ZA

05/04/2024

Weertype

Weertype

| 16°

90 %

Windrichting

2-3 bft
Ook vandaag zien we nog veel lagedrukgebieden en die beïnvloeden nog steeds ons weer. Ze ligge [...]
Lees verder

ZO

5 mei

Weertype

Weertype

| 17°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is een betere dag. Het is de hele dag (zo goed als) droog en ook opnieuw zachter. Met fl [...]
Lees verder

MA

6 mei

Weertype

Weertype

| 13°

90 %

Windrichting

4 bft
Maandag neemt de onstabiliteit weer toe. Buien en perioden met regen zijn in de loop van de dag [...]
Lees verder

DI

7 mei

Weertype

Weertype

| 15°

20 %

Windrichting

3 bft
Dinsdag knapt het weer op. Een enkele bui is niet volledig uit te sluiten, maar de droge period [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Op de Atlantische Oceaan liggen depressies die ons weer beheersen. Die trekken één voor één over onze omgeving met hun fronten en buienlijnen. Daarbij blijft het zeer zacht. Een sturend lagedrukgebied ligt daarbij tussen Schotland en IJsland. Vandaag staat daarbij opnieuw regen op het menu. Het is een allegaartje van fronten, buienlijnen en regengebieden die één voor één en door elkaar door onze regio trekken met regen, wind en zachte temperaturen. Een terugkeer van winterse perikelen is daarbij totaal niet aan de orde. Het meest koude wat in de pluim zit is hoogstens eens een enkele koudere nacht. Integendeel zien we richting de wissel van oud en nieuw zelfs lijntjes die richting een ongelooflijke waarde van om en bij de 15 graden trekken … Onder andere de operationele run toont deze toch wel ongelooflijke waarde rond die dagen …

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Laat mij starten met vandaag iedereen eerst een zalige kerstdag toe te wensen en ook mijn kerst- eindejaarswensen over te maken. Voor wie ze nog niet eerder zag, hierbij nog eens de link naar die wensen:

Over het weer vandaag kunnen we kort zijn: er valt regen … Veel regen. Fronten, buienlijnen en regengebieden trekken over de regio en de hele dag door zijn er perioden met regen, soms zijn dat intense regenperioden. Er kan gemakkelijk 10 tot 15 liter water per vierkante meter vallen. Daarbij zitten de maxima aanhoudend erg hoog en noteren weer zonder moeite in de dubbele cijfers. We halen moeiteloos tot 12 à 13 graden bij een stevige zuidwestelijke wind.

Tegen de avond wordt het droog en klaart het mogelijk tijdelijk weer een beetje op. De nacht verloopt andermaal erg zacht met minima rond alweer een 8 à 9 graden.

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

Morgen:

Morgen trekt in de loop van de ochtend een volgende regenachtige zone door onze omgeving. Het gaat dan om een buienlijn waarachter wat minder zachte lucht zit die dan tijdelijk op maandag en dinsdag over onze regio ligt.

In de nachtelijke opklaringen zou het kwik dan tegen dinsdagochtend tijdelijk rond of dicht tegen het vriespunt kunnen gaan zitten met vorst aan de grond.

Overmorgen:

Dinsdag start koud, maar dat is maar heel tijdelijk. De bewolking neemt overdag alweer toe, maar we zitten dan wel nog in koudere lucht met maxima rond een 5 tot 7-8 graden. Het lijkt lang droog te kunnen blijven. Pas later in de middag of tegen de avond kan het weer gaan regenen en komt zachtere lucht alweer dichterbij.

In de nacht naar woensdag is het dan regenachtig met minima die weer richting 8-9 graden blijven zitten.

Later:

Woensdag is het zacht en regenachtig met maxima die weer in de dubbele cijfers blijven zitten.

Ook de hele volgende week blijft het zacht, winderig en regenachtig. Van tijd tot tijd trekken meer of minder actieve storingen met regen en wind door de regio en de temperaturen zitten daarbij telkens gemakkelijk rond of in de buurt van de dubbele cijfers.

Samenvatting:

Vandaag wordt het een regenachtige dag. Er trekken regen- en buienlijnen voorbij met flink wat regen. Er kan in totaal gemakkelijk 10-15 liter water per vierkante meter vallen. Het is daarbij zacht met maxima rond een 10-12 graden en een matige zuidwestelijke wind.

Vanavond wordt het droog en ook de nacht verloopt grotendeels droog met minima rond 8-9 graden.

Geert, zondag 25 december, 10.15 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Nu het eind van het jaar nadert, is het ook tijd voor de eindejaars- en nieuwjaarswensen: