VR

04/26/2024

Weertype

Weertype

| 12°

80 %

Windrichting

2-3 bft
We zitten met een aantal lagedrukgebieden die ons weer nog steeds in negatieve zin blijven beï [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 16°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel w [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 17°

60 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 17°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Tussen een hogedrukgebied met kern in de buurt van de Baltische Staten en een laag bij Ierland, zitten wij in een zuidelijke stroming. Op de westflank van dit hoog proberen storingen oostwaarts door te stoten, maar door de weerstand van de hogedruk, lukt dat niet. Die storingen blijven dan ook boven onze omgeving treuzelen en raken amper nog verder oostwaarts. Dat leidt bij ons tot een vrij zacht weertype, maar wel met veel wolken die bij die storingen horen. Af en toe kan daar ook wat lichte regen bij vallen. Op maandag krijgen we tijdelijk met de positieve invloed van een rug van hoge druk te maken, maar tegen dinsdag probeert weer zo’n storing tot bij ons door te dringen. Woensdag komen we dan in een erg zuidelijke aanvoer van nog zachtere lucht te zitten. Na woensdag keert de stroming onder invloed van een sterk hoog bij Scandinavië, geleidelijk terug naar een oost tot zuidoostelijke aanvoer van minder zachte lucht. Het wordt dan wel weer veel zonniger met overdag aangename temperaturen, maar de nachten worden dan weer een stuk kouder. Op wat gedruppel tijdens de eerste dagen niet te na gesproken, blijft het over de hele periode zo goed als droog:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is het opnieuw wisselend tot zwaar bewolkt. In de ochtend zijn er daarbij nog uitgebreide zonnige perioden, al is er ook al wel vrij veel bewolking aanwezig. Later vandaag neemt de bewolking verder toe en is er een groter wordende kans op een lokale bui of wat verspreide lichte regen. Veel zal het zeker allemaal niet worden, maar vooral in de namiddag neemt de kans op wat verspreide lichte regen of een enkele bui toch weer toe. Het blijft wel zacht met 14 graden en een matige tot vrij krachtige zuidelijke tot zuidwestelijke wind. Eigenlijk verandert er dus niet zoveel ten opzichte van gisteren.

In de nacht naar maandag zijn het ook de wolken die overheersen, maar het is dan wel droog bij minima rond een 7-8 graden.

Morgen:

Morgen wordt evenzeer een wisselend tot zwaar bewolkte dag. We zijn echt wel onze open en blauwe lucht kwijt en in de plaats daarvan krijgen we telkens vrij veel wolken. De temperaturen lopen wel weer op tot rond een 14-tal graden bij een matige zuidwestelijke wind.

In de nacht naar dinsdag zijn er mogelijk tijdelijk wat meer opklaringen.

Overmorgen:

Op dinsdag trekt er weer een actievere storing onze kant op, maar of en hoeveel regen daarbij valt, is hoogst onzeker. De modellen zijn erg wispelturig met de neerslag op deze storing. Waarschijnlijk valt er daarbij dan ook af en toe wat lichte regen, maar grote hoeveelheden zullen dat zeker niet worden. De temperaturen blijven op dinsdag haperen rond een 13 à 14 graden.

Tegen de avond wordt het droog en de nacht naar woensdag verloopt droog en wisselend bewolkt.

Later:

Woensdag wordt een zachtere dag. De temperaturen lopen met een naar zuid gedraaide wind verder op en halen in de namiddag gemakkelijk een 18 tot wel 19 graden, mogelijk zelfs een lokale 20’er. Er zijn nog wolken, maar er is op woensdag toch al duidelijk weer meer ruimte voor de zon.

Samenvatting:

Vandaag lijkt erg op gisteren. Daarbij is er weer veel bewolking. In de ochtend probeert de zon daar nog door te komen, maar vanmiddag is het echt wel bewolkt. De maxima halen toch nog een 13 à 14 graden en vanmiddag is er kans op wat lichte regen of een buitje, al gaan de droge perioden toch overheersen.

Geert, zondag 13 maart, 09.25 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Het is krokussentijd, dus dat is wat we in de kijker zetten: