DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied met diverse kernen boven de Britse Eilanden en de Noordzee bepaalt ons weer en stuurt gestoorde zeelucht naar ons toe. Daarin ontstaan gemakkelijk een aantal verspreide buien, maar in het weekeind wordt de aangevoerde lucht geleidelijk weer wat zachter en knapt het weer wat op. Vanaf zondag breidt een zwak hogedrukgebied zich weer over onze omgeving uit en zorgt voor een tijdelijke stabilisatie. Op langere termijn veranderen de weerkaarten de laatste dagen erg snel. Zag het er eerder nog naar uit dat we maandag met een warmte-opstoot zouden te maken krijgen, dan is dat scenario nu van de baan. Het zou volgende week langzaam warmer worden onder invloed van een hogedrukgebied dat ook de hele week zou zorgen voor opnieuw droog weer.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt een wisselvallige dag. Wolken, zonnige perioden en verspreide buien wisselen elkaar af. Daarbij kan er lokaal nog steeds gemakkelijk een aantal felle buien tot ontwikkeling komen. Daar is nog altijd kans op onweer bij. Het gaat echter om buien, dus die vallen zeker niet overal, maar we maken er wel allemaal kans op. Toch zullen er zeker ook plekken zijn die het droog weten te houden terwijl op andere plaatsen meerdere buien kunnen vallen. Er staat daarbij ook nog altijd flink wat wind uit het zuidwesten. Die zuidwestelijke wind neemt wel geleidelijk af in de loop van de dag en gaat minder hard waaien. De maxima blijven onveranderd zitten rond 15 tot 17 graden.

Vanavond en vannacht blijft er kans op enkele buien. Zeker in de avond kunnen dat nog felle buien zijn. In de nacht vermindert de kans op een bui, maar is niet uitgesloten. Minima rond een 8 tot 9 graden.

Morgen:

Morgen is er net als vandaag nog kans op wat verspreide buien. Zeker in de ochtend, maar de droge perioden lijken dan toch te gaan overheersen in de namiddag. De opklaringen worden dan breder vanaf de kust met geleidelijk aan steeds meer ruimte voor de zon. De temperaturen zouden dan weer iets hoger kunnen uitpakken met maxima rond een 18-19 graden. De wind neemt morgen overdag verder af.

In de avond is nog een laatste bui mogelijk, de nacht naar zondag blijft het droog met minima die tegen de ochtend rond 7-8 graden zitten.

Overmorgen:

Zondag krijgen we brede opklaringen met maxima die nog iets van winst pakken en net onder de 20 graden gaan zitten. De bewolking neemt overdag wel geleidelijk aan toe bij een west tot zuidwestelijke wind die eerst zwak tot matig waait. Later neemt die wind geleidelijk aan in kracht toe. Het is niet volledig uitgesloten dat er toch links of rechts in de loop van de dag nog een enkele bui tot ontwikkeling komt, maar die kans is wel niet zo heel groot.

Later:

Maandag komen we volledig onder invloed van een zich opbouwend hogedrukgebied in onze buurt. De wind wordt dan zwak noordelijk. Sommige modellen geven nog een allerlaatste buitje, maar die kans is maar heel klein meer. Ondanks de noordelijke wind, kan het wat zachter worden doordat de zon zich weer uitgebreid zal laten zien.

Samenvatting:

Wisselvallig. Er zijn wolken, opklaringen en enkele verspreide buien. Die vallen doorheen de dag op diverse plekken, maar er zijn ook plaatsen die het droog houden. Maxima tussen 15 en 17-18 graden. Er staat daarbij een vlagerige en stevige zuidwestelijke wind te blazen.

Geert, vrijdag 01 mei, 09.45 uur.

De buxusrups, de schrik van velen, maar eigenlijk – net zoals andere rupsen – dé perfecte eetmachine; kijk je mee?