ZA

30 May

Weertype

Weertype

± 11° | 22-26°

0 %

Windrichting

ONO 2-3 bft
Een zeer sterk hogedrukgebied met kernen boven Scandinavië beheerst ons weer. De stroming is a [...]
Lees verder

ZO

31 May

Weertype

Weertype

± 12° | 21-25°

0 %

Windrichting

O 2-3 bft
Morgen komt de aangevoerde lucht van een iets noordelijkere breedtegraad en is iets koeler van [...]
Lees verder

MA

1 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 23-27°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Maandag wordt nog een hele mooie zomerse dag. De maand juni start dan zoals de maand mei eindig [...]
Lees verder

DI

2 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 24-28°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Dinsdag kan het nog een graadje warmer worden. De wind is dan helemaal naar een zuidoostelijke [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een sterk hogedrukgebied ten westen van de Britse Eilanden blijft ons weer bepalen. De kern van het hogedrukgebied schuift de komende dagen geleidelijk aan dichterbij zodat de luchtdrukverschillen in onze omgeving kleiner worden en daarmee de wind afneemt. Pas in het weekeind komen we onder de kern terecht. De aangevoerde lucht wordt daarbij heel langzaam wat minder koel, maar echt warme lucht kan ons voorlopig door die ligging van dat hoog niet bereiken. Pas tegen en na het weekeind zou het hogedrukgebied dichterbij schuiven waarbij het structureel warmer zou worden. Volgende week schuift het hoog helemaal onze richting uit, waarbij het in de loop van de week steeds warmer wordt en we de week gaan eindigen met zomerse warmte. Het blijft droog.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag verandert er niet veel aan het heersende weerbeeld. Eerst is het zonnig, behalve aan zee. Daar hangen al wat meer wolken. De rest van de dag blijft het een mix van opklaringen en wolkenvelden. Die kunnen later op de dag toenemen en tijdelijk wat hardnekkiger zijn. Het blijft droog. De wind blijft in een noordoostelijke hoek zitten bij maxima die weer iets van winst kunnen pakken, maar veel meer dan 15-16 graden zit er helaas voor vandaag niet meer in.

Vanavond en vannacht is het licht bewolkt tot helder. Het koelt opnieuw fors af, maar minder dan de vorige nachten en de minima blijven overal positief, ook aan de grond.

Morgen:

Morgen komt de kern van het hogedrukgebied dichterbij en komt uiteindelijk boven ons hoofd te liggen. Het wordt opnieuw erg rustig met een zwakke wind die een voorkeur heeft voor een (noord)westelijke richting. De maxima klimmen bij een mix van brede opklaringen en enkele wolkenvelden dan gemakkelijk naar een 18-tal graden. Tijdelijk kunnen er opnieuw in de loop van de dag al eens wat meer wolkenvelden opduiken, maar de zon houdt een goede en brede slag om de arm.

In de avond en nacht opnieuw een snelle afkoeling, maar het wordt uiteindelijk niet veel minder dan een 6 à 8 graden.

Overmorgen:

Zondag is het eerst rustig en vrij zonnig tot zonnig. De temperaturen klimmen nog wat verder en kunnen zeker landinwaarts de grens van de 20 graden halen. Aan zee is het zo’n 17 tot 18 graden. Later op de dag neemt de bewolking toe en kan het tijdelijk zelfs zwaar bewolkt tot betrokken worden, maar het blijft droog.

Later:

Maandag is de zon er terug. Het is dan zachter en heel rustig. De zwakke wind zit dan opnieuw in een noordoostelijke hoek, maar stelt niet veel voor. De temperaturen lopen dan gemakkelijk op naar 20 graden of wat meer.

Samenvatting:

We krijgen een vrij zonnige tot zonnige ochtend. Aan zee wat meer wolken. Vanmiddag duiken er wat stapelwolken op en wisselen zon en wolken elkaar af. Maxima rond een 15 tot 16-tal graden. De noordoostelijke wind zwak.

Geert, vrijdag 15 mei, 07.15 uur.

Kijk je in de nieuwe minuut natuur van deze week mee naar de eekhoorn noten drive-in?