DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied met kern boven het noorden van Duitsland trekt weg richting het oosten en komt tegen morgen boven Noord-Turkije aan. Boven Scandinavië ligt een lagedrukgebied met een trog tot boven de Britse Eilanden. Dat zorgt vandaag en morgen voor een oostelijke tot zuidelijke aanvoer van erg warme lucht. Tegelijk komen we meer onder invloed van de Britse trog die tot een apart laag uitgroeit. Het koufront van dit systeem trekt ergens laat op zondag / in de nacht naar maandag over onze regio. Dat zorgt dan later in het weekeind voor meer wolken en een oplopende wisselvalligheid met kans op wat regen of een bui, maar tegen dan is het al zondagavond of maandag geworden. Achter dit front zien we op de weerkaarten opnieuw de ontwikkeling van een Europees hoog dat via de Britse Eilanden opnieuw zijn weg naar het continent zal vinden. Daardoor is het op maandag en dinsdag eerst nog wat koeler met een noordelijke wind, maar later zorgt dat opnieuw voor een periode met zacht en droog weer in de loop van volgende week. Tegen midden / eind volgende week wordt de positie van het hoog zodanig dat er nóg warmere lucht aangevoerd wordt dan de voorbije dagen al het geval was.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag krijgen we nog maar eens een schitterende lentedag, eigenlijk zomerse dag, met veel zon. Er zijn zeker later op de dag wel enkele wolkenpartijen met stapelwolken te verwachten, maar dat valt goed mee. De maxima halen nog gemakkelijk 20 graden en meer met uitschieters tot rond 22-23 graden. Lokaal zelfs nog wat meer zodat een tweede zomerse 25 graden zeker hier en daar uit de bus zal rollen. Het blijft droog. De wind zit in een zuidoostelijke hoek en waait zwak tot matig. Daardoor is er vanmiddag aan zee wel kans op een tijdelijke zeebries die daar dan de temperaturen wat afvlakt.

Vanavond en vannacht levert wat meer wolken op en misschien dat het ergens heel lokaal al tot een eerste klein buitje zou kunnen komen, maar die kans is maar marginaal. Het is alleszins met een graad of tien alweer erg zacht.

Morgen:

Morgen wordt ook nog een erg warme dag. Er zijn dan meer wolken aanwezig, maar de zon slaagt er toch nog in om nog een goede zaak te doen. De maxima kunnen met een naar zuid tot zuidwest gedraaide wind zelfs weer wat hoger uitpakken, rond een 22-23 graden, lokaal nog wat meer. Tegen het eind van de dag / avond kunnen er eventueel een paar lokale buien tot ontwikkeling komen, maar het ziet er allemaal niet erg spectaculair en ongestructureerd uit. Veel meer dan een lokale bui wordt het niet, al kan dat wel meteen met een donderklap gepaard gaan. De wind wordt zuid tot zuidwestelijk en trekt gaandeweg de dag wat aan.

In de nacht naar maandag valt er nog een lokale bui of wat regen. Zeker naar de ochtend toe is die kans wat groter. Het blijft zacht met minima die niet onder de dubbele cijfers zakken.

Overmorgen:

Maandag is de wind gedraaid naar een noordelijke hoek en dan is het wel minder zacht. Er is nog vrij veel bewolking aanwezig van een front dat in de ochtend van noord naar zuid doortrekt en daar zou eventueel – zeker landinwaarts – nog wat lichte regen kunnen uit vallen. Het wordt dan een 13-14 graden, aan zee wat minder. De noordelijke wind is duidelijk aanwezig en houdt de maxima een flink stuk lager. Tegen de late middag klaart het fors op en dat is de aanloop naar een vrij koele nacht.

In de nacht naar dinsdag kan het tegen de ochtend flink afkoelen met minima die maar een 2-3 graden meer bedragen. Aan de grond zou het zelfs lichtjes kunnen vriezen, zeker op beschutte plekken.

Later:

Vanaf dinsdag zet zich een zeer snel herstel van het zomerse weer in. Dinsdag is nog een koele dag, maar met veel zon. De maxima geraken dan met een nog volle noordelijke wind nog niet veel hoger dan rond een 13-tal graden, maar de zon is er volop bij. De wind neemt gaandeweg af en draait daarbij naar een noordoostelijke richting.

Samenvatting:

We krijgen een warme dag met maxima rond 21 tot 23 graden, lokaal met pieken tot 24-25. De zuidoostelijke wind waait zwak tot matig, aan zee is er later kans op een zeebries. Het is zonnig. In de namiddag kunnen zich enkele stapelwolken ontwikkelen, maar de kans op een bui is zo goed als onbestaand.

Geert, zaterdag 11 april, 09.20 uur.

In de nieuwe minuut natuur van deze week spelen onze sebright-krielen de hoofdrol: