DI

04/30/2024

Weertype

Weertype

| 19°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Een klein lagedrukgebied dat ons gisteren de vele wind en enkele buien bezorgde, ligt intussen [...]
Lees verder

WO

1 mei

Weertype

Weertype

10° | 18°

20 %

Windrichting

2-3 bft
De verwachtingen voor de woensdag zijn bijgestuurd. Dit is een gevolg van die kleine lagedrukge [...]
Lees verder

DO

2 mei

Weertype

Weertype

10° | 17°

70 %

Windrichting

3 bft
Donderdag draait de wind dan terug naar een meer zuidwestelijke hoek en komt er opnieuw koelere [...]
Lees verder

VR

3 mei

Weertype

Weertype

10° | 14°

70 %

Windrichting

3 bft
Vrijdag is het aanvankelijk mogelijk regenachtig, later op de dag klaart het op en wordt het dr [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Lagedrukgebieden domineren de weerkaarten. Er is amper nog hogedruk terug te vinden. Het enige hogedrukgebied dat er nog is, ligt boven Oost-Europa en trekt verder weg / verdwijnt van de weerkaarten. Wij zitten volledig onder de invloedssfeer van lagedrukgebied die vanaf de Atlantische Oceaan hun invloed steeds verder boven Europa uitbreiden. De koude lucht zit daarbij vanochtend nog net in Noord-Nederland, maar wordt ook daar snel verder naar het oosten geduwd door zachte oceaanlucht die vanaf het westen steeds dieper Europa binnendringt. De hele komende week wordt ons weer dan ook verder door deze lagedrukgebieden gedomineerd die in een stevige westelijke stroming vanaf de Atlantische Oceaan binnenlopen. Daarbij volgen tal van storingen elkaar op. Gaandeweg de week bouwt zich boven het Iberisch Schiereiland een hogedrukgebied op dat er alleen maar voor zorgt dat de westelijke stroming nog meer op stoom komt en zeer zachte luchtmassa’s aangevoerd worden waarbij het later in de week zelfs richting de 15 graden gaat. De pluim toont alleen nog maar op lange termijn enkele koude oplossingen, al is dat waarschijnlijk gewoon meer klimatologisch van aard dan dat het om echte kansen op kouder weer gaat. Binnen de min of meer betrouwbare termijn van 7 tot 10 dagen vooruit is er niets van winterweer meer te bespeuren:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt aanvankelijk in eerste instantie een meest droge dag met weinig of geen regen en temperaturen rond een 8 à 9 graden. Het is zwaar bewolkt met weinig of geen zon. Na de middag stijgt de kans op regen weer. Zeker naar de late middag toe gaat het overal regenen wanneer een front binnenloop waarachter zich nog zachtere lucht bevindt. We halen dan gemakkelijk tot rond een 10-tal graden bij een matige zuidwestelijke wind.

In de nacht naar dinsdag zijn er dan ook weer perioden met regen bij erg zachte minima al zullen de droge momenten wel overheersen. De minima blijven erg hoog en zitten rond een 8 à 9 graden.

Morgen:

Morgen komt nog zachtere lucht binnen. Samen met een paar storingen die arriveren, loopt de temperatuur overdag verder op tot dubbele cijfers waarbij het later op de dag 11 tot 12 graden kan worden. Dit gaat gepaard met regen.

Ook de nacht naar woensdag verloopt bijzonder zacht met minima die zelfs rond 10 graden kunnen blijven hangen.

Overmorgen:

Woensdag wordt het nog zachter en komt de zachtste lucht binnen. Het kan dan zelfs tot rond of toch minstens dicht tegen de 15 graden worden … Dat gaat uiteraard gepaard met veel wolken en perioden met regen en vrij veel wind.

De nacht naar donderdag wordt nog zachter met minima die niet eens meer onder de 10 graden uitkomen.

Later:

Donderdag wordt het nog wat zachter met maxima rond 15 graden. Het lijkt dan ook grotendeels droog te blijven en met een spaarzaam zonnetje erbij, zou het zelfs lente-achtig kunnen gaan aanvoelen.

Samenvatting:

Vandaag is een zachte, maar grijze dag. De maxima lopen op tot rond een tiental graden tegen het eind van de dag. In de ochtend is het nog meest droog, maar vanmiddag gaat het regenen.

Geert, maandag 27 december, 06.50 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Kerstwensen: