DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Het Noorse hoog dat ons een aantal mooie dagen bezorgde, neemt vanaf vandaag in kracht af en trekt zich geleidelijk meer en meer terug richting Schotland en later zelfs IJsland. Daarmee vermindert bij ons de gradiënt en daarmee ook meteen de wind. Morgen draait hierdoor de stroming echter naar het noorden en wordt de aangevoerde lucht weer wat minder zacht. Tegen het weekeind verdwijnt het hoog geleidelijk van de weerkaarten en komen we in een soort niemandsland terecht. Daarin nemen vlakke lagedrukgebieden het over, maar een sturend weersysteem is de eerste helft van volgende week niet echt op de kaarten te vinden. We zitten dan tot het midden van de week midden in die vlakke lagedrukgebieden met kans op eens een enkele bui. Later in de week komen actievere lagedrukgebieden dichter in de buurt met oplopende neerslagkansen, maar het is allemaal niet eenduidig.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag gaat de wind volledig aan de ketting. We krijgen duidelijk veel minder wind, maar wel nog altijd uit dezelfde noordoostelijke hoek. Het is daarbij nog altijd alleen maar zonnig, zonder wolken. De temperaturen kunnen dan ook wat hoger gaan zitten en komen uit rond 18 tot 20 graden aan de kust en tot rond een 20 tot 23-tal graden of zelfs meer landinwaarts. Kortom: de warmste dag van deze reeks. In de late namiddag kan de wind aan zee naar het noorden trekken onder invloed van een zeebries-effect, maar ook landinwaarts kan die tegen de avond naar het noorden trekken.

Vanavond en vannacht komen er geleidelijk wat hoge sluierwolken binnendrijven en wordt het licht bewolkt tot helder. Het is verder rustig en mogelijk ook wat nevelig met minima die alweer tegen de ochtend amper onder de tien graden gaan zitten.

Morgen:

Morgen krijgen we dan geleidelijk aan wat meer wolkenvelden binnen. De maxima zijn nog altijd erg hoog, maar komen minder hoog uit dan de vorige dagen en zitten dan rond 16 tot 18 graden. De noordoostelijke wind is verdwenen en we krijgen in de plaats een veel minder hard blazende wind, maar die draait dan wel naar het noorden. Vandaar dat er morgen wat minder warme lucht aangevoerd wordt met geleidelijk wat meer wolkenvelden.

In de nacht naar zaterdag verandert er niet veel. Het is wat nevelig met een mix van een paar wolkenvelden en brede opklaringen. Minima tegen de ochtend rond ongeveer 10 graden.

Overmorgen:

Zaterdag blijft de wind in een noordelijke tot noordoostelijke hoek zitten. Daarmee worden een aantal wolkenvelden aangevoerd, maar het blijft vooralsnog droog en de zon speelt nog altijd de voornaamste rol. De temperaturen zitten minder hoog, maar halen toch nog altijd gemakkelijk een 16 tot 18 graden.

Later:

Ook zondag blijven we in een zwakke noordelijke tot noordoostelijke stroming zitten. Echt veel wind staat er niet en bij momenten is die ook wat veranderlijk van richting. Net als op zaterdag speelt de zon de hoofdrol, maar er zijn ook af en toe wel een paar wolkenvelden die doortrekken. De temperaturen veranderen niet veel en zitten ergens tussen een graad of 16 aan de kust tot rond een 18-19 graden landinwaarts.

Samenvatting:

Zonnig en warm. Het wordt de warmste dag van de week met maxima rond 18-19 graden aan de kust tot 23 of zelfs nog iets meer landinwaarts. De wind waait eerst zwak tot matig uit noordoost, tegen de avond draaiend naar noord.

Geert, donderdag 23 april, 06.30 uur.

In de minuut van deze week speelt een motje dat zou kunnen meedingen met de langste naam de hoofdrol: de smaragdlangsprietmot …