingen even op een afstand waarbij het woensdag overdag wisselend bewolkt zou zijn, maar wel meest of zelfs volledig droog. De maxima zitten dan rond een 10-tal graden bij een matige zuidwestelijke wind.

Tegen de avond en nacht komen storingen met regen wel weer dichterbij en gaat het opnieuw regenen.

Overmorgen:

Donderdag blijft het regenachtig. Nieuwe regenzones dienen zich aan en zullen met perioden van regen en vrij veel wind door de regio trekken. Het blijft erg zacht. Er zijn tussendoor ook wel droge perioden mogelijk. Het kan mogelijk ook tijdelijk erg hard gaan waaien, dat moet nog even verder opgevolgd worden.

Later:

Vrijdag wordt ook een erg natte dag met intense perioden van regen. Er trekken opnieuw een aantal actieve storingen door de regio met regen en wind en nog verder oplopende temperaturen. Die kunnen in de loop van de dag zelfs naar 13 tot 14 graden oplopen.

Ook richting de wissel van oud en nieuw blijft het zacht, winderig en regenachtig. Van tijd tot tijd trekken meer of minder actieve storingen met regen en wind door de regio en de temperaturen zitten daarbij telkens gemakkelijk rond of in de buurt van de dubbele cijfers. Tegen het eind van het jaar lijkt het zelfs recordzacht te kunnen gaan worden met maxima die zelfs richting … 15 graden zouden kunnen oplopen of meer!

Samenvatting:

Vandaag is het op veel plekken grotendeels droog, maar niet overal. Er kunnen een paar verspreide buien vallen. De maxima zitten daarbij tijdelijk wat lager met maxima rond 6 tot 8 graden. Er staat daarbij een matige naar zuidwest terugdraaiende wind.

Vanavond neemt de bewolking verder toe en gaat het opnieuw regenen. In de nacht zijn er perioden met regen bij minima rond een 8 tot 9 graden.

Geert, dinsdag 27 december, 08.40 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Nu het eind van het jaar nadert, is het ook tijd voor de eindejaars- en nieuwjaarswensen: