ZA

04/27/2024

Weertype

Weertype

| 17°

90 %

Windrichting

2-3 bft
We zitten met een aantal lagedrukgebieden die ons weer nog steeds in negatieve zin blijven beï [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

11° | 17°

60 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

MA

29 apr

Weertype

Weertype

| 18°

40 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag zitten we nog altijd in een zuidelijke stroming met aanvoer van zachte, maar onstabiele [...]
Lees verder

DI

30 apr

Weertype

Weertype

| 20°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Dinsdag is het opnieuw onstabieler. We blijven in erg zachte lucht zitten waarbij we zelfs rich [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Noot vooraf: hou volgende week woensdag, 25 november om 19.30 uur even vrij in je agenda want dan stel ik live op mijn Facebook-account (https://www.facebook.com/naessensgeert/) de verschijning van mijn boek voor! Bevestig via Facebook (https://www.facebook.com/naessensgeert/) alvast ook jouw aanwezigheid!

Ten zuiden van ons liggen hogedrukgebieden. Die vormen één langgerekte gordel vanaf het oosten van Europa tot ver boven de Atlantische Oceaan. Ten noorden daarvan staat er boven die Atlantische Oceaan een westcirculatie, maar door de hogedrukgebieden kan die niet ver naar het zuiden doordringen. In onze omgeving krijgen we echter regelmatig te maken met uitlopers van storingen die tot over onze omgeving geraken en hier zorgen voor veel bewolking met van tijd tot tijd eens wat lichte regen. Door deze drukverdeling blijven we wel telkens in vrij zachte lucht zitten die met een zuidwestelijke stroming tot bij ons geraakt. Op termijn tonen sommige modellen af en toe eens een verschuiving van deze drukverdeling waardoor eventueel koelere lucht tot bij ons zou kunnen komen, maar telkens worden deze scenario’s weer afgevoerd of uitgesteld. Voorlopig blijven we dan ook van een status quo uitgaan.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt alweer een dertien-in-een-dozijn dag met een mix van (vrij veel) wolken en slechts enkele schaarse, tijdelijk en sporadische opklaringen. Eventueel valt er daarbij links of rechts eens wat lichte regen of een bui. Vooral tijdens de ochtend kan er nog wat nattigheid vallen, maar geleidelijk aan zeker in de namiddag zullen de droge perioden overheersen. De temperaturen zitten rond vrij normale waarden voor de tijd van het jaar van een 11 à 12 graden bij een ook weer naar zuidwest gedraaide wind. Die waait meest matig tot vrij krachtig, zeker aan de kust.

Ook in de nacht naar zondag staan geen spannende weerfeiten geprogrammeerd. Het blijft wisselend bewolkt met kans op wat lichte regen of een bui en minima die rond een graad of 8 zitten. Vooral naar de ochtend toe neemt dan de kans op wat lichte regen toe wanneer de staart van een storing over onze omgeving komt te liggen.

Morgen:

Morgen krijgen we nog meer van hetzelfde weer. Het wordt overdag weer een allegaartje van wolkenvelden en opklaringen. Er is vooral in de ochtend kans op een tijdelijke bui of wat tijdelijke lichte regen, maar zeker weer geen grote hoeveelheden. In de namiddag overheersen de droge perioden en kunnen er geleidelijk aan weer wat bredere opklaringen doorbreken. De maxima komen niet van hun plaats en zitten weer rond een graad of 12 bij een matige zuidwestelijke wind.

In de nacht naar maandag is het rustig en wisselend bewolkt met af en toe ook brede opklaringen. De minima zitten dan weer wat lager en dalen naar een 5 à 7 graden tegen de ochtend.

Overmorgen:

Maandag verandert er niet veel aan het heersende weerbeeld. Het wordt opnieuw een wisselend bewolkte dag met zowel wat opklaringen als bewolking. Er is ook opnieuw kans op wat lichte regen of motregen of een verspreide bui. De maxima zitten daarbij alweer rond een 12-tal graden bij een aanhoudend zuidwestelijke wind die matig tot vrij krachtig gaat waaien.

Ook de nacht naar dinsdag levert zeker geen spannend weer op. Aanhoudend zwaar bewolkt met minima rond een 7 graden.

Later:

Dinsdag (en de dagen daarna) blijven we in een vrij zachte zuidwestelijke stroming zitten. Door de heersende drukverdeling (zie algemene weerbespreking) blijven we in een status quo zitten tussen hogedrukgebieden en uitlopers van storingen. Het blijft zwaar bewolkt tot betrokken met soms eens een drupje regen, maar meestal droge omstandigheden.

Samenvatting:

Het is vandaag meest zwaar bewolkt tot betrokken, al is een kleine opklaring best wel mogelijk. De maxima zitten rond 11-12 graden bij een matige, soms en zeker aan zee vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Geert, zaterdag 21 november, 10.00 uur.

Het aantal bloeiende planten in de tuin loopt nu snel terug, maar toch zijn er nog een paar te vinden, al zijn het echt wel de laatste van het seizoen; oa deze prachtige Chrysanthemum Mrs. Jessie Cooper is er zo eentje: