ZO

04/28/2024

Weertype

Weertype

11° | 15°

60 %

Windrichting

4-5 bft
Een klein lagedrukgebied eist vandaag alle aandacht op de weerkaarten op. Het lag vanochtend aa [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 17°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

DI

30 apr

Weertype

Weertype

| 20°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Dinsdag is het opnieuw onstabieler. We blijven in erg zachte lucht zitten waarbij we zelfs rich [...]
Lees verder

WO

1 mei

Weertype

Weertype

| 19°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Woensdag zien een zelfde scenario. Overdag valt het nog wel mee al is de kans op een bui zeker [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied ten noordwesten van de Britse Eilanden beïnvloedt ons weer en blijft daar liggen. Dit laag wordt later in de week zelfs alweer aangevuld door een nieuwe kern van lagedruk die vanaf de Atlantische Oceaan het bestaande laag komt vervoegen en de leidende rol overneemt. Tegelijk stijgt de luchtdruk boven Europa zodat we later in de week met een verdeling lage druk bij de Britse Eilanden en hoge druk op het Europese continent komen te zitten. Daarbij komen we dan in een diepe zuidelijke stroming terecht met aanvoer van zeer warme lucht. Storingen blijven door de invloed van het Europese hoog op een afstand hoewel we af en toe wel een schampschot van een storing mogen verwachten. Het wordt daarbij alweer maar eens extreem zacht voor de tijd van het jaar. De pluim toont voor de komende zeven dagen verschillende dagen waarop het kwik met gemak de kaap van de 20 graden kan halen en overschrijden:

 

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag lijkt de koelste dag te worden, al zijn dit eigenlijk verkeerde woorden. We moeten spreken van de minst warme dag met maxima die rond een 17 graden uitkomen, wat nog altijd erg hoog is. Er is nog steeds kans op eens wat regen of een bui, maar zeker weer geen grote hoeveelheden. Vooral vanochtend vallen er nog een aantal verspreide buien, waarvan de meeste zich in een brede kustregio situeren. Vanmiddag wordt het droger en verdwijnen de buien geleidelijk aan. De meeste plekken houden het dn gewoon droog. Als er dan nog ergens een bui valt, zal dat maar heel lokaal en tijdelijk zijn. Er staat nog steeds een matige zuidwestelijke wind en er zijn daarbij flinke zonnige perioden.

ZONSVERDUISTERING: er vindt vandaag ook een gedeeltelijke zonsverduistering plaats! Die begint om 11.09 waarbij er geleidelijk aan een steeds groter stukje uit de zon genomen worden tot op het hoogtepunt van de eclips om 12.04 uur. Er zal dan net geen derde van de zon bedekt zijn. Tegen 13.00 uur is de gedeeltelijke verduistering weer voorbij. Kijken naar het fenomeen doe je ENKEL met een eclipsbrilletje. Anders loop je kans op blijvende oogschade!

In de nacht naar woensdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar verder af bij nog altijd zachte minima van rond 10-11 graden. Het is dan droog met een verder afnemende zuidwestelijke wind. Tegen de ochtend trekken er weer meer wolken binnen.

NIEUW: Indien u dat wenst, kan u elke dag ook een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

 

 

Morgen:

Morgen lopen de maxima alweer op. Een opnieuw meer zuidwestelijke tot zuidelijke wind voert weer zachtere lucht aan waarin de maxima mogelijk alweer een tik tegen de 20 graden kunnen geven. Er trekken daarbij overdag wel tijdelijk weer meer wolken voorbij, maar neerslag lijkt daar niet meer in te zitten. We houden het morgen droog. De zuidwestelijke wind waait daarbij matig.

In de avond en nacht naar donderdag blijft het opnieuw erg zacht met minima rond een 13-tal graden.

Overmorgen:

Ook donderdag wordt een hele zachte dag met maxima die alweer gemakkelijk richting 20 tot 22 graden oplopen. We krijgen daarbij opnieuw een mix van flinke zonnige perioden, afgewisseld met wat wolkenvelden.

Later:

Vrijdag wordt het al niet veel koeler. Integendeel. Met flinke zonnige perioden kunnen we weer naar maxima die gemakkelijk richting 20 graden en daarover gaan met pieken rond 21-22 graden.

Ook in het weekend blijft de stroming diep zuid en wordt er weer zeer zachte lucht aangevoerd waarbij we verder telkens dagelijks weer richting de 20 graden kunnen gaan. Dat telkens met een mix van wolken en (soms brede) opklaringen.

Samenvatting:

Vandaag vallen er vooral in de ochtend nog verspreide buien. De meeste in een brede strook vanaf de kust. Gaandeweg de dag worden de buien minder en verdwijnen geleidelijk aan. Verder kijken we aan tegen een mix van wolken en opklaringen. Het is wat minder zacht met maxima rond een 17-tal graden. De zuidwestelijke wind neemt ook langzaam in kracht af.

Geert, dinsdag 25 oktober, 06.35 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Nog eens de zonsondergang van 17 oktober omdat hij zo mooi was: