ZA

30 May

Weertype

Weertype

± 11° | 22-26°

0 %

Windrichting

ONO 2-3 bft
Een zeer sterk hogedrukgebied met kernen boven Scandinavië beheerst ons weer. De stroming is a [...]
Lees verder

ZO

31 May

Weertype

Weertype

± 12° | 21-25°

0 %

Windrichting

O 2-3 bft
Morgen komt de aangevoerde lucht van een iets noordelijkere breedtegraad en is iets koeler van [...]
Lees verder

MA

1 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 23-27°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Maandag wordt nog een hele mooie zomerse dag. De maand juni start dan zoals de maand mei eindig [...]
Lees verder

DI

2 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 24-28°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Dinsdag kan het nog een graadje warmer worden. De wind is dan helemaal naar een zuidoostelijke [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een klein lagedrukgebied dat zich de afgelopen nacht vormde, trekt geleidelijk via de Nederlandse kust verder naar het noorden. We krijgen vandaag overdag dan met een tijdelijke wig van hoge luchtdruk te maken, maar later op de dag neemt de invloed van een nieuw lagedrukgebied boven de Britse Eilanden toe. Dat zorgt dan voor een oplopende buienkans en uiteindelijk ook weer regen tegen de late middag / avond en nacht. Morgen ligt een trog met koude bovenluchten boven onze omgeving, wat zorgt voor felle buien. Ook op vrijdag blijven we voorlopig onder invloed van lagedrukgebieden, maar in het weekeind wordt de aangevoerde lucht geleidelijk weer wat zachter en knapt het weer wat op. Vanaf zondag breidt een zwak hogedrukgebied zich weer over onze omgeving uit en zorgt voor een tijdelijke stabilisatie. Het is de vraag hoe lang dat duurt want na een korte warmte-opstoot op maandag, ligt nieuwe wisselvalligheid op de loer in de loop van volgende week.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag blijft het onstabiel. We geraken steeds meer in de greep van lagedrukgebieden. Er zijn zeker in de ochtend eerst flink wat wolkenpartijen, naast een aantal opklaringen. Later vandaag zijn er tijdelijk meer opklaringen. Vooral naar het eind van de ochtend en het eerste deel van de middag toe. Daarbij is het meest of volledig droog. Pas later in de middag wordt de kans op een bui weer groter. Zeker later op de dag en dat kan dan best een forse bui zijn. De maxima verschillen niet veel van die van gisteren en zitten rond een 15 tot 17 graden, afhankelijk van of er wolken of opklaringen zijn. De wind blijft zuidwest en kan vrij stevig staan waaien.

Tegen de late middag en avond gaat het regenen vanaf de kust. Ook in de nacht verschillen de minima niet veel en zitten rond een 8 tot 10-tal graden met telkens aanhoudend perioden met regen. De zuidwestelijke wind blijft vrij stevig waaien.

Morgen:

Morgen ligt een trog met koude bovenluchten in onze omgeving. Er kunnen dan verspreid over de dag een aantal forse buien tot ontwikkeling komen, zelfs met kans op onweer. De temperaturen komen amper in beweging en zitten opnieuw rond 14 tot 17 graden. Tijdens buien is dat eerder richting 14-15 graden, tijdens langere opklaringen kunnen we naar 16-17 graden gaan. De wind blijft in een zuidwestelijke richting zitten en kan per momenten nog altijd vrij stevig uit de hoek komen. Zeker tijdens en rond buien.

Ook in de avond en nacht blijft het onstabiel met een aantal verspreide buien. Minima alweer onveranderd rond een 8-9 graden.

Overmorgen:

Vrijdag lijkt de buienneiging tijdens de dag wat onderdrukt te worden, al is een enkele bui ook dan zeker niet uit te sluiten. De maxima blijven onveranderd zitten rond 15 tot 17 graden. Tegen het eind van de dag neemt de regenkans weer toe.

Later:

Zaterdag is er net als op vrijdag nog kans op een verspreide bui, maar de droge perioden lijken dan toch te gaan overheersen. De temperaturen zouden dan weer iets hoger kunnen uitpakken met maxima rond een 18-19 graden. De wind neigt geleidelijk wat meer naar een zuidelijke hoek.

Samenvatting:

Grijs en bewolkt om de dag te starten. Geleidelijk aan kunnen wat opklaringen voorkomen, maar er blijft veel bewolking met een goed doorstaande zuidwestelijke wind. Maxima tussen 14 en 17 graden. Overdag meest droog, maar tegen de late middag / avond en nacht volgt regen.

Geert, woensdag 29 april, 06.35 uur.

De buxusrups, de schrik van velen, maar eigenlijk – net zoals andere rupsen – dé perfecte eetmachine; kijk je mee?