DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een sterk hogedrukgebied ligt met kern vlak voor de zuidwestelijke Noorse kust. Ten zuiden van ons ligt nog een zwakke storing die geleidelijk oplost en daarbij verder zuidwaarts trekt. Die storing is voor ons niet meer van belang want het Noorse hoog wint zeer sterk aan invloed en duwt het Franse laag terug naar het zuiden. Het is het begin van een nieuwe week met volop lente-, zelfs tegen het eind van de week weer zomerweer met veel zon, hoge temperaturen en droge dagen. Er staat wel de eerste dagen van de week bij ons een redelijke gradiënt zodat er vrij veel wind zal komen te staan. Die voert kurkdroge landlucht aan.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zijn de buien en regen van gisteren terug verdwenen en wordt het opnieuw een droge dag. Er is veel zon en de wind blijft in een aflandige, noordoostelijke hoek zitten. Die wind kan wel wat vlagerig gaan waaien en trekt gedurende de dag redelijk in kracht aan. De temperaturen starten in de ochtend met een 10-11 graden en lopen dan geleidelijk aan op. In de namiddag noteren we zo’n 16 graden aan zee tot een graad of 18 landinwaarts.

In de avond en nacht naar maandag wordt het wat koeler. Het is licht bewolkt met minima tegen de ochtend rond een 5-6 graden.

Morgen:

Morgen versterkt het Noorse hogedrukgebied zich verder en trekt met kern richting Scandinavië. De reeks mooie dagen zet zich dan gewoon verder met maxima rond of net onder de 20 graden. Daarbij is er veel zon en amper of geen bewolking. Wel komt er zoals gezegd meer wind te staan. Die kan aan zee zelfs vrij krachtig worden en waait vlagerig met uitschieters daar tot om en bij de 40-50 km per uur. Landinwaarts staat ook een storende noordoostelijke wind te blazen.

In de nacht naar dinsdag neemt die wat in kracht af, maar verdwijnt zeker niet. De minima zitten dan opnieuw rond een 5-6 graden tegen de ochtend.

Overmorgen:

Ook dinsdag wordt een mooie lentedag. Die dagen kunnen wel aan de koele kant starten met minima in de ochtend telkens rond een vijftal graden of lokaal nog wat minder, maar overdag scoren we telkens hoge maxima. Die lopen telkens landinwaarts gemakkelijk richting de 20 graden op. Er is amper of helemaal geen bewolking. Wel nog altijd met ook op dinsdag redelijk wat wind uit het noordoosten. Die sterkt zelfs nog wat aan.

Later:

Woensdag wordt ook een zonovergoten dag. Er zijn amper of geen wolken en we halen opnieuw maxima net onder of rond een graad of 20. Aan zee is dat telkens iets minder. De noordoostelijke wind neemt dan iets in kracht af, maar is nog altijd erg op de voorgrond aanwezig.

Samenvatting:

Zonnig. De zon is terug van weg te zijn geweest en schijnt weer volop. Er staat een eerst nog zwakke noordoostelijke wind, maar in de loop van de dag spant die in kracht aan. We halen vanmiddag maxima tussen 16 graden aan zee tot 18 landinwaarts.

Geert, zaterdag 19 april, 09.30 uur.

Het is volop bloesemtijd, dus zoomt ook de minuut natuur daarop in deze week: