MA

04/29/2024

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Een klein lagedrukgebied dat ons gisteren de vele wind en enkele buien bezorgde, ligt intussen [...]
Lees verder

DI

30 apr

Weertype

Weertype

| 20°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is het opnieuw onstabieler. We blijven daarbij dan wel in erg zachte lucht zitten waarbi [...]
Lees verder

WO

1 mei

Weertype

Weertype

10° | 20°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Woensdag zien een zelfde scenario. Overdag valt het nog wel mee al is de kans op een bui zeker [...]
Lees verder

DO

2 mei

Weertype

Weertype

10° | 21°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Donderdag draait de wind naar een meer noordelijke hoek en komt er opnieuw koelere lucht binnen [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Verschillende lagedrukgebieden liggen boven Europa. Het hoofdlaag ligt daarbij boven de Italiaanse Alpen, maar is voor ons niet meer van belang. Wij hebben te maken met een laag dat zich uitstrekt vanaf noord Duitsland tot in onze omgeving. Daaraan is een front verbonden dat boven onze omgeving wat blijft slepen en zorgt voor veel wolken en nog perioden met regen of motregen. Tegen de late middag komen we geleidelijk meer onder invloed van een zwakke wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel weg en wordt morgen alweer op de voet gevolgd door een volgende zwakke storing. Vanaf woensdag krijgen we dan snel te maken met de invloed van nieuwe lagedrukgebieden die vanaf de Atlantische Oceaan dichterbij komen. Tijdens de tweede helft van de week neemt een nieuw lagedrukgebied het voortouw. Dat zou dan enkele dagen blijven rondcirkelen net ten westen van onze omgeving met bij ons een zuidwestelijke aanvoer van vrij zachte lucht, maar dikwijls met regen en/of buien.

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zitten we tijdelijk in wat rustiger vaarwater. We hebben te maken met een west tot noordwestelijke stroming. In de ochtend zitten we daarbij eerst nog met een zwakke regenzone. Het is zwaar bewolkt tot betrokken met wat lichte regen. Grote hoeveelheden zijn er niet meer bij, maar het kan wel nog langdurig wat gaan miezeren. In de namiddag gaan de droge perioden weer overheersen en komen er voorzichtig wat opklaringen. De temperaturen kunnen dan weer een graadje hoger uitkomen en halen een 17 tot 18-tal graden. De wind tenslotte waait meest zwak tot matig landinwaarts uit een westelijke tot noordwestelijke richting. Aan zee kan die matig tot vrij krachtig zijn.

Vanavond en vannacht is het zwaar bewolkt. Later in de nacht neemt de kans op wat lichte regen weer toe vanaf de kust. De minima zitten dan ergens rond een 11 à 12 graden. Aan de westkust kan er in de avond tijdelijk wat meer wind zijn.

Morgen:

Morgen lijkt een beetje de beste dag van de week te kunnen worden. In de ochtend is het nog zwaar bewolkt met kans op wat verspreide regen of enkele buien. In de namiddag wordt het beter. We zouden het dan waarschijnlijk droog houden met een mix van wolken en opklaringen. De temperaturen gaan naar maxima rond 18-19 graden bij een naar zuid draaiende en later op de dag ook weer wat aantrekkende wind. De bewolking neemt later wel weer toe op nadering van nieuwe lagedrukgebieden die later in de week weer voor regen en wind gaan zorgen.

In de nacht naar woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt. Tijdens de opklaringen kan het dan eventueel wel een graadje koeler worden.

Overmorgen:

Woensdag krijgen we een volgende depressie op bezoek. Eerst is het nog wisselend bewolkt en droog, maar de wind neemt toe. Maxima rond een 17 tot 18-tal graden. Tegen het eind van de dag nadert een storing. De wind neemt dan verder toe en het wordt zwaar bewolkt tot betrokken met perioden van regen of buien.

Later:

Donderdag wordt een zwaar bewolkte dag. Er trekken storingen door onze omgeving en dat gaat gepaard met perioden van regen of buien.

Samenvatting:

Vandaag valt er in de ochtend eerst nog regen of een bui. De namiddag wordt droger met later zelfs enkele voorzichtige opklaringen. De naar noordwest tot west draaiende wind waait zwak tot matig boven land, aan zee iets harder. Het wordt tegen de late middag een 17 tot 18-tal graden.

Geert, maandag 28 september, 06.30 uur.

Najaarsbloeiende struiken. Er zijn er niet zoveel, maar de lespedeza is er één van: