DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een Brits lagedrukgebied beïnvloedt tijdelijk ons weer. Het stuurt een aantal fronten over de Noordzee waarvan de uitlopers tot over onze omgeving reiken. Veel meer dan een tijdelijke toename van de bewolking levert dat echter niet op. Heel misschien vallen er daarbij links of rechts vandaag eens een paar druppels, maar niet meer dan dat. In de loop van het weekeind nadert al snel een nieuw hogedrukgebied vanaf het westen. Dat spreidt morgen al zijn vleugels over onze omgeving uit. Vervolgens komt de kern van dat nieuwe hoog begin volgende week al heel snel weer over onze omgeving te liggen en houdt mogelijke nieuwe storingen op een verre afstand. We krijgen dan ook de hele week weer zomerse weersomstandigheden met veel zon en hoge temperaturen. Van neerslag van betekenis is er geen sprake. Het is zelfs de vraag of er in mei überhaupt nog iets zal vallen dat de moeite waard zal zijn.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zal er eerst een zwak warmtefrontje doortrekken. Er is in de ochtend meer bewolking en zelfs kans op een enkele lokale bui of wat lichte regen, vooral eerst in het noorden en noordwesten. Die regen hoort nog bij een zwak warmtefront dat in de ochtend de Noordzee optrekt. Daarna klaart het tijdelijk een beetje op en is het wachten op een koufrontje dat later doorkomt. De maxima kunnen voor het front uit nog met een zuidwestelijke wind flink oplopen. Zelfs 22-24 graden is nog haalbaar. In de loop van de namiddag komt er dan weer bewolking binnen en trekt de lucht dicht. De meeste plekken houden het daarbij droog, maar landinwaarts is eventueel een licht buitje niet uit te sluiten. De temperaturen gaan dan dalen naar 18-19 graden tegen het eind van de middag, waarbij de wind westelijk wordt en flink gaat aantrekken. Tegen de late middag staat er aan zee een 5-6 Bft, landinwaarts rond een 4. Er zijn dan uitschieters van 60 km per uur mogelijk aan zee tot 40 landinwaarts.

Vanavond en vannacht verlopen opnieuw vrij zacht met minima rond 11-12 graden en een wisselende bewolking. De westelijke wind neemt dan geleidelijk weer in kracht af.

Morgen:

Morgen zitten we dan in wat koelere lucht met maxima rond 18-19 graden. Er is veel bewolking. Later op de dag klaart het weer op vanaf de kust en krijgen we een mix van wolken en opklaringen. De wind zit dan in een westelijke hoek en waait meest matig tot vrij krachtig boven land, aan zee soms nog eens vrij krachtig. Er zijn nog altijd pieken mogelijk tot rond 40-50 km per uur aan de kust, landinwaarts wat minder.

Tegen de avond wordt het rustiger en de nacht verloopt zacht met minima rond een 8-9 graden.

Overmorgen:

Zondag knapt het weer al heel snel weer op en zitten we alweer over de 20 graden heen als maximale temperaturen. Het is zonnig en rustig met eerst nog een westelijke tot zuidwestelijke wind die tegen de avond naar noord draait.

De nacht naar maandag wordt een rustige, vrij zachte nacht.

Later:

Maandag is het vrij zonnig tot zonnig. De noordelijke wind waait zwak. Het is licht bewolkt tot helder. In de namiddag kunnen er landinwaarts een aantal stapelwolken opduiken. De maxima klimmen al snel weer naar 20 graden aan zee en naar 22 graden landinwaarts.

Samenvatting:

Vandaag is het eerst bewolkt, maar in de ochtend erg zacht met maxima tussen 22 en 24 graden. Mogelijks valt er aan zee een drup regen. Vanmiddag komen er geleidelijk wat opklaringen en koelt het af, maar we houden veel wolken. De wind spant aan en wordt tegen de avond matig tot vrij krachtig.

Geert, vrijdag 22 mei, 06.35 uur.

In de nieuwe minuut van deze week kijken we naar het specerijstruikje: