MA

04/29/2024

Weertype

Weertype

| 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Een klein lagedrukgebied dat ons gisteren de vele wind en enkele buien bezorgde, ligt intussen [...]
Lees verder

DI

30 apr

Weertype

Weertype

| 20°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is het opnieuw onstabieler. We blijven daarbij dan wel in erg zachte lucht zitten waarbi [...]
Lees verder

WO

1 mei

Weertype

Weertype

10° | 20°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Woensdag zien een zelfde scenario. Overdag valt het nog wel mee al is de kans op een bui zeker [...]
Lees verder

DO

2 mei

Weertype

Weertype

10° | 21°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Donderdag draait de wind naar een meer noordelijke hoek en komt er opnieuw koelere lucht binnen [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Lagedrukgebieden voeren nog steeds de controle uit over ons weer. We zien zowel op de Atlantische Oceaan als boven de Britse Eilanden lagedrukgebieden liggen. Boven Scandinavië is de luchtdruk hoog. In de loop van vooral de eerste helft van deze week proberen hogedrukgebieden geleidelijk aan toch wat meer grip op ons weer te krijgen, maar ze krijgen niet echt vaste grond onder de voeten. Er is wel meer invloed en stabilisatie aanwezig door die hogedrukinvloeden, maar echt volledig stabiel lijkt het toch allemaal nog niet te worden. Er blijft toch wel veel bewolking hangen met zelfs nog een kleine kans op een enkel licht buitje door staartjes van storingen die toch nog binnen glippen. De grootste regendruk lijkt er echter toch geleidelijk wat uit te gaan. Je ziet dan ook dat de pluim vanaf vandaag toch meer en meer gaat opdrogen. We komen ook in een meer zachte zuidelijke stroming terecht. Op wat langere termijn neemt tegen donderdag en volgend weekeind de regenkans weer toe doordat we dan weer meer onder invloed van storingen lijken te geraken. Het wordt dan ook (tijdelijk) weer minder zacht:

 

 

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een licht wisselvallige dag. Er blijft sowieso veel bewolking hangen, maar de droge perioden overheersen. Toch is er in de loop van de dag zeker nog wel een enkele verdwaalde en lokale lichte bui nog wel mogelijk. Vooral in de latere middag lijkt de kans op een bui weer wat groter te gaan worden, maar dat zal zeer beperkt blijven. De meeste plekken houden het gewoon droog. We blijven daarbij wel in vrij zachte lucht zitten met maxima rond 13, zelfs 14 graden. De wind wordt weer zuidwestelijk en waait maar zwak tot matig.

Ook de nachten zijn zacht met veel wolken en minima rond een 7-8 graden. Het is ook dan droog met een zwakke zuidwestelijke wind.

Hieronder vind je zoals gewoonlijk het video-weerbericht van vandaag. Gewoon klikken op de link en kijken. Ook onderaan dit weerbericht vind je nog een leuk weerfilmpje terug. Daar kan je ook doorklikken naar mijn youtube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden en kennissen het bestaan van dit (gesproken) weerbericht te verspreiden? Ik weet dat nog steeds heel veel mensen het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

Morgen:

Morgen lijkt in grote lijnen op de maandag. Er is veel bewolking en eventueel valt daar toch eens een drupje of een spatje uit, maar veelal is het gewoon droog. Veel plekken houden het dan ook gewoon de hele dag droog. De maxima kunnen wat liften en halen dan toch een 15-tal graden bij een nog steeds zwakke tot matige weer meer zuidelijke wind. Op een enkele plek moet zelfs een graad of 16 tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Ook de nacht naar woensdag verloopt rustig met veel wolken en minima rond een 7-8 graden.

Overmorgen:

Woensdag lijkt de warmste dag van de week te kunnen worden. Met duidelijk ook meer zon halen we dan een 16-17 graden. Die zon heeft wel nog last van hoge sluierwolken, maar daar geraakt ze toch vrij vlot doorheen. Een zuidelijke wind voert dan erg zachte lucht aan.

In de nacht naar donderdag zijn er ook nog meer opklaringen met een mix van wolken en opklaringen en minima die weer naar een 6-7 graden zakken tegen de ochtend. We houden het nog droog.

Later:

Donderdag zit op de wip tussen nog droog weer en opnieuw meer wisselvalligheid die vanaf de oceaan dichterbij komt. Sommige modellen geven ons best nog een aardige en zachte dag terwijl andere modellen al snel weer regengebieden laten binnenlopen. Even afwachten hoe die donderdag verder evolueert in de komende runs.

Vanaf donderdag / vrijdag en zeker tegen het weekeind komt er weer meer wisselvalligheid in de weerkaarten geslopen. Je ziet dat storingen weer dichterbij komen en lagedrukgebieden breiden hun invloed weer meer uit over onze regio. Het gaat dan ook weer regenen en er komt weer koelere lucht binnen met lagere maxima.

Samenvatting:

Vandaag is een dag met veel wolken waarbij er geleidelijk aan wat opklaringen zullen doorbreken. Die worden gaandeweg de dag mogelijk ook wat breder en tegen de late middag kan er wat meer zon doorbreken. Even zo goed echter, is er nog altijd een kleine kans op een heel enkel lokaal buitje, maar de meeste plekken gaan het vandaag toch gewoon droog houden. Daarbij halen we zachte temperaturen met maxima rond een graad of 13-14 bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Vanavond en vannacht blijft het wisselend tot zwaar bewolkt met minima rond een 7-8 graden tegen de ochtend. We houden het dan wel overal droog bij een zwakke zuidwestelijke wind.

Geert, maandag 18 maart, 06.20 uur

Ps: Voor nieuwe (en ook terugkerende) bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

 

Extra nieuws: Dit jaar vieren de Sterrenjutters in Koksijde hun 10 jarig jubileum. Meer info daarover en wat er daar allemaal te doen is, vind je via deze link: https://www.duinenhuiskoksijde.be/nl/de-sterrenjutters-vieren-feest

De … lotdagen … Watte? Elk jaar vanaf de kerstdagen en tijdens de eerste dagen van een nieuw jaar, komt deze vraag wel weer naar boven. Wat zijn dat precies? Wanneer vallen die dagen en kun je daaraan echt het weer voor de rest van het jaar weten …? Ik leg het uit in dit filmpje. Kijk je mee?

Als je trouwens doorklikt op “bekijken op Youtube”, dan kom je op mijn youtube-kanaal terecht met nog veel meer leuke en interessante filmpjes. Snuister daar gerust eens rond en abonneer je daar ook op, dan krijg je telkens een melding als er een nieuw filmpje opgeladen wordt.

Belangrijk vraagje: wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!