ZO

05/19/2024

Weertype

Weertype

10° | 20°

40 %

Windrichting

2-3 bft
Er is op de weerkaart ook vandaag nog steeds niet veel veranderd ten opzichte van de vorige dag [...]
Lees verder

MA

20 mei

Weertype

Weertype

11° | 18°

50 %

Windrichting

3 bft
Ook morgen blijft het licht wisselvallig. De droge perioden overheersen opnieuw, maar de kans o [...]
Lees verder

DI

21 mei

Weertype

Weertype

11° | 21°

70 %

Windrichting

2-3 bft
Dinsdag neemt de bewolking toe met kans op wat regen later op de dag. Het blijft wel zacht met [...]
Lees verder

WO

22 mei

Weertype

Weertype

15° | 18°

100 %

Windrichting

3-4 bft
Voor woensdag blijft het spannend. Enkele modellen, waaronder ook het Europese, tonen een nieuw [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied dat zich de vorige dagen nabij IJsland bevond, trekt geleidelijk aan verder richting Scandinavië om vandaag voor de Noorse kust aan te komen. In de loop van het weekeind strekt een uitloper van het Azorenhoog zich uit over het Noordzeegebied. Deze groeit uit tot een nieuw en apart hogedrukgebied dat ten noorden van ons komt te liggen. De stroming is dan ook noordelijk geworden, maar het blijft volledig droog door de nabijheid van dit nieuwe hoog. De aangevoerde lucht wordt wel een stuk minder warm, maar we houden toch nog aangename maxima vast en bovendien zou later volgende week de lucht wel geleidelijk weer … jawel, warmer worden. We blijven dus gaan voor zomerse dagen! Merk toch ook vooral de neerslagpluim op die met september in zicht nog steeds weinig voorstelt, al verschijnen er nu toch aan het eind van de periode enkele voorzichtige neerslaglijntjes. Hoop doet leven …

D

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zien we alweer een herstel van het weerbeeld. De wind is in een noordelijke hoek terechtgekomen met aanvoer van minder warme lucht. We halen rond 20-21 graden aan de kust en landinwaarts zal dat 22 tot 24 graden zijn. Er is veel zon, zeker aan zee. Landinwaarts zien we nog wat stapelwolkjes.

De avonden en nachten zijn wel koeler geworden. Door de koelere lucht waar we in zitten, zal het vanavond sneller afkoelen met tegen de ochtend minima van rond een 12 graden landinwaarts. Aan zee is dat rond de 13 graden.

Morgen:

Ook morgen zit de wind nog in het noorden tot het noordoosten en wordt er heldere lucht aangevoerd. De maxima zitten opnieuw netjes rond de 20 graden aan zee tot vooraan de 20 graden landinwaarts. Een beetje vergelijkbaar met vandaag. Net als vandaag duiken er daarbij landinwaarts ook weer enkele stapelwolken op, maar zonder veel erg.

De avond en nacht verlopen ook weer koeler met tegen de ochtend minima rond een 12-tal graden.

Overmorgen:

Maandag lijkt de wind alweer meer naar een noordoostelijke richting te neigen onder invloed van het zich verder opbouwende hoog ten noorden van onze omgeving. De maxima klimmen weer een beetje en de zon blijft volop van de partij.

Later:

Op dinsdag draait de wind verder naar het noordoosten tot het oosten en wordt er alweer zachtere lucht aangevoerd. We gaan dan landinwaarts weer gemakkelijk richting 25-26 graden, aan zee wat koeler. Het is volop zonnig en de wolken verdwijnen weer grotendeels.

De hele volgende week zou het zomerse weerbeeld verder aanhouden met telkens opnieuw elke dag weer veel zon, geen regen en opnieuw wat oplopende temperaturen naarmate de week vordert.

Samenvatting:

Vandaag wordt het eerst overal zonnig, later komen er landinwaarts wat stapelwolken, maar zonder veel erg. Aan zee blijft het zonnig. De maxima lopen op naar 20-21 graden aan de kust en 22-24 graden landinwaarts. Er staat overal een matige noordelijke wind.

Geert, zaterdag 27 augustus, 07.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: